Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

KUPIŁAM MURATOR 7/2003

ewusia

Recommended Posts

No coż, ja uważam, że akurat ostatni numer Muratora jest jednym z najlepszych w ostatnim czasie... :p

Ale, żeby nie było, że lizus, pochlebca itp. to:

- str.20 - rys.1 pokazuje pojemnik na popiół, ale wg mnie popiół będzie się zbierał w zsypie... :evil: , wlot do pojemnika powinien być od góry!

- str.21 - opis zdjęcia - czujnik ruchu...automatycznie WYŁĄCZY światło, gdy ktoś pojawi się w jego zasięgu... i łups :evil: .

- str.42 - piętro - źle zaznaczony bieg schodów... :roll:

To wszystko po to, aby MURATOR był coraz LEPSZY...

a mnie wkurzył niechlujnie wklejony dodatek o nawadnianiu ogrodu !

jak tam można ?

W środku zwykłej strony, glut z kleju, kartka się porwała.

Nie mozna było przykleic tej wkładki np do okładki, która jest twardsza ??

Poza tym ten dodatek był wklejony krzywo, wystawał poza obręb pisma i dostałem go - mimo, ze zafoliowany (prenumerata) jak psu z gardła

A pfe redakcjo !

• 2 weeks później...
  • 2 weeks później...
A opis domu pasywnego w Muratorze nie wzbudził niczyjego zainteresowania ? Po przeczytaniu mogę stwierdzić , że mój dom posiada wiele cech wspólnych z nim. Bryła, dach , usytuowanie i wielkość okien, orientacja budynku względem stron świata. Wejście główne, schody i łazienki po stronie północnej. Ale wyglądać będzie chyba lepiej.

I tu sie zgadzamm z Pyrką. Co z tego że dom jest pasywny = funkcjonalny i oszczędny, skoro wygląda jak... a właściwie nie wygląda wcale.

W końcu wybierając projekt przyszłego domu chcemy żeb sie nam podobał prawda? Ale to też kwestia gustu...