barbarak 13.04.2007 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2007 WITAM GRUPĘ KRAKOWSKĄ Buduję dom w okolicy Myślenic. Wpadłam na tę stronę dopiero teraz. Szkoda, że tak późno, bo już prawie kończę budowę. Ale proszę o radę, informacje . Mam kilka pytań, problemów do rozwiązania: 1) Poszukuję ekipy, która wykona elewację z kamienia łupanego( piaskowca )tzw."dzikówki" Mam namiary na kamieniarza, który wykona tę pracę w cenie 80 zł/m2 (robocizna bez VAT). Nie wiem czy to dobra cena? 2) Chcę wykonać taras ziemny. Czy wykonać go z kostki czy z kamienia naturalnego np. krzeszowickiego? Kamieniarz doradza kamień, ale przerażają mnie koszty ok 185zł/m2. (w tym koszt układania-robocizna 120 zł/m2). Przy najtańszej kostce kolorowej cena za m2 wyniesie ok.100zł (60 zł robocizna z materiałem- tak powiedział brukarz + cena kostki). Powiedzcie czy ceny , które podali mi fachowcy są rozsądne? Ewentualnie proszę o namiary na niedrogich ale solidnych i sprawdzonych fachowców z tej branży takich co potrafią też doradzić klientowi. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts