Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

projekt C148 DOGODNY

Recommended Posts

• 2 months później...
  • Odpowiedzi 568
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam,

My też budujemy Dogodnego. Ale dopiero zaczynamy. Mamy pytanie do tych bardziej "zaawansowanych". Jak wyglądają oryginalne garderoby? Czy nie są zbyt małe i niefunkcjonalne? A może lepiej z nich zrezygnować? Czy sypialnie z garderobami nie są zbyt małe? Czy w łazience zmieści się wanna, jeśli nie podniosę ścianki kolankowej ? Można prosić o jakieś fotki. Przejrzałam wątek, ale większość robi na poddaszu dość istotne zmiany w porównaniu do oryginalnego projektu, więc b.proszę o odpowiedź :)

my zrezygnowaliśmy z oryginalnych garderób. Mamy 2 garderoby , jedna na dole przy gabinecie (będzie tam nasza sypialnia), a na piętrze z jednego pokoju zrobiona jest garderoba i pralnia (pokój przy tarasie).

My podnosiliśmy ściankę kolankową o 2 pustaki i w górnej łazience mamy:

1) wanna asymetryczna 150x100 (pod zadaszeniem odsunięta 0,5 metra od ściany), obok 100cm umywalka, po przeciwnej stronie bidet i wc, a na ścianie przy wejściu prysznic 120x80.

my zrezygnowaliśmy z oryginalnych garderób. Mamy 2 garderoby , jedna na dole przy gabinecie (będzie tam nasza sypialnia), a na piętrze z jednego pokoju zrobiona jest garderoba i pralnia (pokój przy tarasie).

My podnosiliśmy ściankę kolankową o 2 pustaki i w górnej łazience mamy:

1) wanna asymetryczna 150x100 (pod zadaszeniem odsunięta 0,5 metra od ściany), obok 100cm umywalka, po przeciwnej stronie bidet i wc, a na ścianie przy wejściu prysznic 120x80.

Dzięki za odpowiedź. Nadal dumam nad garderobami wg oryginału. Jakieś takie małe się wydają:(

• 4 weeks później...
  • 2 years później...

Apel do wszystkich dogodniaków!

Proszę dzielcie się nadal informacjami o swoich domach, nawet ci co już dawno się wybudowali.

Od dłuższego czasu nie mogę znaleźć żadnego wątku z budową tego domu, a miło by było z kimś o tym pogadać.:wiggle:

Ja jestem dopiero na starcie i potrzebuję was Dogodni!

• 2 weeks później...

Witam wszystkich w przyszłości będę przymierzał do budowy tego domu i chciałbym prosić czy ktoś mógł by mi podać jak jest koszt budowy tego domu do takiego stanu + ewentualnie wykończenie w środku mile widziany foty [email protected]

http://images45.fotosik.pl/185/6acc90aed46c2758med.jpg

z góry dziękuje za odpowiedzi.

• 2 years później...
Witam Dogodnych, zdecydowaliśmy się na ten projekt mimo, że jest trochę stary, ale najbardziej odpowiada naszym oczekiwaniom, chcemy wprowadzić trochę przeróbek, czy mogę prosić o zdjęcia z wnętrz ? Chcemy zrobić większą kuchnię, większą łazienkę u góry - z pokoju na piętrze zrobić garderobę z pralnią i suszarnią i myślimy nad podwyższeniem poddasza. Budujemy się pod Gdańskiem, z góry bardzo dziękuje za wskazówki oraz fotki, pozdrawiam :p mój email:[email protected]