Ichigicu 13.04.2007 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2007 Tak sobie myślę, ze zaczynając budowe domnku warto by było zlecić projekt wnętrza - ile płaciliście za taką usługe i co takie projekty zawierały?rzuty, wizualizacje, zestawienia materiałów, kosztorys? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TOMMEX 14.04.2007 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2007 40 zł \m2 z wizualizacją. Łódź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amor 14.04.2007 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2007 My ze swoją projektantką nie umawialiśmy się na cenę od m2 a od całości projektowanej powierzchni, czyli za zaprojektowanie ok. 110 m2 + projekt elewacji cena wyjdzie ok. 3-4 tys. Projekt obejmuje wszytsko, czyli: od projektów instalacji wodnej. i elektr., po ustawienie mebli, kolorystyke i faktury ścian, układ i koloystykę podłóg, oświetlenie.W cenie są projekty ręczne (podono sa lepsze od komputerowych), na których podane są wszytskie wymiary niezbędne później dla ekipy robiącej wykończeniówkę. Jest po kilka rzutów na jedno pomieszczenie + wizualizacja w kolorze malowana farbami.Jest możliwość osobistego nadzoru projektantki nad pracami i zakupami za co umawiamy się na symboliczną kwotę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidex 17.04.2007 07:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2007 My ze swoją projektantką nie umawialiśmy się na cenę od m2 a od całości projektowanej powierzchni, czyli za zaprojektowanie ok. 110 m2 + projekt elewacji cena wyjdzie ok. 3-4 tys. Projekt obejmuje wszytsko, czyli: od projektów instalacji wodnej. i elektr., po ustawienie mebli, kolorystyke i faktury ścian, układ i koloystykę podłóg, oświetlenie. W cenie są projekty ręczne (podono sa lepsze od komputerowych), na których podane są wszytskie wymiary niezbędne później dla ekipy robiącej wykończeniówkę. Jest po kilka rzutów na jedno pomieszczenie + wizualizacja w kolorze malowana farbami. Jest możliwość osobistego nadzoru projektantki nad pracami i zakupami za co umawiamy się na symboliczną kwotę. Czy możesz napisać skąd jesteś, bo ceny muszę przyznać sa konkurencyjne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amor 17.04.2007 07:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2007 Radom City Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Irma 17.04.2007 15:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2007 W cenie są projekty ręczne (podono sa lepsze od komputerowych), no to to akurat jest totalna bzdura! projekt jrest lepszy jak projektant jest lepszy a czy na komputerze czy na pudelku zapalek, to juz tylko kwestia upodoban.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amor 18.04.2007 06:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2007 W cenie są projekty ręczne (podono sa lepsze od komputerowych), no to to akurat jest totalna bzdura! projekt jrest lepszy jak projektant jest lepszy a czy na komputerze czy na pudelku zapalek, to juz tylko kwestia upodoban.... Napewno, jakaś prawda w tym jest. Jednak zastanawia mnie efekt pracy kiedy przedstawie ekipie wykończeniowej wydruki komputerowe i poproszę o wykonanie zgodnie z rysunkiem, na którym nie ma żadnym pomiarów. To trochę tak jak bym pokazała zdjęcie z gazety i kazała im zrobić tak samo u siebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
smutna lidka 18.04.2007 06:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2007 W cenie są projekty ręczne (podono sa lepsze od komputerowych), no to to akurat jest totalna bzdura! projekt jrest lepszy jak projektant jest lepszy a czy na komputerze czy na pudelku zapalek, to juz tylko kwestia upodoban.... Napewno, jakaś prawda w tym jest. Jednak zastanawia mnie efekt pracy kiedy przedstawie ekipie wykończeniowej wydruki komputerowe i poproszę o wykonanie zgodnie z rysunkiem, na którym nie ma żadnym pomiarów. To trochę tak jak bym pokazała zdjęcie z gazety i kazała im zrobić tak samo u siebie. na rysunku zrobionym w kompie arch zaznaczy Ci przeciez wymiary ale faktycznie nie chodzi o to na czym narysuje, tylko co wymysli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amor 18.04.2007 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2007 W cenie są projekty ręczne (podono sa lepsze od komputerowych), no to to akurat jest totalna bzdura! projekt jrest lepszy jak projektant jest lepszy a czy na komputerze czy na pudelku zapalek, to juz tylko kwestia upodoban.... Napewno, jakaś prawda w tym jest. Jednak zastanawia mnie efekt pracy kiedy przedstawie ekipie wykończeniowej wydruki komputerowe i poproszę o wykonanie zgodnie z rysunkiem, na którym nie ma żadnym pomiarów. To trochę tak jak bym pokazała zdjęcie z gazety i kazała im zrobić tak samo u siebie. na rysunku zrobionym w kompie arch zaznaczy Ci przeciez wymiary ale faktycznie nie chodzi o to na czym narysuje, tylko co wymysli Na spotkaniu z jednym z architektów otrzymałam do wglądu wydruk komputerowy łazienki w różnych odcieniach szarości, gdzie Pani poinformowała mnie, że tu sobie należy wyobrazić że na druku ta szara podłoga w rzeczywistości jest czarna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
smutna lidka 18.04.2007 10:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2007 W cenie są projekty ręczne (podono sa lepsze od komputerowych), no to to akurat jest totalna bzdura! projekt jrest lepszy jak projektant jest lepszy a czy na komputerze czy na pudelku zapalek, to juz tylko kwestia upodoban.... Napewno, jakaś prawda w tym jest. Jednak zastanawia mnie efekt pracy kiedy przedstawie ekipie wykończeniowej wydruki komputerowe i poproszę o wykonanie zgodnie z rysunkiem, na którym nie ma żadnym pomiarów. To trochę tak jak bym pokazała zdjęcie z gazety i kazała im zrobić tak samo u siebie. na rysunku zrobionym w kompie arch zaznaczy Ci przeciez wymiary ale faktycznie nie chodzi o to na czym narysuje, tylko co wymysli Na spotkaniu z jednym z architektów otrzymałam do wglądu wydruk komputerowy łazienki w różnych odcieniach szarości, gdzie Pani poinformowała mnie, że tu sobie należy wyobrazić że na druku ta szara podłoga w rzeczywistości jest czarna lepiej dostać ustny opis super koncepcji/projektu niz bajeczne rysunki przedstawiające słabszy proj. arch przede wszytskim wymyśla, a rysunek jest tylko formą przekazu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Irma 19.04.2007 07:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2007 z ta czarna podloga to w sumie nie jest takie dziwne, bo w koncu przeciez jedziecie wybierac kafelki i tam widzisz jakie one sa w rzeczywistosci, a co jest na wydruku to juz kwestia umowna... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
danap 20.04.2007 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2007 ja z moim architektem ustaliłam cenę 7000 pln. Za ok 115m (holl, salon z jadalnią, kuchnia, schody 2 łazienki)cena obejmuje projekt wraz z instalacją oświetleniową, kolorystykę, materiały cennik-pracuje na materiałach wybranych przez nas. Otrzymałam niedawno wstępny projekt i jestem bardzo zadowolona z efektu (może wkrótce założę dziennik to wkleję)ps. Mogę szczerze polecić Pan jest z dolnego śląska. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kjos 21.04.2007 10:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2007 Witam wszystkich.Moim zdaniem najlepsze wyniki uzyskuje sie gdy projektant ma kontakt z ekipą która realizuje jego pomysły wspólpracuje z nimi dłuższy czas.Jest to wygodne dla inwestora bo niemusi myślec o wykonawcy.Szanujacy sie projektanci maja takie kontakty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts