Fili_P 13.04.2007 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2007 Witam jak w temacie Mieszkamy z rodzicami w domu jednorodzinnym (rodzice sa wlascicielami). chcemy dobudowac do sciany szczytowej garaz na 2 stanowiska (jedno za drugim). dom jest skrajnym domem w ciagu szeregowek- mamy do plotu 4,2m a potem teren gminy jakies 4 metry zieleni chodnik znowu ze 3 metry zielieni i row i droga asfaltowa Wyslalem ojca po opinie czy mozemy sie za to w ogole brac z pismem i kserem dzialki (z wycietymi wszelkimi pieczatkami z urzedu jakie tam oryginalnie byly) i namalowanym kwadracikiem gdzie to niby ten garaz mialby stanac i przy ktorej scianie stojacego juz i odebranego domu skasowali go na 70zl!!!! (za co i czy prawnie) i kazali sie poajwic za tydzien po mapke i z tym niby dopiero jechac do starostwa do wydzialu architektury..... przeciez ja nie chce na tym etapie pozwolenia na budowe tylko o opnie czy moge w ogole takowe skladac...? Jak formalnie powinna wygladac procedura (najpierw opinia potem pozwolenie na dobudowe i ile bedzie takowe wazne) i ile co na jakim etapie kosztuje i kto i co na danym etapie bedzie mi do tego potrzebny (projekt architekt, kierownik budowy...?) Znaczy sie wszystko od paczatku do konca jak sie zalatwia i ile to kosztuje? Z gory dziekiPF Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fili_P 18.04.2007 13:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2007 no dobra widze ze wszyzscy chetni do pomocy do powiem co zaczalem dzialac- dostalem z urzedu wyciag i wypis Warunkow zabudowy dotyczacy ogolnie terenu i w tym mojej dzialki (ubaw mam jak 100-50) bo kosztowalo mnie to 70zl a mozna wszystko w necie znalexc- w tym ta ich smieszna mapke planu agospodarowania - co ciekawe nie widac na niej dosc istotnych szczegolow (na tym kserze co mi zrobili) np jaki typ drogi przebiega obok dzialki KZ KL? itp co smieszniejsze zanioslem im ksero o wiele bardziej szczegolowe zz juz mojaj dzialka i namalowanym garazem gdzie to niby mialby byc i chodzilo mi o opinie- a oni mi WZ dali - bez sensu.... gdzie to trzeba isc dokladnie... zeby sie dowiedziec czy w ogole taka dobudowa garazu jest mozliwa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts