NatkaB 13.04.2007 16:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2007 cos takiego widzialam dzisiaj w obi. Czy takie "dwa w jednym" ma sens? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pinus 13.04.2007 17:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2007 cos takiego widzialam dzisiaj w obi. Czy takie "dwa w jednym" ma sens? Czego to ludzie nie wymyslą, żeby sprzedać Gdyby jeszcze w tym nawozie był środek na pędraki oraz na krety to byłoby już super - a tak to nie kupię. .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NatkaB 13.04.2007 17:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2007 cos takiego widzialam dzisiaj w obi. Czy takie "dwa w jednym" ma sens? Czego to ludzie nie wymyslą, żeby sprzedać Gdyby jeszcze w tym nawozie był środek na pędraki oraz na krety to byłoby już super - a tak to nie kupię. .. czyli mialam dobre przeczucia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hanka55 13.04.2007 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2007 Mieliśmy"trawnik"z 30% koniczyną, odziedziczony po poprzednimwłaścicielu. Po jednorazowym zastosowaniu Nowomixu - nawozu z odchwaszczaczem, po 2 miesiącach- trawnik czysty jak marzenie. Poszukaj wątku " kończyna w trawie",tam wiele osób wypowiada się jakie nawozy z odchwaszczaczami były u nich skuteczne. http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=49718&start=0&postdays=0&postorder=asc&highlight=ko%F1czyna+trawie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adinek 13.04.2007 23:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2007 Mieliśmy"trawnik"z 30% koniczyną, odziedziczony po poprzednimwłaścicielu. Po jednorazowym zastosowaniu Nowomixu - nawozu z odchwaszczaczem, po 2 miesiącach- trawnik czysty jak marzenie. Poszukaj wątku " kończyna w trawie",tam wiele osób wypowiada się jakie nawozy z odchwaszczaczami były u nich skuteczne. http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=49718&start=0&postdays=0&postorder=asc&highlight=ko%F1czyna+trawie Potwierdzam, po nawiezieniu 1 kawałka trawnika takim specyfikiem ilość koniczyny zmalała w dość widoczny sposób. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Inka1 15.04.2007 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2007 Ja stosuję wyłacznie to i trawę mam obecnie najzieleńszą i najmniej zachwaszczoną ze wszystkich sąsiadów dookoła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yurec 15.04.2007 15:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2007 Fajnie tylko przeczytaj z tyłu co jest napisane, widziałem w obi nawóz z takim napisem, mam pod ręką nawóz do trawników zachwaszczonych, i w większości przypadków jest to zwykły nawóz do trawników o prawidłowo dobranym składzie bez żadnych dodatków. Inaczej mówiąc jeśli stworzysz trawie najlepsze warunki to chwasty niekoniecznie będą się czuły dobrze na twoim trawniku, chociaż rzeczywiście sąnawozy z odchwaszczaczem działa to jednak na chwasty drobne i młode, wzmacniając jednocześnie trawę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pinus 15.04.2007 15:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2007 Zgadzam się z tym co napisał yurec.Jest Pokon nawóz do trawników z odchwaszczaczem, który zawiera środek chwastobójczy w postaci: 2,4-D soli dimetyloaminowej - (prod. Dow AgroSciences LLC), dikamba w postaci soli dimetyloaminowej - (prod. BASF AG).Nawóz ten zawiera także w swoim składzie: potas - 8 %, azot amonowy - 6 %, fosfor - 5 %, azot azotanowy - 4,5 %, azot mocznikowy - 4,5 %, magnez - 3 %. Ponadto istnieje na rynku trochę rozmaitego badziewia, które niby zwalcza chwasty w trawniku a jednoczesnie nawozi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Inka1 16.04.2007 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2007 Fajnie tylko przeczytaj z tyłu co jest napisane, widziałem w obi nawóz z takim napisem, mam pod ręką nawóz do trawników zachwaszczonych, i w większości przypadków jest to zwykły nawóz do trawników o prawidłowo dobranym składzie bez żadnych dodatków. Inaczej mówiąc jeśli stworzysz trawie najlepsze warunki to chwasty niekoniecznie będą się czuły dobrze na twoim trawniku, chociaż rzeczywiście sąnawozy z odchwaszczaczem działa to jednak na chwasty drobne i młode, wzmacniając jednocześnie trawę. No właśnie ja używam Pokona o którym pisze pinus, szlag trafia wtedy koniczynę i w dużej części mniszka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts