banko 09.10.2009 18:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2009 .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
afrontczak 09.10.2009 18:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2009 czyli bezpośrednio na bloczki kładziony jest tynk gipsowy i to już jest warstwa końcowa gotowa do malowania - tak?a jak z podłogami i sufitami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PILAR 19.10.2009 14:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2009 Witam po przestoju budowlanym: chce na wiosne zacząć wkoncu budowe która na poziomie zero staneła .Wiec poszukuje firm do wykonania budynku od scian do dachu włacznie. I na razie mam trzy wyceny o bardzo szerokim zakresie cenowym. wszystkie wyceny bez kosztu fundamentów bo te są Numer jeden z polecenia sprawdzona 38 tys druga nie widziałem jeszcze co wybudowali 60tys i trzecia budują kolo mnie 47tys . i co wy na to !!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
banko 19.10.2009 19:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2009 Z tego co się orientuję to wszystkim nam wychodziły podobne kwoty i zbliżone do 40 tyś za wszystko. Ja osobiście zapłaciłem 3 tyś za fundamenty, 26 tyś za mury i 10 tyś za dach. U mnie dach kopertowy u Was wydaje mi się że powinno być ciut taniej. W każdym razie pierwsza oferta wydaje się być najbardziej rozsądną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamik1000 20.10.2009 18:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2009 Witam, W najnowszym muratorze jest płytka, której jest program do aranżacji wnętrz. Jest nasz dogodniak w wielu wariantów, więc można się pobawić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
afrontczak 12.11.2009 22:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2009 czy możecie napisać, ile kosztowały Was schody betonowe? chodzi mi o materiał i robociznę (o ile ktoś płacił oddzielnie robociznę) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Famelia 19.12.2009 16:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2009 Co tu tak cicho? Pochwalcie się Dogodnymi! Oto nasz http://i590.photobucket.com/albums/ss350/Famelia/g-1.jpg http://i590.photobucket.com/albums/ss350/Famelia/h-1.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania klepka 27.12.2009 16:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2009 Famelio gratuluję postępów,bardzo ładnie wygląda Wasz przedłużony salon. Ja powklejałam zaległe zdjęcia do mojego dziennika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wilkuw 30.12.2009 17:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2009 Witam jako nowicjusz na forum, koncem tego roku udalo sie wreszcie kupic dzialke w okolicy lubina, i zaczelismy przegladanie proejktow. Zalozenie w miare prosty-tani w budowie sredniej wielkosci z poddaszem. Na dzien dzisiejszy wygrywa projekt dogodny c148a. Wczoraj do 5 w nocy studiowalem ten temat dzis postanowilem sie przywitac. Czy ktos juz zamieszkal w domku w okolicy lubina-wroclawia, czy ktos w koncu zabudowal czesc loggi nad garazem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania klepka 30.12.2009 17:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2009 Witam jako nowicjusz na forum, koncem tego roku udalo sie wreszcie kupic dzialke w okolicy lubina, i zaczelismy przegladanie proejktow. Zalozenie w miare prosty-tani w budowie sredniej wielkosci z poddaszem. Na dzien dzisiejszy wygrywa projekt dogodny c148a. Wczoraj do 5 w nocy studiowalem ten temat dzis postanowilem sie przywitac. Czy ktos juz zamieszkal w domku w okolicy lubina-wroclawia, czy ktos w koncu zabudowal czesc loggi nad garazem witam nowicjusza, my oglądaliśmy domek w Brzegu oraz w Swiebodzicach u arc-en-ciel (m tutaj swoje zdjęcia) My natomiast mamy zalany strop - 3 km od granic Wrocławia - jak będziesz chętny na oględziny to zapraszam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wilkuw 30.12.2009 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2009 bardzo chetnie, jakos same rysunki i zdjecia nie daja mi dobrego rozeznania wymiarow poszczegolnych pomieszczen. Lazienka na dole wydaje sie byc mala, a musi w niej byc prysznic pomysl na spizarnie pod schodami i powiekszenie kuchni kosztem projektowanej spizarni wart rozwazenia, ciekawi mnie tylko jak ma sie spizarnia projektowana do tej ktora bedzie pod schodami jesli chodzi o praktycznosc rozwiazania dodatkowo zastanawiamy sie czy loggie mozna zmniejszyc zabudowujac czesc nad garazem badz robiac ja wezsza ( z praktyki wiem ze malo uzywa sie loggi na poddaszu i do tego od strony ulicy majac taras za domem), czy gabinetu na dole nie powiekszyc jak u was kosztem tarasu przed wejsciem (a moze zostawci mini taras i lekko przedluzyc gabinet) idealnie rozciagnal bym ten projekt o metr wszerz i wzdluz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania klepka 30.12.2009 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2009 bardzo chetnie, jakos same rysunki i zdjecia nie daja mi dobrego rozeznania wymiarow poszczegolnych pomieszczen. Lazienka na dole wydaje sie byc mala, a musi w niej byc prysznic pomysl na spizarnie pod schodami i powiekszenie kuchni kosztem projektowanej spizarni wart rozwazenia, ciekawi mnie tylko jak ma sie spizarnia projektowana do tej ktora bedzie pod schodami jesli chodzi o praktycznosc rozwiazania dodatkowo zastanawiamy sie czy loggie mozna zmniejszyc zabudowujac czesc nad garazem badz robiac ja wezsza ( z praktyki wiem ze malo uzywa sie loggi na poddaszu i do tego od strony ulicy majac taras za domem), czy gabinetu na dole nie powiekszyc jak u was kosztem tarasu przed wejsciem (a moze zostawci mini taras i lekko przedluzyc gabinet) idealnie rozciagnal bym ten projekt o metr wszerz i wzdluz my zdecydowaliśmy się na powiększenie gabinetu po wizycie u "dogodnych" w Brzegu, byli wtedy na takim etapie jak my teraz. cały czas upierałam się na spiżarkę przy kuchni, ale jak zobaczyłam ile miejsca jest pod schodami, to nie potrzebuję drugiej obok. Jeśli chciałbyś zobaczy nasze mury to daj znac na priv, to się umówimy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Famelia 30.12.2009 21:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2009 A dla mnie Dogodny bez wnęki wejściowej i loggii nie jest już Dogodny Już zabudowanie przestrzeni pod balkonem naruszyło jego "dogodność" u nas, ale bez loggii i wnęki to jest po prostu stodoła Wyrażam oczywiście swoje zdanie. My spiżarkę mamy w piwnicy (kuchnia dużo na tym zyskała), a gabinet faktycznie jest mały. W sam raz na regały i biurko. Nic poza tym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wilkuw 30.12.2009 21:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2009 o ile to czy ktos powie ze to dogodny albo nie malo mnie interesuje to patrzac przez pryzmat poruszony przez ciebie mam wlasnie takie obawy z jednej strony loggia i duza wneka przy wejsciu to strata metrow w domu, z drugiej zastanawiam sie jak taki dom bedzie wygladal po wymyslonych przez czlowieka zmianach realnym pomyslem wydaje sie podniesienie sciany kolankowej na zdjeciach Carlos1 domek nie stracil za wiele a po wykonczeniu bedzie to zapewne jeszcz emniej zauwazalne. Co do twojego pomyslu z zabudowa przestrzeni pod balkonem sam sie zastanawiam, mam jednak obawy czy przeszklenie takiej powierzchni nie odobije sie potem negatywnie na kosztach ogrzewania osobiscie chcialbym miec z tylu domu duzy zadaszony taras i teraz pytanie czy i jak powiekszyc balkon z tylu tak aby stanowil on zadaszenie dla tarasu, czy pozbyc sie zupelnie balkonu i zabudowac tyl lekkim dachem polprzezroczystym czy pozostawic balkon a wokol niego zrobic dodatkowe zadaszenie (od scniany domu na prawo i lewo od balkonu i wydluzajac nieco calosc w glab dzialki). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania klepka 30.12.2009 22:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2009 my zlikwidowaliśmy balkon z tyłu , będzie tam zrobione zadaszenie tarasu.Mi bardziej zależy na funkcjonalności pomieszczeń, ponieważ na dole będzie sypialnia nasza to ten pokoik był dla nas za mały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wilkuw 30.12.2009 22:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2009 czyli mamy juz projekt z zabudowa pod balkonem oraz bez balkonu bedzie mi latwiej wybrac ten gabinet na dole zapewne posluzy nam poczatkowo jako sypialnia ( jeden z pomyslow zaklada zamkniecie gory drzwiami i zostawienie na "pozniej" choc wszystko okaze sie w trakcie budowania a decydowac bedzie zasobnosc portfela) w pozniejszym okresie jako biuro, wiec ciekawi mnie jakie ma dokladnie wymiary w oryginale i jakie wymiary ma wneka przy wejsciu moze da sie lekko ja zmniejszyc powiekszajac tym samym delikatnie gabinet i nie kaleczac jednoczesnie projektu sciany czolowej budynku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Famelia 31.12.2009 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2009 to czy ktos powie ze to dogodny albo nie malo mnie interesuje Ja nie miałam na myśli nazwy projektu, która jest tu nieistotna - chodziło mi o detale, które nas ujęły przy wyborze tego właśnie projektu. Bo ze względu m.in. na loggię go wybraliśmy Gabinet faktycznie jest mały jak na sypialnię (choć teraz mam mniejszą i jakoś żyję ). Jeżeli nie jest to sypialnia docelowa - da się wytrzymać. Jeżeli jest - warto byłoby faktycznie dołożyć miejsca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wilkuw 31.12.2009 10:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2009 docelowo sypialnie na poddaszu, ew przez jaksi czas w gabinecie aktualnie tez mieszkamy w bloku gdzie sypialnia nei powala Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arc-en-ciel 31.12.2009 11:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2009 Już 3 miesiace mieszkamy w naszym dogodniaku, teraz trudno zrozumiec, ze miescilismy sie na 67 m Jednak nie bede ukrywac, ze pierwszy miesiac byl dla nas trudny. Dorobilismy sie juz calego zwierzynca, mielismy juz yorka, mamy owczarka niemieckiego, ale mieszka na dworze, ma kojec i bude, w czasie mrozow spala w garazu, bo tam temperatura byla idealna 12 stopni. Na samym poczatku dopadly nas myszy niestety i tak oto mamy kota Jesli chodzi o lazienke na dole to my zabralismy z kotlowni kwadrat metr na metr i mamy prysznic, w kotlowni wszystko sie zmiescilo, nawet pralka. Poki co nie mamy zrobionej gornej lazienki, choc materialy dawno zakupione, w watku o alabastrino wklejalam swoj projekt, zapowiada sie pieknie wszystko mamy wykonczone oprocz tej lazienki i kominek dziala, ale nie ma obudowy, ale poczynilismy juz zakupy i u stolarza sie robi decha, wiec wszystko zmierza ku dobremu, sa pewne niedorobki jeszcze i pokoj nad garzrazem jeszcze zawalony, choc wykoncziny, nie ma jeszcze docelowych mebli itp, ale wszystko z czasem, wykonczenie domu troche nas wykonczylo finansowo niestety jesli chodzi o gabinet, u nas jest zgodnie z projektem, bo moj maz pracuje w domu, mamy tam regaly, duze biurko i sofe nawet, ale cala uroda tego domu to faktycznie loggia, kazdy kto do nas przychodzi sie nia zachwyca kuchnia jest wielkociowo ok, nie mam wspy, nie mam wysokiej zabudowy, bo taka mi sie nie podoba, mam zaledwie 2 gorne szafki, wszystko sie miesci, reszta jest w spizarni wg projektu, mam tam regaly na jednej scianie i jest ok pod schodami u mnie jest sprzet od podłogowki o naprawde maly schowek kazdego, komu do mnie blisko zapraszam, na pewno korzystnie jest zobaczyc domek gotowy balkon u nas zostal zacowany, pokoje maja tam dzieci i mysle, ze bedziemy korzystac, pokoje maja ogromne, bo zlikwidowalismy garderoby, garderoba ma byc kiedys nad garazem ogolnie jestesmy zadowoleni, mam jasne plytki w kuchni i to bym na pewno zmienila, mam tez mieszane uczucia co do schodow, mamy z merbau i niestety na ciemnym dreewnie widac kurz i kocie pazurki jestem zadowolona z przejscia z kuchni do salonu i to drugie wyjscie z kuchni tez mamy i korzystamy na calym parterze, oprocz kuchni mam kafle woodentic i sa super praktyczne i piekne to tyle moich wywodow, mysle, ze kazdy musi dopasowac ten domek do siebie, aby bylo mu wygodnie, ale tez uwazam, ze likwidacja duzego balkonu i wneki, podniesienie scianki troche odbierze urody temu juz skromnemu domkowi pozdrawiam Was sylwestrowo, zycze duzo zdrowka i sily i kaaaaaaaaaaasy, abyscie za rok ogrzewali sie juz na kanapie przed kominkiem ania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania klepka 31.12.2009 12:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2009 Wszystkim "dogodniakom" wszystkiego najlepszego w Nowym Roku, a Tobie Aniu (arc-en-ciel) jeszcze raz dziękuję za mozliwość obejrzenia domku w realu. Obiecałaś kiedyś parę zdjęć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts