Gość 25.02.2002 15:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2002 czy ktos z Was zetknal sie z bloczkami felco? Zanim zaczne budowac dom (zgodnie z projektem) potrzebuje nieco informacji na temat felco od praktykow. Na razie wiem co nieco od producenta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwo 26.02.2002 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2002 Mnie rowniez bardzo interesuje odpowiedz, dlatego przesuwam w gore to pytanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ArtMedia 26.02.2002 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2002 Witam. Ja się zetknąłem w taki sposób, że się nawet zastanawiałem czy ich nie wybrać, jednak intrygowało mnie twierdzenie producenta, że bloczki sa doskonale paroprzepuszczalne. Z oględzin wynikało, że styropian w ich wnetrzu (na całej płaszczyźnie pionowej) oddziela warstwy betonu, więc twierdzenie to wydało mi się mocno podejrzane. W rezultacie z nich zrezygnowałem. Sebastian. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 26.02.2002 13:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2002 To co zastosowales w zamian? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwo 26.02.2002 23:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2002 Styropian w bloczkach FELCO nie jest na calej plaszczyznie pionowej, sa trzy rzedy styropianu oddzielone od siebie lukami. Moze pomylilo Ci sie z Fortisem, bo tam rzeczywiscie styropian jest na calej plaszczyznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pitbull 27.02.2002 07:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2002 A dlaczego wybraliscie ten material. Cena? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ArtMedia 27.02.2002 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2002 Faktycznie pomyliło mi się. Zwracam honor. Sebastian. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 27.02.2002 14:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2002 Material jest z projektu. Cena tez nie jest najgorsza, poza tym budowanie sciany jednowarstwowej wydaje sie byc bardzo atrakcyjne z wielu wzgledow (chociazby mniejsze naklady na robocizne i czas). Wg producenta Felco ma dobre parametry; teraz potrzebuje tylko sprawdzic czy to prawda (zanim przekonamy sie sami mieszkajac w naszym wymarzonym domu...) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts