a-kra 12.04.2007 13:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2007 Mam do zrobienia ściezka od furki do drzwi ok 15 metrów długości, ok. 1 m szerokosci.Mam do wyboru kostkę (wtedy by wyszło z różnymi zakolami ok. 30 m.kw), lub zwykłe wylanie ściezki betonowej.Do tej pory brałam pod uwagę tylko kostkę, ale teraz nie wiem czy ta ściezka nie będzie tymczasowa (bo za jakis czas może trzeba bedzie ją zniszczyć), wiec nie za bardzo sie kalkuluje cena ułożenia kostki. ile mniej wiecej kosztował by metr kw zwyklej kostki betonowej? czy byłoby to duzo bardziej oplacalne niz kostka? zakladam że zniszczony beton zawsze można wykorzystac jako np. gruz do budowy itd, a podkład kostki jest już do niczego+ robocizna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbigniew Rudnicki 12.04.2007 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2007 Zamiast betonu można zastosować płyty chodnikowe 50x50cm na podsypce piaskowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
a-kra 13.04.2007 09:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2007 Zamiast betonu można zastosować płyty chodnikowe 50x50cm na podsypce piaskowej tak jest teraz, ale to nie jest dobre wyjście, bo nie do konca równo. wydaje mi sie że warstwa betonu (może być kolorowy) wygląda mimo wszystko lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 13.04.2007 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2007 tyle, że ten beton i tak trzeba podzielić na krótkie odcinki bo inaczej będą płytki chodnikowe "inaczej" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts