Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

projekt C148 DOGODNY

Recommended Posts

• Odpowiedzi 568
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

witam

w ostatnim wydaniu muratora jest nowy projekt domku DOGODNY

Ciągle szukamy projektu który by nam w 100% odpowiadał w chwili obecnej zastaniawiamy sie właśnie nad budową tego domku . Wczesniej zamierzalismy budowac IMPresje z Krajowbrazów całkiem inny domek podoba sie nam ale na pewno w budowie jest droższy i po długich debatach stwierdziliśmy że mamy za mało kasy na jego budowę.

Napiszcie czy ktoś przymierza sie do budowy tego domku. :)

Nam rowniez sie b. podoba i sie do niego powoli przymierzamy :)

Niepokoi mnie tylko to, co zostalo napisane tutaj...

http://forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=156&w=59757883&a=59757883

w szczegolnosci chodzi mi o te slupy na poddaszu... bo mowiac szczerze, w tym co umieszczone jest na WWW muratora, nigdzie owych nie widze :(

Witam wszystkich

my również zastanawiamy się nad zakupem "DOGODNEGO"

My też się do niego coraz bardziej przymierzamy, ale wiesz...

to nowy projekt jest i być może po prostu nikt go jeszcze nie wybudował :)

też tak mi się wydaje :wink:

myślę że projekt jeszcze nie jest do końca dopracowany, 18,03,2007 wysłałem

maila do muratora z prośbą o dokładniejsze rzuty i przekrój i do dziś nie dostałem odpowiedzi (pomimo moich dwóch telefonów w tej sprawie), jutro zadzwonię jeszcze do muratora i ponowię zapytanie , jak tylko dostanę odpowiedź to dam znać

Pozdrawiam

PS

Czy ktoś już kupił ten projekt??

• 2 weeks później...
  • 2 weeks później...
  • 2 months później...
  • 4 weeks później...
  • 2 months później...

Witam ja jestem na etapie montazu więżby zaczynam od najblizszego poniedziałku jeśli masz jakieś pytania z checią odpowiem

Pozdrawiam kreo

A ja kupiłem c148. Na wiosne zaczynamy przygode :-)

Ponawiam swoje pytanie czy jest już ktoś, kto zaczął już budowe tego domku??

pozdrawiam

Jeszcze jedna sprawa w tym projekcie nie ma faktycznie słupów podporowych, ale architekt projektujący ten domek nie zamierzał ułatwiać budującemu życia i tu mała podpowiedz ze względu na niski kat nachylenia dachu i jego dużej powierzchni oraz braku słupów zdecydował się na zamontowanie metalowej konstrukcji wzmacniającej i podpierającej dach w postaci metalowych prętów typu 'heb" niestety podniesie Ci to dodatkowo koszt montażu dachu o jakieś 5 do 10tyś zależy, jaką ekipę znajdziesz ja kombinowałem z moim wykonawcą od dachu i inspektorem budowy na wszystkie możliwe sposoby niestety zorientowałem się dopiero pod sam koniec bagatelizując ten problem no i niestety teraz muszę dodatkowo wspierać konstrukcję tymi nieszczęsnymi prętami ,

Pozdrawiam Kreo

A ja kupiłem c148. Na wiosne zaczynamy przygode :-)

Ponawiam swoje pytanie czy jest już ktoś, kto zaczął już budowe tego domku??

pozdrawiam

Witam.

No z tymi ramami stalowymi to nie jest najszcześliwsze rozwiąanie, ale mój

inspektor mysli nad tym jak rozwiazać ten problem;-) mam jeszcze troszke czasu do wiosny wiec moze coś wymyśli ;-)

Gdzie jeśli nie tajemnica budujesz domek?

Czy można byłoby zobaczyć jak to wszystko wyglada w realu bądź może masz jakieś zdjecia bo powiem że naszukałem sie troszke i nigdzie nie moglem namierzyć tego domku. Z jakiego materialu budujesz?? Czy zmieniasz coś w projekcie.

koło Warszawy miedzy Piasecznem a Tarczynem

Nie ma problemu nie mam nic do ukrycia:-) zdjęcia też mogę wysłać do budowy użyłem białego suporeksu.W samym projekcie praktycznie nic nie zmieniałem choc teraz z perspektywy czasu zmienił bym to i owo ale na całe szczeście da się z tym żyć:-).

Od tego poniedziałku zaczynają wlczyc z więzba i dachem (ostatni dzwonek) dzisiaj miałem informację iż mają jakiś pomysł odnośnie tych hebów zobaczymy co na to powie nasz inspektor na całe szczeście w obu przypadkach są to nasi znajomi tak więc nie zrobią nic co mogło by być nieprawidłowe w późniejszym uzytkowaniu

Pozdrawiam Kreo

Witam.

No z tymi ramami stalowymi to nie jest najszcześliwsze rozwiąanie, ale mój

inspektor mysli nad tym jak rozwiazać ten problem;-) mam jeszcze troszke czasu do wiosny wiec moze coś wymyśli ;-)

Gdzie jeśli nie tajemnica budujesz domek?

Czy można byłoby zobaczyć jak to wszystko wyglada w realu bądź może masz jakieś zdjecia bo powiem że naszukałem sie troszke i nigdzie nie moglem namierzyć tego domku. Z jakiego materialu budujesz?? Czy zmieniasz coś w projekcie.

[/code]