banko 17.11.2007 15:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2007 Prosilbym o wyslanie jak naaaajjjjjwiecej zdjec z budowy domku na emaila [email protected] albo o wstawienie ich tutaj na forum moze przy okazji uda nam sie zarazic tym projektem kogos jeszczepozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kreo 17.11.2007 22:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2007 oki w poniedziałek załącze zdjątka i wyslę na meila Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
banko 20.11.2007 07:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2007 czekamy z niecierpliwoscia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
banko 22.11.2007 17:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2007 chyba nawalil mi monitor bo nie widze zdjec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
banko 26.11.2007 20:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2007 Jak tam postępy w zadaszaniu? udalo sie skutecznie pozbyć belek stalowych??Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arpek7 08.01.2008 15:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2008 Witam wszytskich Dogodnych. Jestem zainteresowany budową domu wg projketu C148 - Dogodny z Muratora więc włączam się do dyskusji. Na wstępię informuję że projket nie odpowiada mi w 100% i planuję w nim następujące zmiany tzn1. zamknięcie ściany łączącej kuchnie z salonem,2. zamiana kuchni z gabinetem,3. wyprostowanie ściany w salonie przy stole (wyjście na działkę) a tym samym likwidacja (nie wiem jak się nazywa) daszka nad tym wyjściem. Oczywiście wyjście pozostaje. Poza tym chciałbym aby ta ściana na długości 3/4 była szklana (okna + drzwi balkonowe ale przesuwne) 4. wstawienie drugiego okna dachowego w pokoju nr 13 aby było symetrycznie z oknami w pokoju 17 to narazie tyle. Jednocześnie zwracam się z prośbą do forumowicza o nicku KREO o przesłanie zdjęć z budowy oraz informację czy można obejrzeć budowę w realu. Pozdrawiam Dogodnych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arpek7 08.01.2008 16:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2008 Witam wszytskich Dogodnych. Jestem zainteresowany budową domu wg projketu C148 - Dogodny z Muratora więc włączam się do dyskusji. Na wstępię informuję że projket nie odpowiada mi w 100% i planuję w nim następujące zmiany tzn 1. zamknięcie ściany łączącej kuchnie z salonem, 2. zamiana kuchni z gabinetem, 3. wyprostowanie ściany w salonie przy stole (wyjście na działkę) a tym samym likwidacja (nie wiem jak się nazywa) daszka nad tym wyjściem. Oczywiście wyjście pozostaje. Poza tym chciałbym aby ta ściana na długości 3/4 była szklana (okna + drzwi balkonowe ale przesuwne) 4. wstawienie drugiego okna dachowego w pokoju nr 13 aby było symetrycznie z oknami w pokoju 17 mój adres [email protected] to narazie tyle. Jednocześnie zwracam się z prośbą do forumowicza o nicku KREO o przesłanie zdjęć z budowy oraz informację czy można obejrzeć budowę w realu. Pozdrawiam Dogodnych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
banko 08.01.2008 19:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2008 Witamy w "klubie" Ja rowniez prosze o zdjecia moze nie na priv ale tutaj, bedziemy mieli pierwszego dogodnego na forum;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
banko 01.02.2008 17:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2008 Witam wszystkich dogodnych. Dzisiaj wlaśnie oglądałem dogodnego, który powstaje. sIwestor miał kilka ciekawych pomysłów, które znajdą zastosowanie w naszym domku. Niwstety z braku czasu teraz nie napisze wiecej. Później postaram sie napisać w skrócie zmiany, może nawet załącze jakieś zdjęcia. Pytanie tylko czy moge? nie zapytałem właściciela. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
banko 01.02.2008 20:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2008 Jednym najciekawszych przeróbek to wylanie stropu nad wejsciem w ten sposób znacznie powiekszył sie pokój na poddaszu jest teraz sporo wiekszy od sypialni obok łazienki. Pan inwestor postanowil delikatnie zwiekszyc kąt nachylenia dachu co spowdowalo oczywisci powiekszenie powiezchni poddasza powyzej 1.9m. Pwiekszona zostala też łazienka na dole kosztem kotłowni, ale tego pomyslu chyba niezapożycze. Pozmieniane równiez zostaly umiejscowienia otworów kokiennych na scianie garaz, kotlownia. Rownież okna tarasowe zostaly zamienione z 4 dużych na jedno balkonowe podwójne i dwa zwykłe okna. Zrezygnował równiez z elementów drewnianych elewacji tylnej co w połaczeniu ze zmiana otworów okiennych wczesniej wspomnianych według mnie odebrało sporo uroku temu domkowi i juz teraz wiem ze tutaj zadnych zmian nie ma sensu wprowadzac.Szkoda że do tej pory spotkałem sie tylko z jednym domkiem bo na "żywym organizmie" najlepiej sie uczyc. Coprawda domek jeszcze nie miał zrobionej elewacji ale ja naprawde byłem pod wrażeniem.Na moje zapytanie o belkach stalowych w więźbie dachowej Pan odpowiedzial że jest starej daty czlowiekiem i jego 20 lat temu uczyli ze ma być dobrze i mocno i z tego co widziałem da sie tak ten dach zrobić nie stosując tych belek. Coprawda pokrycie ma być blachodachówka, która jest sporo lżejsza od dachówki ceramicznej.Do tej pory przerażały mnie też schody, które sa zabiegowe jednak sa one naprawde odpowiednie i bezpieczne. Reasumujac dzisiejsza wizyta utwierdzila mnie tylko ze wybór dogodnego to słuszny wybór.Zdjecia mam ale jak pisałem nie wiem czy wlaściciel nie miałby nic przeciwko zamieszczaniu ich w necie wiec przepraszam ale ich nie załącze. Mam nadzieje że już wkrótce pojawi sie jakiś dogodny, który zechce sie podzielic wlasnymi doświadczeniami z budowy tego projektu.Pozdrawiam wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PILAR 24.03.2008 18:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2008 Widze ze temat c148 malo popularny jak powiedziałem mam ten projekt wprowadziłem pare zmian . co za niedługo zamieszczepozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PILAR 24.03.2008 18:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2008 Zmiany do wersji lustrzanej http://projekty.muratordom.pl/projekt?IdProjektu=506&IdKolekcji=36maja sie nastepujaco łazienka na podaszu przeniesiona z 17 na pokój nr 15 powiekszone pomieszczenie nr 17 o wielkosc balkonu sciana przesunieta do krawedzi dodane do wszystkich dzwi na podaszu od frontu po i dzwi co daje łacznie 4 a od ogrodu 3lacznie co pozwoli doświetlic podasze i zmniejszyc ilośc okien dachowych .Rysunki dolacze zeby miało to jakis obraz proszę o opinie co wy na to Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
banko 24.03.2008 18:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2008 Ja zdecydowałem sie na wersję pierwotna tego projektu. Również zamierzam wprowadzic do niego kilka zmian, o których juz kiedys pisalem z ostatnich pomysłów jakie przyszły mi do glowy to zamiana łazienki na górze z pomieszczeniem obok, natomiast w miejscu łazienki bedzie garderoba. Dzieki temu bedzie duuuzo wieksza łazienka bo jak na taki duzy dom to troche smieszne zeby nawet nie było gdzie wstawic nawet wanny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PILAR 25.03.2008 17:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2008 A oto zmiany w projekcie od frotu i od ogrodu http://images32.fotosik.pl/191/72058fbc2b9fc17bm.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
banko 26.03.2008 14:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2008 Mi sie podoba.Duuuuzo ciekawszy wyglad niz oryginał. Gdyby byl ten projekt na muratorze w tej wersji to kto wie może bysmy byli w jednym klubie;-)pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania klepka 19.04.2008 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2008 Witam dogodnych,planujemy budowę dogodnego 148a w Szewcach koło Wrocławia. Na razie jesteśmy na etapie żmudnej papierologii.Nasze zmiany to- likwidacja wykusza i balkonu nad wykuszem z tyłu domu- powiększenie łazienki i zrobienie pralnio-suszarni obok łazienki z wyjściem na balkon-likwidacja zadaszenia nad przednim tarasem- zmniejszenie liczby połaciówek na rzecz okien ściennychPozdrawiamAnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania klepka 07.05.2008 15:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2008 Czyżby nikt nie budował dogodnego, a może jest jakiś dziennik budowy "dogodnego" ale ukryty pod inną nazwą np. dom Agaty i Wojtka itp.? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marzena 1973 11.05.2008 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2008 Czy najbliżej Białej Podlaskiej buduje się tylko Warszawa, czy może jest jeszcze ktoś z "bloku wschodniego".Przymierzamy sie do zakupu dogodny I(c148a). Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
banko 11.05.2008 14:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2008 Dziennki Dogodnego jeszcze nie ma ale dotarłem do kilku osób, które go budują. Jeden koło wawy jest w budowie i na sprzedarz na ukcji allegrohttp://www.allegro.pl/show_item.php?item=354803423Niestety interesowałem sie tylko wersja c148 czyli w pierwotnym wyglądzieOtrzymałem kilka fotek również z budowy z Pozdnania też tej wersji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania klepka 12.05.2008 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2008 proponuję zrobić wykaz miejscowości w której buduje bądź będzie się budował dogodny.Co wy na to?Nasz dogodny 148 a stanie w:województwo: dolnośląskiemiejscowość: Szewce k/WrocławiaPozdrawiamAnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts