Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Ile płacić za sprzątanie domu?-w-wa i okolice

KKinga

Recommended Posts

Witam,

Muszę znaleźć osobę do sprzątania domu (z prasowaniem), raz w tygodniu, okolice w-wy, ale zupełnie nie orientuję się w obecnych cenach rynkowych tychże usług. Praca na 5-6 godzin w tygodniu.

Czy ktoś wie jak wygląda cennik usług sprzątania? Będę wdzięczna za odpowiedź.

A może znacie jakieś osoby chętne do takiej pracy, które można z czystym sumieniem polecić? To poproszę informację na priv.

Pozdrawiam

Kinga

To kwestia uzgodnienia. Ja placę za calość, a nie rozliczam się na godziny, bo jak ktoś jest powolny to bije po kieszeni - już taką panią przerabialam.

Mój znajomy rozlicza się miesięcznie. Wychodzi stówka tygodniowo, ale pani robi wtedy wszystko (o sprzątaniu tu mowa :oops: ). Zmienia pościel, pierze i wiesza firanki, wlącza pranie, myje okna, prasuje. Robi to co akurat trzeba zrobić.

Za mycie okien zazwyczaj się placi osobno, ale to też kwestia uzgodnienia.

Ja i znajomi placimy 50-60zl za sprzątanie - wlaśnie za "calość".

• 4 weeks później...
  • 7 years później...
  • 3 months później...
witam!

Czy ktoś sie orientuje ile biora firmy sprzątające za sprzatanie domu po remoncie/budowie?

Chodzi o doprowadzenie domu do takiego stanu, by mozna było wnosić meble.

dzieki

Ja bym Ci poleciła dowiadywać się u źródła, dlatego że ceny dostosowywane są indywidualnie z tego co się orientuję. Wraz z mężem korzystaliśmy z usług poleconej firmy www.pracowite.pl i byłam bardzo zdziwiona cenami za usługi, gdyż myślałam, że kosztują majątek. A tu :jawdrop: miłe zaskoczenie i na pewno jeszcze nie raz skorzystamy. Pozdrawiam :bye: