urszulak 12.04.2007 13:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2007 Czy warto zaoszczędzić kasę kupując silikaty inne niż silka-np z Trąbki pod Szczecinem?Są tańszeAle co z jakością ,parametrami,dokładnością wykonania ?Proszę o uwagi .Z góry dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bigbeat 12.04.2007 13:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2007 Niedawno na forum było o tym, że materiał na ściany jest bardzo niewielką częścią kosztów budowy. Osobiście, jeśli miałbym jakiekolwiek wątpliwości, a cena nie byłaby naprawdę znacznie niższa (np. 2x), nie ryzykowałbym. U mnie jest Silka z Xelli - murarze nie chcieli nawet rozmawiać o innych silikatach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magangs 12.04.2007 13:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2007 Cena to jedno, a dostępność to drugie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
urszulak 12.04.2007 13:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2007 Mam jeszcze trochę czasu.Chcę zamówić materiały na sierpień .I waham się...Z pobieżnych wyliczeń wyszło ,że Silka droższa o ok 30%.Ale właśnie nie wiem,czy to nie pozorne oszczędności Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Whitemag 12.04.2007 14:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2007 Ja również zastanawiam się nad silikatami - a dokładniej silką. Z tego, co udało mi się wcześniej dowiedzieć nt. silikatów z forum, ryzyko kupna nieudanego silikatu jest znikome - jednak istnieje. Może faktycznie dla świętego spokoju zamówić z xelli.. Właśnie, a jak to jest... kupując Ytong pierwsza warstwa jest wykonywana przez ekipę xelli....a co z silką? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dominikams 12.04.2007 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2007 U mnie były bloczki z Jedlanki - jakość bardzo dobra, cena bardzo dobra. Ja nie dałabym się naciągnąc na Silkę, bo i tu zdarzają się nierówności (np. ktoś pisał, .ze 12 jest trochę wyższa/niższa niż 24). No chyba, że z jakichś powodów jakość innych producentów nagle spadła.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brachol 12.04.2007 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2007 ja chcialem z Grupy Silikaty ale nie bylo w Poznaiu dlatego tez kupilem z Xelli jak na razie sa ladne i rowne zobaczymy co bediz edalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
denes 13.04.2007 06:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2007 Ja robilem wlasnie z grupy silikatow z przysieczyna, nie mam zadnych zastrzezen, bloczki rowniutenkie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darek_P 13.04.2007 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2007 Również budowałem z silikatów z Przysieczyna na klej. Domek przestał zadaszony i "zaoknowany" całą zimę (tylko co to za zima była). Nie widzę, żeby coś złego się działo. Jedynym kłopotem, o którym pisałem w temacie "Jak budować silką..." była lekko inna wysokość bloczków połówkowych, które w wypadku polskich silikatów są niezbędne do przewiązania narożników. Murarze dali w tym miejscu ciut więcej kleju. Zresztą z powodu opóźnienia w dostawie bloczków połówkowych część narożników została wykonana z ciętych na pół standardowych bloczków. Ostatnią warstwę całą położyli na zaprawie, żeby złapać poziom pod strop. Teraz z braku polskich silikatów zapełniam różne dziury silką Xelli. O dziwo w tych dwóch konkurencyjnych systemach pasuje układ pióro/wpust. Część bloczków silki też jest ukruszona tak jak miałem z polskimi. Tutaj podejrzewam, że winę ponosi transport. Jak ktoś ma blisko do wytwórni, to bloczki przyjadą we w miarę dobrej jakości. Darek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 13.04.2007 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2007 hello, murarze nie chcieli nawet rozmawiać o innych silikatach a cóż oni tacy wybredni??? cały dom wybudowałem z polskich silikatów z jedlanki. nie było problemów z jakością, ani terminowością dostaw towaru. cena - ok. 65-70% ceny porównywalnej Silki... można oczywiście zamawiać oryginalną Silkę i z lubością patrzeć, jak na naszej działce stają piękne niebiesko opakowane palety drogich "niemieckich" bloczków, a inni silikatowcy z sąsiedztwa przemykają chyłkiem obok swoich niewyjściowych palet silikatów z polskich zakładów... ale po co?! po rozpakowaniu towar jest ten sam! to tak jak z wczasami... można jechać w to samo miejsce z niemieckiego neckermanna i z polskiego sun&fun. hotel ten sam, żarcie to samo, czasami inne animacje dla najmłodszych. poza tym ten sam produkt. różnica w cenie dochodzi do 50%... wybór należy do klienta. oczywiście, jeśli ktoś nie dba bardzo o finanse, to jest mu wszystko jedno, czy zaoszczędzi te paręnaście stówek, czy nie... pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RobSto 13.04.2007 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2007 U mnie były bloczki z Jedlanki - jakość bardzo dobra, cena bardzo dobra. Ja nie dałabym się naciągnąc na Silkę POPIERAM, Buduję z sikilkatów Białystok i nie widzę (jak już inni wyżej) najmniejszego powodu do dokładania do Xelli. Bloczki równe, a zdecydowałem sie na nie dlatego, że wieku mi ją polecało. Szczerze mówiąc nie znam nikogo (a spotykam się nawet służbowo codzień z wieloma osobami) kto by budował z Xelli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OGC 20.04.2007 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2007 Może komuś się udało ostatnio kupić jakieś silikaty .. np N24 albo N25.Pochwalcie się jakie ostatnio ceny dostawaliście.Czy te ceny które grupa silikaty niedawno ogłosiła są możliwe do osiągnięcia np. w jakiś składzie? (http://www.grupasilikaty.pl/img/cennik_grupa_silikaty2007.04.02.pdf) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
scur 20.04.2007 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2007 mam do sprzedania tanio 8 palet T25 z Silikaty Teodory. Zainteresowanych proszę o info na priv. Pozostało mi po budowie oryginalnie zapakowane na paletach możliwość dogadania się z transportem. Lokalizacja: Wrocław Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
m.dworek 20.04.2007 15:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2007 ma ktios jakies materialy jak budowac z silka?kurcze musze pokazac cos kierownikowi, ze z tego (18 cm) mozna budowac, bo hcodzi ostatnio i za kazdym razem mowi, ze sie boi o te sciany (juz postawione)przyznaje ze poddasze wykonuje w wersji ultra ciezkiej, ale to chyba przy domku z poddaszem nie powinno odgrywac roli???kurcze jak bym wiedziel, ze sie ludzie beda bali moich scian to bym wzial 24powoli sam zaczynam sie bac... ;( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bratki 21.04.2007 07:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2007 Czy silikat może sobie poleżeć na placu pod chmurką np.6-10 miesięcy zanim zacznie się budowa? Ktoś tu testował różne materiały na balkonie - i na oko silikatom nic nie było, nawet gdy inne rozsypywały się i pękały, ale czy na pewno nadal nadawałby się do budowy? Czy warto jakoś zabezpieczać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafi1223 28.06.2019 07:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2019 JA silikaty N25 zamawiam z hurtowni msm we wrocławiu. sprawdzona jakość. Cena jest ustalana indywidualnie, ale nie jest źle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts