Barbossa 18.04.2007 15:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2007 a temu, że trza było słupka, na którym stawia się kufelek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nezpers 04.11.2009 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2009 A ja mam pytanko, ponieważ będę wylewał chudziaka w najbliższym czasie. Są firmy oferujące wylewanie chudziaka z miksokreta, tyle że zamiast żwiru czy pospólki muszą użyć piasku płukanego 0-2mm. Moja niewiedza jest taka, czy z miksokreta nie będzie słabszy beton? Bo jakoś wydaje mi się że jednak beton na bazie cementu i żwiru jest mocniejszy, może się mylę. Proszę o poradę bo wylewanie chudziaka z betoniary to ok 20pln/m2 i wtedy wyleje go sam a z miksokreta 9pln/m2 i musialbym zlecić tą pracę firmie.. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 04.11.2009 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2009 to pierw dowiedz się co Ci się opłacabo technicznie bez znaczenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
I.W. 04.11.2009 21:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2009 A ja mam pytanko, ponieważ będę wylewał chudziaka w najbliższym czasie. Są firmy oferujące wylewanie chudziaka z miksokreta, tyle że zamiast żwiru czy pospólki muszą użyć piasku płukanego 0-2mm. Moja niewiedza jest taka, czy z miksokreta nie będzie słabszy beton? Bo jakoś wydaje mi się że jednak beton na bazie cementu i żwiru jest mocniejszy, może się mylę. Proszę o poradę bo wylewanie chudziaka z betoniary to ok 20pln/m2 i wtedy wyleje go sam a z miksokreta 9pln/m2 i musialbym zlecić tą pracę firmie.. Pozdrawiam Beton to beton w recepturze jest żwir. Nie tylko zwieksza wytrzymałość ale redukuje ilość potrzebnego cementu. IMHO taki pomysł to lekki bezsens. A te 9 zł to za samą robociznę chyba? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nezpers 06.11.2009 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2009 Oczywiście że sama robocizna. ...Nadają na ocieplenie:)więc uruchamiam betoniarkę i zaleję sam...tzn. z kolegą. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts