Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

pytanie w stylu: jakie powinny być grube ściany (dla ułatwienia dodam- zewnętrzne)

grubość sama w sobie nie jest wyznacznikiem - jest to wypadkowa zbrojenia i grubości płyty, ze wskazaniem na to pierwsze

pytanie w stylu: jakie powinny być grube ściany (dla ułatwienia dodam- zewnętrzne)

grubość sama w sobie nie jest wyznacznikiem - jest to wypadkowa zbrojenia i grubości płyty, ze wskazaniem na to pierwsze

no co poradzić - dzieki za (p)odpowiedź 8)

ale wiele więcej to nie wiem :wink:

pozd

Jaka powinna być minimalna grubość płyty górnej szamba pod podjazdem do garażu?

pozdr

Tylko do garażu?

Tylko auta osobowe?

Jak głęboko będzie zbiornik?

Jaki będzie zbiornik (beton/tworzywo/stal)?

zbiornik plytko, betonowy, z zalozenia samochody osobowe

ale a nuz widelec podjedzie kiedys i jakis ciezszy......

ktos i zwrocil uwage ze 9cm grubosci plyty gornej to raczej za malo na szambo w podjezdzie i chcialem to jakos zweryfikowac z Doswiadczonymi :wink:

pozdr

ktos i zwrocil uwage ze 9cm grubosci plyty gornej to raczej za malo na szambo w podjezdzie i chcialem to jakos zweryfikowac z Doswiadczonymi

Bez podania choćby rozmiarów (powierzchni) i kształtu tej płyty to można raczej z fusów wróżyć znając tylko grubość i zgadując jak jest zbrojona...

zbiornik plytko, betonowy, z zalozenia samochody osobowe

ale a nuz widelec podjedzie kiedys i jakis ciezszy......

ktos i zwrocil uwage ze 9cm grubosci plyty gornej to raczej za malo na szambo w podjezdzie i chcialem to jakos zweryfikowac z Doswiadczonymi :wink:

pozdr

Przy zakupie gotowych zbiorników betonowych można czasem zamówić mocniejszą płytę górną. Podasz co ma po tym jeździć, a producent już policzy i zrobi tak, żeby było dobrze.

Ha!

tylko umnie problem nie w zakupie ale w ocenie tego co tam juz zakopane...

szambo betonowe jednokomorowe na 10 m3 z plyta gorna o grubosci 9 cm - kontaktu z producentem nie mam, bo montowal wykonawca ktory do dzis mi nie dostarczyl zadnych papierow......ale twierdzil ze dobrze jest

tyle ze ostatnio inny "fachowiec" stwierdzil ze wg niego to za cienkie...

a ja mam dyplom z zupelnie innej dziedziny :-?

taki drobiazg, :roll:

a jezdzic przeciez po tym musze :o

pozd