Yakub 15.11.2007 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2007 naprawde fajna "uć" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chopinetka 08.02.2008 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2008 Witam No całkiem niezły ten wątek historyczny ci wyszedł pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zielonooka 08.02.2008 22:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2008 ja nie o historii tylko o avatarze zalozyciela watku! jest przecudny !!!! czy ten lampart(?) ma ADHD???? czy sie obżarł jakiegos "speedu"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
radekkamila 18.02.2008 05:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2008 hehe zwierz po prostu muze lubi, a moze i co bierze ja o tym nie wiem?? a tu renowacja lodzi wioslarskiej: http://images31.fotosik.pl/147/e39cb6b88c7e4cc8.jpg poklad i okladziny pod wiosla juz gotowe. teraz czas malowania ufff. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 18.02.2008 11:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2008 Piękna łódka, choć nie bardzo wiem co ma wspólnego z historią (a może niedokładnie czytałam). Ja zaczęłam się interesować historią regionalną. W miejscu gdzie się osiedliłam, a które było dla mnie obce w tym sensie, że nikt z mojej rodziny nie mieszkał nawet w pobliżu, strasznie dużo się działo na przestrzeni wieków. Zaczęłam kupować roczniki, z początku głównie, żeby udzielić w ten sposób wsparcia finansowego Towarzystwu Przyjaciół Mińska. Zaczęłam je czytać i teraz pochłaniam je wprost czytając zarówno o codziennym życiu w dawnych czasach mieszkańców tej okolicy jak również o wydarzeniach zawiązanych z różnorakimi wojnami i ogólnie pojętą historią powszechną. Strasznie mnie samą zaskoczyło to moje nowe zainteresowanie szczególnie, żem raczej umysł ścisły i przez lata szkolne skutecznie zniechęcany do nauki historii przez pożalsięboże nauczycieli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wizjer 25.08.2008 16:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2008 Fantastyczna łódka - podziwiam. a wracając do tematyki historycznej, to ja zainteresowałam się historią dzięki książkom Wołoszańskiego. Są naprawdę fascynujące i wciągające. Dwa lata temu nawet pojechaliśmy na wakacje trasą wytyczoną na podstawie jego książek. Bardzo fajna sprawa - polecam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Włodek W. 10.09.2008 17:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2008 Historia Tylko dlaczego jest tyle klamstwa w niej ,łacznie ze współczesną? Wszystko to polityka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wizjer 11.09.2008 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2008 współcześni ludzie mają tendencję do pisania historii na nowo - po swojemu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 16.09.2008 13:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2008 współcześni ludzie mają tendencję do pisania historii na nowo - po swojemu Zawsze mieli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wizjer 16.09.2008 18:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2008 Niby historia lubi się powtarzać i trzeba w nią patrzeć żeby nie popełniać błędów. Ale zbytnie patrzenie wstecz spowalnia rozwój - bo w tym czasie nie kreuje się rzeczywistości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trurl 16.09.2008 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2008 Niby historia lubi się powtarzać żeby nie popełniać błędów. Ale zbytnie patrzenie wstecz spowalnia rozwój - bo w tym czasie nie kreuje się rzeczywistości. Archeolog musi patrzeć wstecz, fizyk pracujący w CERN powinien wybiegać myślą w przyszłość. Obaj kreują rzeczywistość. Twoja wypowiedź jest bez sensu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Goni_Mnie_Peleton 16.09.2008 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2008 Niby historia lubi się powtarzać żeby nie popełniać błędów. Ale zbytnie patrzenie wstecz spowalnia rozwój - bo w tym czasie nie kreuje się rzeczywistości. Archeolog musi patrzeć wstecz, fizyk pracujący w CERN powinien wybiegać myślą w przyszłość. Obaj kreują rzeczywistość. Twoja wypowiedź jest bez sensu. Mam wrażenie , że tacy "wizjonerzy" ani historii nie znają ani rzeczywistości nie kreują choć bardzo by chcieli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trurl 16.09.2008 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2008 ...ani rzeczywistości nie kreują choć bardzo by chcieli. Mówisz o zabójczych projektach architektonicznych? A w ogóle to piszmy, piszmy, aby się wreszcie dostać na następną stronę, bo tu mi się ciągle rozjeżdża Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 17.09.2008 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2008 Niby historia lubi się powtarzać żeby nie popełniać błędów. Ale zbytnie patrzenie wstecz spowalnia rozwój - bo w tym czasie nie kreuje się rzeczywistości. To zależy co rozumiesz przez patrzenie wstecz. Jeśli masz na myśli dociekanie roztrząsanie szukanie winnych i rozczulanie się nad jakimiś niepowodzeniami to tak samo jest z historią rozumiana ogólnie jak i z historią osobista każdego człowieka. Jednak czasem trochę po dociekać warto właśnie po to, żeby nie zrobić drugi raz tego samego błędu. Popatrz na takich szachistów. Znają na pamięć wszystkie rozegrane partie, wszystkie ustawienia, błędne posunięcia i ich konsekwencje. Im który więcej pamięta tym jest lepszy. Archeolog musi patrzeć wstecz, fizyk pracujący w CERN powinien wybiegać myślą w przyszłość. Ale wstecz też musi spoglądać. Na zasadzie uczenia się na błędach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wizjer 17.09.2008 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2008 Niby historia lubi się powtarzać i trzeba w nią patrzeć żeby nie popełniać błędów. Ale zbytnie patrzenie wstecz spowalnia rozwój - bo w tym czasie nie kreuje się rzeczywistości. To zależy co rozumiesz przez patrzenie wstecz. Jeśli masz na myśli dociekanie roztrząsanie szukanie winnych i rozczulanie się nad jakimiś niepowodzeniami to tak samo jest z historią rozumiana ogólnie jak i z historią osobista każdego człowieka. Jednak czasem trochę po dociekać warto właśnie po to, żeby nie zrobić drugi raz tego samego błędu. Popatrz na takich szachistów. Znają na pamięć wszystkie rozegrane partie, wszystkie ustawienia, błędne posunięcia i ich konsekwencje. Im który więcej pamięta tym jest lepszy. W 100% się z Tobą zgadzam. Chodziło mi o to, że należy wzorować się na dziedzictwie przeszłości i iść do przodu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts