Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

WIERCENIE STUDNI Piaseczno, Góra Kalwaria, okolice Warszawy

Recommended Posts

Wiercenie studni, badania geotechniczne, odwierty geologiczne, geotechniczne, studnie chłonne, cennik studnie głębinowe aktualna oferta, cena na sezon 2020 zapytania proszę kierować na e-mail

Wykonujemy odwierty badania geologiczne geotechniczne gruntu, studnie chłonne, wszelkie prace związane z odwiertami.

Wiercimy studnie w województwie mazowieckim

Piaseczno Lesznowola Magdalenka Łazy Złotokłos Tarczyn Nowy Prażmów Łoś Piskórka Prace Henryków Urocze Warszawianka Góra Kalwaria Grójec Warka Halinów Glinianka Garwolin Ryki i inne po uzgodnieniu

- studnie dla domu

- nawodnień ogrodu oraz upraw rolnych

- działki rekreacyjne

kontakt:

[email protected]

Polecam URGOT`a, szybko sprawnie i solidnie. Co prawda to moja pierwsza wiercona studnia, ale jak dla mnie to wykonanie perfekcyjne

Poszukaj na forum urgot`a. Polecam

Z okolic Piaseczna: studniarza - Urgot (nick na forum)

Urgot - dziękuję za pomoc

Wiercili u mnie. Szybko, sprawnie, fachowo, za rozsądną, wcześniej umówioną cenę, w umówionym terminie

Robili u mnie na jesieni 2008. Na prawdę solidna firma. DOBRZE, szybko, terminowo i za rozsądne pieniądze.

Dobra, gruba rura, dobry filtr, ich obsypka, próbne pompowanie i to za jedną z najniższych cen jakie udało mi się znaleźć....

Warto brać ekipy sprawdzone, którym zależy na opinii i jest to niejako gwarantem tego, że nie odstawią fuszerki.

Edytowane przez urgot
aktualna oferty

• Odpowiedzi 225
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

• 2 weeks później...
  • 3 weeks później...

Rodzaj zastosowanej pompy do studni głębinowej zależy od średnicy rur, zapotrzebowania na wode oraz sumy jaką możemy na nią wydać. Jeżeli chodzi o typową pompe dla domku jednorodzinnego z ogrodem to podaje parametry: Q (wydajność) 60-100 litrów/minute, H (podnoszenie) 60-80m (każde 10m podnoszenia to jedna atmosfera na hydroforze) Ceny pomp

800-1600 pln

• 4 weeks później...
  • 1 month później...
  • 1 month później...
~olko skoro woda w studni głębinowej opada do samego dna to albo trafiliście na mało wydajne źródło lub coś ci twoi fachowcy spaprali Dlatego warto napisać to na forum że nie zawsze niska cena idzie w parze z jakością wykonania Najlepiej i najbezpieczniej jest umówić sie na odwiert próbny wtedy studniarz może oszacować wydajność po gruncie i inwestor może zdecydować czy to mu wystarcza Cena odwiertu porównywalna z geofizyką więc chyba warto!

• 3 months później...
Coraz cieplej, wiosna idzie ;) dużo osób pyta o studnie na potrzeby budowy itp... Studnia czy na budowe czy na podlewanie ogródka czy do domu, do picia jest taka sama Czyli nie można powiedzieć że ,,chce studnie na budowe wystarczy mi 8m,, albo ,,chce studnie z dobrą wodą bo będzie mi służyła też do picia,, Głębokości studni nie można z góry ustalić bo to nie zależy od nas tylko od budowy geologicznej tak samo jak jakość wody... Jeżeli chodzi o pompe na budowe to wystarczy zwykła membranowa na 220v kupiona na targu lub allegro, a to ze względu że jest tania (ok 120 pln) - nie zaboli jak ukradną lub zepsują na budowie. Docelowo oczywiście należy zainwestować w coś lepszego żeby spać spokojnie.