Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

projekt FAWORYT 2 pracownia MG PROJEKT

Recommended Posts

• 3 weeks później...

aż poszukałem projektu co to za zamczysko kosztuje tyle za same mury z dachem: http://www.mgprojekt.com.pl/domki/faworyt/index.php

No i trochę się rozczarowałem ale nie projektem który wydaje się bardzo przemyślany i całkiem sensowny. Nawet przyjmując że ich kosztorys powstał przed boomem - wynosi za stan developerski 200tys netto.

• 2 weeks później...
Gość Gosc_gość
Witam,

stan surowy (+dachówka) to ok. 300-350 tyś.

Pozdrawiam

Novak

Straszyć to Ty potrafisz, ale tylko nieświeży Ci uwierzy.

Szacuję, że jednak bliżej pułapu 230-260 tys stan surowy zamknięty.

Witam,

stan surowy (+dachówka) to ok. 300-350 tyś.

Novak, budujesz lub budowałeś niedawno? A może robiłeś jakieś wyliczenia, czy to tak z marszu rzuciłeś?

janek143, na forum jest fajny wątek dotyczący Faworyta, warto poczytać jeśli na niego jeszcze nie trafiłeś. TUTAJ

Też przymierzam się do Faworyta 2 (z podwójnym garażem). Cena faktycznie będzie o wiele wyższa niż w kosztorysie dołączonym do projektu. O szczegóły popytaj na tamtym forum.

Niedawno robiłem taką b. szybką korektę kosztorysu Faworyta (kosztorysu z www, który, warto zaznaczyć, jest mocno nieobiektywny) w oparciu o wyższe ceny materiałów budowlanych i koszt budowy wzrósł o jakieś 30 tys zł. A korekta dotyczyła tylko: (!!!) betonu na fundament + bloczków betonowych oraz cegły Porotherm. (zaznaczam, że to była b. szybka korekta więc niekoniecznie perfekcyjna)

• 1 month później...
  • 3 months później...
  • 3 months później...