Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

DACHÓWKA

dzejz

Recommended Posts

Nie wiem czy już zwróciliście uwagę na Dachówkę, ale sytuacja zaczyna być analogiczna do materiałów konstrukcyjnych ścian.

RUPP - jeszcze nie zdrożał ale wkrótce pewnie zdrożeje, już praktycznie nieosoiągalny

ROBEN - podwyżka od maja ale przewidywany termin dostawy druga połowa roku!!! :evil:

KORAMIC - 2 tygodnie temu była podwyżka, dzisiaj hurtownia poinformowała mnie o kolejnej podwyżce z początkiem maja o kolejne 9%

Odbiór we wszystkich przypadka bliżej nieokreślony!!!

Pod konkretną cenę również nikt nie chce się podpisać no bo nie wiadomo jaka będzie cena w dniu odbioru!!!????

I co robić?

Podobno już hurtownie zaczynają import dachówki z UE

Miejsce: Łódź

Nie wiem czy już zwróciliście uwagę na Dachówkę, ale sytuacja zaczyna być analogiczna do materiałów konstrukcyjnych ścian.

RUPP - jeszcze nie zdrożał ale wkrótce pewnie zdrożeje, już praktycznie nieosoiągalny

ROBEN - podwyżka od maja ale przewidywany termin dostawy druga połowa roku!!! :evil:

KORAMIC - 2 tygodnie temu była podwyżka, dzisiaj hurtownia poinformowała mnie o kolejnej podwyżce z początkiem maja o kolejne 9%

Odbiór we wszystkich przypadka bliżej nieokreślony!!!

Pod konkretną cenę również nikt nie chce się podpisać no bo nie wiadomo jaka będzie cena w dniu odbioru!!!????

I co robić?

Podobno już hurtownie zaczynają import dachówki z UE

Miejsce: Łódź

a w Legnicy Roben za 6 miesiecy a Koramic zależy od dachowki - marsylka od reki pozostałe do 3 miesiecy.............. :cry: a na jesieni miał by dach

w ostatnim czasie z dwóch niezależnych źródeł ( fachowców od dachów ) słyszałem ze Roben zepsuł się jakościowo. z tego względu zrezygnowałem.

ktoś mnie namówił na Bogen-a - podobno dobre dachówki. fachowcy potwierdzili.

mam wycenę - za dach 197 m2 bez rynien i więźby mam zapłacić 17000 brutto ( dachówka z połyskiem ). wyszło mnie taniej niż koramic a drożej niż roben ( koramic mi wyceniono na 20000 brutto, roben - 13000 ) ale jakość też jest ważna.