Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Mastercook/Fagor WK-Spot 90X - czy ktoś posiada?

BRATER

Recommended Posts

Witam, nie wiem dlaczego okap ten występuje pod dwoma markami, ale parametry są identyczne. I kilka pytań:

1) czy posiadacze takowych są z nich zadowoleni

2) czy wydajność przez nich oferowana na poziomie 760 m3/h wystarczy do 9 metrowej kuchni z oknem?

3) trzeci jaki biorę pod uwagę to Falmec ARTEMIDE 90 INOX, ale ma słabsze parametry.

Z góry dziękuję za oświecenie w temacie :D

Tez mysle o tym okapie. Ale niestety- to fagor juz zostal zasapiony marka mastercook i czesc produktow fagora bedzie po prostu produkowana juz z nowa marka. TE okapy maja najlepsze paramety w stosunku do swojej ceny. Wiem, ze fagor ma swietne plyty i piekarniki. Jak jest z okapami? Tez sie chetnie dowiem.

• 2 weeks później...
Firmy się faktycznie połączyły i teraz wszystkie nowe produkty zjeżdżają z logiem Mastercook by Fagor co mi wcale nie przeszkadza. Tym niemniej waham się jeszcze nad ostateczną decyzją, bo ja widzę wszystkie okapy z modną szybą strasznie zbierają kurz i wszelkie osady, co w przeciwieństwie do w pełni stalowych, że wszystko na nich widać. Dlatego biorę jeszcze pod uwagę Amicę OKC9677I o słabszych parametrach, ale równie fajnym designie i wystarczającym do mojej kuchni.

• 1 year później...
ja mam wkbs 60 o podobnych parametrach i w mojej 10metrowej kuchni częściowo otwartej na salon na srednim biegu daje rady tak że nawet smarząc kotleta nic nie czuć w salonie. na tym biegu nie jest taki głośny a nawet na najwyższych obrotach jest znośnie ale żadko jej używamy chyba że coś się przypali. polecam