asiha3 13.04.2007 16:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2007 planuję zakup drzwi sosnowych do łazienki , rozmawiałam dzisiaj ze sprzedawcą ale nie umiał odpowiedzieć mi na proste pytanie , dlatego zwracam się do was. Czy ościeżnicę zakłada się na mur gdy już położone są kafelki i należy je "objąć" glazurę, czy najpierw instaluje siię drzwi, a potem dopiero kafle; na styk. Bardzo proszę o szybką pomoc bo nie wiem co mam powiedzić kafelkarzowi, on sam twierdzi że pierwsze rozwiązanie jest dobre, ale wolałabym poznać inną opinię !!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
banko 13.04.2007 17:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2007 oczwywiscie ''kafelarz'' mial racje jak najbardziej na plytki:-))) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bezele 13.04.2007 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2007 W zależnosci od wysokosci glazury, u mnie bedzie obcinana.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GACUŚ 13.04.2007 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2007 Wszystko zależy jaką ościeżnicę będziesz montować , regulowaną czy zwykłą oraz czy ościeżnica będzie tak samo szeroka jak gruba jest ściana ?Jeżeli regulowaną to da się objąć płytki ale jeżeli zwykła to należy połączenie między ościeżnicą a płytką wykończyć opaską i ćwierćwałkiem . Trudno jest jednoznacznie określić które rozwiązanie jest najlepsze gdy samemu się nie montuje i nie zna dokładnie jaki rodzaj ościeżnicy będzie zakupiony . Najlepiej jest gdy płytkarz także montuje drzwi , nie ma wtedy narzekania że ktoś coś zrobił w złej kolejności .Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiha3 14.04.2007 08:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2007 dziękuję za odpowiedzi , ościeżnica chyba zwykła nieregulowana, bo o połowę tańsza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts