banko 12.05.2008 15:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2008 C148 woj. mazowieckie to tak około 80 km na północnywschód od Warszawy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marzena 1973 12.05.2008 18:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2008 Jeśli my się ostatecznie zdecydujemy to w Białej Podlaskiej powstanie wersja c148a. Zastanawiam się tylko jak ta wersja wygląda w rzeczywistości, no i oczywiście interesują mnie realne koszty budowy takiego domku! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania klepka 13.05.2008 06:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2008 Ja oczywiście nie podałam dokładnej nazwy, chodzilo mi o C148a,a właśnie, mozecie napisać coś o kosztach budowy?Ania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rysiek_Wlkp 20.05.2008 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2008 Witam Dogodnych,przymierzam się do c148a. Inwestycja planowana jest w okolicach Poznania. Czy znacie jakiegoś dogodnego w Wielkopolsce? Rozważam zmiany of frontu, podobne do proponowanych przez PILARa. Wydaje mi się, że loggie pozostawię nad wejsciem, natomiast zlikwiduję ją nad garażem (dla powiększenia łazienki i pokoju na poddaszu). Czy uważacie, że łazienka na poddaszu bez rozbudowy umożliwi instalację wanny narożnej do hydromasażu?Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania klepka 21.05.2008 06:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2008 witam,my łazienkę będziemy lekko przesuwać do pokoju, aby powiększyć łazienkę i umożliwić wstawienie wanny, a w tym pokoju za łazienką będzie pralnio-suszarnia. Ale czy trzeba powiększać łazienkę nie wiemy, o tym zadecydujemy podczas budowy, która powinna ruszyć koło września Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania klepka 23.06.2008 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2008 Witam,dzisiaj zamówiłam projekt C148a dogodny, czyli klamka zapadła. Ileż to projektów przeszło przez nasze oczy. A u was jak tam budowa dogodnego?Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PILAR 08.07.2008 13:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2008 No coś tak mało nas jeśli chodzi o ten projekt ale mam nadzieje ze bedzie więcej nas będzie czy ktoś buduje blisko mnie proszę o kontakt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
banko 08.07.2008 16:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2008 Ano jeszcze mało będzie więcej będzie;-)A którą wersję projektu wybrałeś?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PILAR 08.07.2008 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2008 Jak pisałem Murator C148cLDogodny - wariant III Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
steniu 10.07.2008 11:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2008 dzisiaj znalazłem ten projekt tzn C148c i zastanawiam sie czy da sie zlikwidowac garaz w tym domu ? zeby układ był taki:) http://images31.fotosik.pl/315/91317515cf498090.jpg' alt='91317515cf498090.jpg'>l Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
budowniczy77 15.07.2008 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2008 zmiany ktore pokazales sa jak najbardziej do wykonania przez projektanta adoptujacego. czy zastanawiales sie jednak nad przestrzenia ktora zostala za kominkiem - bedzie ja trudno wykorzystac. przesunalbym kominek do sciany, drzwi do pokoju przesunalbym z przedsionka na przeciwko schodow. pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
steniu 16.07.2008 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2008 budowniczy77 z drzwiami masz racje przesuniete zostana,kominek zostaje i dodatkowo dodaje jeszcze dwa okna:) i jak sie spodoba inwestorce to kupuje:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aśka K 18.07.2008 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2008 witamja właśnie jestem na etapie wylewania stropów dogodny C148do projektu wprowadziliśmy kilka zmian :przestawienie komina , zmiana zadaszenia tarasu,powiększone wejście do salonu i do kuchni, powiększenie pokoju na poddaszu nad wejściem, powiększenie łazienki kosztem drugiego pokoju (garderoby) http://projekty.muratordom.pl/pliki/dom_431_18.jpgmam nadzieję że będzie ok budowa idzie do przodu zobaczymy..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
banko 18.07.2008 19:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2008 witam ja właśnie jestem na etapie wylewania stropów dogodny C148 do projektu wprowadziliśmy kilka zmian : przestawienie komina , zmiana zadaszenia tarasu,powiększone wejście do salonu i do kuchni, powiększenie pokoju na poddaszu nad wejściem, powiększenie łazienki kosztem drugiego pokoju (garderoby) http://projekty.muratordom.pl/pliki/dom_431_18.jpg mam nadzieję że będzie ok budowa idzie do przodu zobaczymy..... Witam. A można by prosić ojakieś fotki.coprawda jestem naetapie fundamentów, ale chętnie zobaczyłbym te zmiany też sie zastanawiałem nad czymś zamiast drzwi do salonu i kuchni, ale jakoś brak mi pomysłu. Możejekieś rzuty albo chociaż jakiś odręczny rysunek. Ogólnie jak masz jakieś fotki to chętnie tu wszyscy popatrzymy na nie sobie;-) pozdrawniam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 10.08.2008 11:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2008 witam czytam tak was od poczatku tego forum i coraz bardziej przekonuje sie do tego projektu ... wy juz macie jakies doswiadczenie wiec jako fachowcy powiecie mi czy zmiany ktore chce wprowadzic sa sensowne (wersja C148aL) 1. musze/chce czesciowo dom podpiwniczyc (ogrzewanie weglowe i sklad opalu wymuszaja po czesci takie rozwiazanie) wiec pomieszczenie gospodarcze za garazem bedzie mialo wejscie z zewnatrz (sklad narzedzi ogrodowych i tego typu gratow) i bedzie mniejsze na rzecz lazienki na patrerze 2. wylatuje przejscie z pzredpokoju do salonu ... (chociaz tesciowa ktora zajmowac bedzie pokoj na dole troche protestuje ze jak dzwi zostana to u niej bedzie ciszej ... posmotrim uwidim) 3. jako antyfanka kominow prawdopodobnie u mnie zostanie on po prostu wywalony 4. Mysle nad wyrownaniem sciany od tarasu ... Gora 5. powiekszenie lazienki kosztem garderoby 6. totalne wywalenie tarasu nad garazem i wejsciem ... w zamian za to zeby zrobic balkon na cala szerokosc domu po drugiej stronie stanowiacy zadaszenie nad tarasem ... - tu prosze o opinie bo nie wiem jak to bedzie sie mialo do funkcjonalnosci i jak to bedzie wygladalo ... 7. mysle nad wspomnianym podniesieniem dachu dzieki czemu zyska sie wiecej przestrzeni pod skosami 8. jesli chodzi o likwidacje tarasu od frontu to spodobala mi sie opcja z likwidacja tylko polowy tego tarasu ... trzeba to przemyslec ... cos mozecie mi powiedziec o tych zmianach ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
budowniczy77 11.08.2008 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2008 wszystkie zmiany jak najbardziej sluszne, przy czesciowej zabudowie tarasu zdecydowalbym sie na zabudowe czesci nad garazem ze wzgledu na ocieplenie stropu pzdr madrala Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
banko 02.09.2008 19:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2008 Hej hej "dogodni" jak tam poczynania na froncie?? Czy jest już ktoś kto może sie pochwalic jakimś etapem, a może jest ktoś kto już mieszka?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania klepka 03.09.2008 07:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2008 hej banko, Ty chyba jesteś najbardziej zaawansowany, prowadzisz może dziennik, pochwal się zdjęciami.U mnie jeszcze walka z papierologią niestety.Pozdrawiam i czekam na fotki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
banko 03.09.2008 15:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2008 wieczorkiem zamieszcze kilka fotek z prac przy fundamentach bo na stanie zerowym sie zatrzymuje w tym roku, ale temat przynajmniej aktualny dla wszystkich dogodniaków bo i wasza i moja wersja jak sie nie myle fundamenty ma takie same.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
banko 03.09.2008 15:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2008 albo wrzyce coś teraz na szybko bedą to zdjęcia jeszcze nie skończonego stanu zerowegopowoli myśle o założeniu dziennika, ale jakoś czasowo nie podołałem do tej pory myśle jednak że jak na wiosnę robota ruszy na całego to opisze wszystko dokładnie. styropian kleiłem cały jeden dzieńhttp://img252.imageshack.us/img252/6628/001ax7.th.jpg naciąganiekleju i siatki znowu cały dzieńhttp://img252.imageshack.us/img252/3900/017sp1.th.jpg kopanie dołków trwało 1,5 dnia trochę pomogła koparka, która zbierała humus, a później szpadelkologia kopałem ja i 3 panów którzy murowali bloczki i będą murować ściany toche pomógł ojciechttp://img252.imageshack.us/img252/5144/dsc00733ev7.th.jpg http://img71.imageshack.us/img71/3929/dsc00741vb2.th.jpg Wylewanie ław trwało aż 2 godziny oczywiście przy pomocy pompy. poszło 18m3 B20http://img252.imageshack.us/img252/1543/dsc00836uv0.th.jpg murowanie bloczków poszło około 1700 szt trwało 3 dni 3 panów i jeden chłopaczek do pomocy ja w tym czasie wystawiałem tyłek do slońca na polskim morzemhttp://img252.imageshack.us/img252/4034/dsc01331uc6.th.jpg izolacje przeciwilgociowe trwały juz troszkę dłużej i robiłem je razem ze starszym pomocnikiem ojcemhttp://img252.imageshack.us/img252/2848/dsc01400zz8.th.jpg i tym oto sposobem robocizna kosztowała mnie 3000PLNa koszt stanu zerowego prawie 25000PLNc.d.n. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts