Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

projekt FAWORYT 2 pracownia MG PROJEKT

Recommended Posts

• 5 weeks później...
  • 2 weeks później...
  • 5 months później...
  • 11 months później...

witamy serdecznie ! właśnie wybraliśmy projekt naszego domu. po trzech miesiącach wertowania katalogów i siedzenia przed komputerem padło w końcu na faworyta.

domek bardzo ładny i funkcjonalny.ale oczywiście mamy wiele wątpliwości związanych np. z wydatkami na stan surowy (czytając o tym na forum są duże rozbieżności )

albo czy nie jest za duży ? jesteśmy z okolic gorzowa wielkopolskiego , bardzo byśmy chcieli nawiązać kontakt z kimś kto ten projekt buduje lub wybudował.bardzo prosimy o kontakt [email protected]

• 9 months później...
Zacząłem od wykopów w marcu tego roku ale same mury i dach wykonywane były we wrześniu i październiku.

Tylko, że to górale - uwineli się z całym domem w dwa miesiące :)

Ech;jestem ciekawa jak u Ciebie obecnie z liczeniem,mieszkam od ponad 3 lat w Faworycie,to fakt,budowałam w największym boomie jeśli chodzi o budowę,też przed budową mieliśmy planu że zmieścimy się w sso z dachem w 220tys. niestety wydaliśmy dużo więcej,Novak ma rację,poniżej 300 będzie ciężko.

• 5 months później...

Witam wszystkich forumowiczow,jestem na etapie budowy dachu w moim faworycie ,tzn jak sie troche ociepli bo za oknem -15 stopni mrozu.Wiec mysle ze w marcu powinno cos ruszyc,mam male watpliwosci do tego ze stan surowy z dachowka kosztuje ponad 300 tys zl!!!Ja buduję sytsemem gospodarczym tzn ojciec,tesc i szwagrowie(ojciec z tesciem maja doswiadczenie budowlane),do tej pory ponioslem nastepujace koszty:

-projekt 2300 zl

-formalnosci + wytyczenie 6000zl

-wykop fundamentow z wywozem ziemii 2700zl

-beton na fundamenty B20 24m3 okolo 6000zl (dowoz z pompa)

-bloczki betonowe z dowozem na budowe 5500zl

-pustaki ceramiczne(na caly dom) LEIER 25 P+W oraz 11,5 P+W na scianki dzialowe z dostawa 1500 zl

-stal zbrojeniowa 12000zl

-(izolacja fundamentow) IZOHAN,STYROPIAN 5cm HYDRO JAKIS TAM I FOLIA KUBELKOWA 2500 zl

-strop teriva belki i pustaki zuzlobetonowe 8500 zl

-beton B20 na strop 5000 zl (dowoz z pompa)

-dachowka roben monza plus kolor tobago wraz ze wszystkimi akcesoriami 22000 zl

-okna dachowe fakro 8 sztuk+wylaz dachowy+ rynny marley 13000 zl

-wiezba na tartaku 15000 zl( mnie kosztuje 10000 gdyz znajomy ma tartak)

-jak widac dach jest skomplikowany pozostawie go fachowcom robocizna okolo 20000 zl

-do tego trzba doliczyc jakies 10000 zl na cement,piasek,zwir,wapno,wyporzyczenie stempli pod strop,plyty szalunkowe OSB itp drobne rzeczy.Pozdrawiam wszystkich FAWORYTOW:)

• 5 months później...