dzejz 12.04.2007 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2007 Nie wiem czy już zwróciliście uwagę na Dachówkę, ale sytuacja zaczyna być analogiczna do materiałów konstrukcyjnych ścian. RUPP - jeszcze nie zdrożał ale wkrótce pewnie zdrożeje, już praktycznie nieosoiągalny ROBEN - podwyżka od maja ale przewidywany termin dostawy druga połowa roku!!! KORAMIC - 2 tygodnie temu była podwyżka, dzisiaj hurtownia poinformowała mnie o kolejnej podwyżce z początkiem maja o kolejne 9% Odbiór we wszystkich przypadka bliżej nieokreślony!!! Pod konkretną cenę również nikt nie chce się podpisać no bo nie wiadomo jaka będzie cena w dniu odbioru!!!???? I co robić? Podobno już hurtownie zaczynają import dachówki z UE Miejsce: Łódź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
YreQ 17.04.2007 22:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2007 Nie wiem czy już zwróciliście uwagę na Dachówkę, ale sytuacja zaczyna być analogiczna do materiałów konstrukcyjnych ścian. RUPP - jeszcze nie zdrożał ale wkrótce pewnie zdrożeje, już praktycznie nieosoiągalny ROBEN - podwyżka od maja ale przewidywany termin dostawy druga połowa roku!!! KORAMIC - 2 tygodnie temu była podwyżka, dzisiaj hurtownia poinformowała mnie o kolejnej podwyżce z początkiem maja o kolejne 9% Odbiór we wszystkich przypadka bliżej nieokreślony!!! Pod konkretną cenę również nikt nie chce się podpisać no bo nie wiadomo jaka będzie cena w dniu odbioru!!!???? I co robić? Podobno już hurtownie zaczynają import dachówki z UE Miejsce: Łódź a w Legnicy Roben za 6 miesiecy a Koramic zależy od dachowki - marsylka od reki pozostałe do 3 miesiecy.............. a na jesieni miał by dach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elami1971 18.04.2007 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2007 Podobno już hurtownie zaczynają import dachówki z UE Miejsce: Łódź Właśnie zamówiłem Creatona importowanego z Niemiec, najtańszy model ale wygląda solidnie i gwarancja na 50 lat. Cena 3,69 za podstawową , czas oczekiwania 3 tygodnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mariku 18.04.2007 21:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2007 elami1971, jaki to model Creatona? ja zamówiłam Kerapfanne miedź angoba, wynegocjowałam 4,11 za podstawową Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elami1971 19.04.2007 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2007 elami1971, jaki to model Creatona? ja zamówiłam Kerapfanne miedź angoba, wynegocjowałam 4,11 za podstawową Najtańszy Terra MAxima plus, kolor naturalny. Wygląda dość ciekawie, niska fala. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mateo 21.04.2007 16:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2007 Ja w dniu wczorajszym zakupiłem dachówkę RUPP SIRIUS 13 w kolorze ceglanym w cenie 2,89 zł / sztuka. Z osiągalnością dachówek ceramicznych w moim regionie (podkarpacie) nie ma jeszcze problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waski77 23.04.2007 17:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2007 w ostatnim czasie z dwóch niezależnych źródeł ( fachowców od dachów ) słyszałem ze Roben zepsuł się jakościowo. z tego względu zrezygnowałem.ktoś mnie namówił na Bogen-a - podobno dobre dachówki. fachowcy potwierdzili.mam wycenę - za dach 197 m2 bez rynien i więźby mam zapłacić 17000 brutto ( dachówka z połyskiem ). wyszło mnie taniej niż koramic a drożej niż roben ( koramic mi wyceniono na 20000 brutto, roben - 13000 ) ale jakość też jest ważna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waltz 25.04.2007 14:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2007 Podbije temat - jak obecnie wygląda sytuacja z dachówką ceramiczną - czy należy się już zaopatrywać, czy wzrosty cen nie są aż tak dynamiczne jak było z materiałami na ściany ? No i jak z dostępnością ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sajo30 25.04.2007 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2007 Witam!!Dachówka juz zamówiona. Brass grafitowy cisar. Dach 220 metrów. Koszt całkowity dachówki 13.800 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elais 26.04.2007 07:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2007 sojo jakoś tanio zapłąciłeś za tego Braasa. To jest cena tylko dachówki, czy za wszystkimi wykończeniami i folią???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
msci 26.04.2007 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2007 w dachówkę ceramiczną zaopatruj się już teraz jeżeli planujesz robić dach jesienią, jeśli wcześniej to już jesteś spóźniony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waltz 26.04.2007 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2007 Planuje dach na jesień - dlatego właśnie teraz się już rozglądam i mam zamiar zamawiać - dzięki za radę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sajo30 26.04.2007 13:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2007 Witam!!Brass grafit z wszystkimi wykończeniami oraz folią. Dlatego jest tak tanio gdyż nie birę dachówek skrajnych a te właśnie dachówki są dość kosztowne.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waski77 26.04.2007 17:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2007 dokładnie - z dachówkami już się robi ciasno a do tego na dniach drożeją.ja dziś zamawiałem a w hurtowni już dostali faks ze od 1 czerwca drożeje o 8%.podobno ma to dotyczyć innych producentów też Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts