dodi 12.04.2007 04:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2007 Hey Miałem ocieplany dom w zeszłym roku na jesień ,styro 12,siatka,klej,grunt. Teraz mam tylko zaciągnąć tynkiem. Wczoraj oglądałem elewacje i widze że sa pęknięcia przy narożach (okna,drzwi...)i są także pęknięcia na płaskich powierzchniach (wiem że są miejsca gdzie poprawiali i jest grubiej kleju) i to właśnie tam. Powiedzcie jak z tym postępować? czy robić coś z tym czy nic.. dodi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Geno 12.04.2007 08:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2007 W narożach zbroi się dodatkową siatką zaróno w ościeżu jak i na zewnątrz, zapewne tego brakuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gogo5660 12.04.2007 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2007 Dzown do tego ciula co robil Ci elewacje i powiedz krotko ze spierdolil robote i ma to poprawic!!! Chyba ze nalezysz do osob co buduja dom na lewo tzn bez zadnych umow ani nic takiego. Jak masz umowe to sa tez pkt co do gwarancji!!! A jak po tak krotkim czasie zaczyna sie walic to szkoda gadac co bedzie dalej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Geno 12.04.2007 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2007 Dzown do tego ciula co robil Ci elewacje i powiedz krotko ze spierdolil robote i ma to poprawic!!! Chyba ze nalezysz do osob co buduja dom na lewo tzn bez zadnych umow ani nic takiego. Jak masz umowe to sa tez pkt co do gwarancji!!! A jak po tak krotkim czasie zaczyna sie walic to szkoda gadac co bedzie dalej... Ładny język, pewnie po filologii.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
siwy z gosławic 12.04.2007 10:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2007 masz żle zrobiione okna ale to raczej wszyscy.Tak jak pisze geno powinno być (mogę zdjęcie nia priv)A na płaskich powierzchniach to raczej wina kleju i powstają mikropęknięcia (taka pajęczyna) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sp5es 12.04.2007 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2007 Robić, robić.Reklamować . Typowe partactwo wynkonawcze. Zapewne tanio. W narożach brak jest siatek diagonalnych. W miejscu dołożenia kleju powinna być miejscowo dołożona siatka. prawidłowa naprawa - całość zaciągnąc klejem , wstawić siatki diagonalne.Zazbroić całość i ponownie otynkować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dodi 13.04.2007 17:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2007 a czy jak położe tynk na to to też będzie pękać i będzie widać te pęknięcia? a druga opcja ciekawe czy jest szansa zerwać ten tynk z siatką i zrobić na nowo, bo zauważam że tych pęknięć przybywa dodi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
siwy z gosławic 13.04.2007 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2007 zrywać to nie warto ale położyć na to nowe to warto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rezi 13.04.2007 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2007 brak zbojeń diagonalnych zaraz się okaze ze zakładu siatki nie dali lub dali za mało jak wykonawca spir..... pierwszy raz wątpie czy wie o co chodzi lub jak to porawic najprościej zagruntować i połozyc siatke i klej ponownie w miejscach pęknięc, jak pęknięć będzie więcej i nie tylko w narożnikach okien to zagruntować i połozyc siatke powtórnie na całej elewacji - przynajmniej tunk będzie pancerny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sp5es 13.04.2007 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2007 Pancerny to będzie. Ale i będą też dodatkowe zgrubienia. Przy słąbym wykonawcy kolejne źródło do potencjalnego oglądania wyobleń na fasadzie.Ja tak by nie robił. Osiatkowanie całości starczy, przyczym KONIECZNIE DODATKOWE SIATKI DIAGONALNE, bo strzeli drugi raz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dodi 14.04.2007 04:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2007 ale powiedzcie co grozi jak zostawię to tak jak jest i położe tynk? dodi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 14.04.2007 08:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2007 ale powiedzcie co grozi jak zostawię to tak jak jest i położe tynk? dodi jak to co? tynk popeka tak samo jak teraz klej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom-Kon 14.04.2007 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2007 Czy ktoś dzisiaj jeszcze daje klej na płyty styropianowe obwodowo? Szlifuje styropian? Piankuje szczeliny? Wtapia siatkę? Daje wklejki skośne w narożniki? Wzmacnia ktoś jeszcze podwójną lub nawet potrójną siatką strefy narażone na uszkodzenia? ...technika dociepleń poszła do przodu... jestem chyba za stary... nie nadążam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
siwy z gosławic 15.04.2007 06:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2007 Raczej nikt bo inwestor o tym nie wie a wykonawca powiedział niską cenę za m2 Ale ja mam właśnie tak zrobione Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rezi 15.04.2007 22:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2007 Czy ktoś dzisiaj jeszcze daje klej na płyty styropianowe obwodowo? Szlifuje styropian? Piankuje szczeliny? Wtapia siatkę? Daje wklejki skośne w narożniki? Wzmacnia ktoś jeszcze podwójną lub nawet potrójną siatką strefy narażone na uszkodzenia? ...technika dociepleń poszła do przodu... jestem chyba za stary... nie nadążam... sa tacy wykonawcy ... ale taka elewacja nie kosztuje 30 zł / m2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maikel 16.04.2007 00:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2007 Teraz wielki lament a przedtem "och jak tanio...super cena...biore ich" i nik sie nie zastanawial jakie moga byc tego konsekwecje. Mysle ze kazdy wyciagnie z tego wnioski. A teraz moja rada : poszukac zetelnego fachowca, skuc tynk w miejscach nawet malych pekniec (bo moga sie uwydatnic w pozniejszym czasie) na szerokosc ok 15 cm wzdluz calego pekniecia, nalortzyc nowa warstwe siatki i wyrownac kejem, polaczenia ocierznic z tynkiem po zagruntowaniu uzupelnic akrylem. Odradzam nakladanie kolejnych warstw siatek na obecny stan gdyz zbyt cienka warstwa kleju nie spelni swego zadania, a zbyt gruba bedzie szpecic przez kolejne lata zwlaszcza przy zachodze slonca. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dodi 16.04.2007 06:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2007 a czy ja powiedziałem że było tanio? dodi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
siwy z gosławic 16.04.2007 12:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2007 Tanio nie znaczy źlę Drogo nie znaczy dobrze Aczkolwiek wiedza i kosztuje i to forum jest darmową kopalnią wiedzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość M@riusz_Radom 16.04.2007 14:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2007 Teraz wielki lament a przedtem "och jak tanio...super cena...biore ich" i nik sie nie zastanawial jakie moga byc tego konsekwecje. Mysle ze kazdy wyciagnie z tego wnioski. Dobre dobre, czyli drogo oznacza znakomicie ? Obyś się nie przejechał Teraz nie ma TANICH wykonawców. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts