Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

projekt C148 DOGODNY

Recommended Posts

• Odpowiedzi 568
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam serdecznie wszystkich,

1) Czy są gdzieś dostępne fotki wykończonych dogodnych C134c (wariant 3)?

2) Czy ktoś dysponuje fotką dogodnego po modyfikacji usunięcia loggii z przodu?

pozdrawiam,

Aleksander

My usunęliśmy loggię z przodu, ale na fotki musisz poczekać, bo ruszamy z budową pod koniec czerwca.

pozdrawiam

Ania

• 2 weeks później...
Zaczynamy budowę 10 lipca, a Carlos już zaczął?

Zaczynam 16.06 , czyli za kilka dni. Na razie domek jest wytyczony i powoli załatwiam materiał. Odezwę się w najbliższym czasie bo w tej chwili nie wiem w co ręce włożyć.(Rozpoczęcie budowy nałożyło się na sporą imprezę rodzinną jaką jest ślub syna)

Na działce mam już deski 32 po 400 zł i 25 po 350 zł. Dokupiłem też trochę stempli po 6 zł. Nabyłem też drut zbrojeniowy (na całość) w cenie 1830 za tonę grubszego (od 10 wzwyż) i 2150 za tonę cieńszego ( 6 i 8 ). Teraz "rozpracowuję" pustaki :D

Pozdrowienia.;)

Faktycznie jeśli chodzi o meble kuchenne nie jest to takie proste, ale projektant wykombinował nam mebelki na dwóch ścianach od pomieszczenia gospodarczego okap, piekarnik i płyta indukcyjna plus dwie małe szafki wiszące po bokach okapu i na ścianie pod oknem umywalka, pod nią zmywarka wysuwana szuflada na kosz, w samym rogu lodówka. W drugim rogu, aż pod okno stół kuchenny i krzesełka. Szafek nie ma zbyt dużo, ale rzadziej używane przedmioty będą w pomieszczeniu gospodarczym.

No i zaczęło się. Fundamenty w ziemi już wylane. Weszło 25 m3 betonu B-20 w cenie 220zł/m3 (cena brutto z pompą).

Teraz zaczęło się szalowanie górnej części fundamentów. Moja brygada chciała nawet dzisiaj popracować ale jak się rozpadało na dobre to sobie odpuścili.

Poniżej zalewanie fundamentów:

http://img198.imageshack.us/img198/2695/pict0100o.jpg

A tu dzisiejsze, przedwcześnie zakończone prace. Matka natura wygrała.

http://img37.imageshack.us/img37/5825/pict0106q.jpg

Ciąg dalszy niebawem.

I wielkie podziękowania za życzenia :D

Pozdrowienia.;)

Coś głucha cisza zapadła w temacie.

U mnie mimo mocno niekorzystnych warunków atmosferycznych prace posuwają się do przodu.

http://img268.imageshack.us/img268/8169/pict0018bax.jpg

Jak widać fundamenty gotowe, zasypane, ubite z wykonana kanalizacją.

Jutro podbetonka a od wtorku startujemy z murami.

Pozdrowienia.;)

witajcie, u nas juz sie klada plytki :D kuchnia zamowiona, niestety nie mam projektu zeby wrzucic, teraz czas na schody i balkony, wlasnie najwiekszy problem mam z balustrada, czy dac kuta (ale ta niezbyt pasuje do stylu domu), czy drewniana (problem z suchym drewnem), te nowoczesne z poziomych rurek odpadaja ze wzgledu na bezpieczenstwo dzieci, macie jakies koncepcje? szczegolnie problematyczna bedzie ta dluga balustrada nad wejsciem, ale taras gorny z podbitka i plytkami wyglada rewelacyjnie,myslimy nad balustrada z desek, bo chyba najlepiej by wygladala, co myslicie?