Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam formumowiczow szanownych:)

Od dzis jestem posiadaczem studni.

Wykonanie: URGOT

POLECAM ze wszechmiar.

Fantastyczna robota. Dobry kontakt, wyczerpujace informacje. Studnia w ciagu jednego dnia. Profesjonalny montaz, rachunek, objasnienia, dobre porady.

Studnia ma 14 m. Najpierw wycena, cena dotrzymana, wykonanie z MMSem z placu budowy. Zapraszam na prv - chetnie dam referencje:)

Dziekuje i polecamy

Piotr i Lenka

• Odpowiedzi 225
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Urgot, a ja we wtorek tydzień temu wyslalam prosbe o wycene na [email protected]. Ne dostalam jeszcze zadnej odpowiedzi. Sprawa nie jest jakas bardzo pilna, ale chcialam sie dopytac czy wiadomosc dotarla, bo widze, ze na forum jestes obecny :). Dotyczy działki w okolicach ul. karczunkwoskiej.
  • 1 month później...

Witam,

Mam pytanie do szanownych forumowiczów.

Robię głębinową studnię wierconą, odległosc od granicy działki to 7m, od mojego szamba będzie docelowo koło 20 m.

W rejonie będzie budowana kanalizacja przez gminę - czy przepisy mówią coś o odległości studni od sieci kanalizacyjnej (na pweno o szambie, idywidualnej oczyszczalni scieków i lokalnego rozsączenia).

Drugie pytanie - sąsiad na działce obok jeszcze nie rozpoczął budowy, co jeśli będzie chciał miec przydomową oczyszczalnię ścieków z rozsączaniem blisko granicy z moją działką. Czy fakt, że za płotem ma studnię uniemożliwi mu zrobienie oczyszczalni ścieków bliżej niż 30 metrów od mojej studni?

Z góry dzięki z odpowiedzi,

Pozdrawiam,

Cooba16

Odległości muszą być zachowane. Kanalizacja nie wpływa na lokalizacje studni. Dużo zależy od lokalnych warunków geologicznych. Jeżeli jest warstwa izolująca poziom wodonośny to oczyszczalnie nie powinna zagrażać studni.
  • 1 month później...

kontakt email:

[email protected]

w zapytaniu prosze podać miejscowość, zapotrzebowanie na wode, termin realizacji

http://images36.fotosik.pl/133/966c3efefa5336femed.jpg

studnia artezyjska

• 1 month później...
  • 1 month później...

Witam.

Wysyłam maile na podany adres i od razu mi wracają. Jestem zainteresowana wierceniem studni w miejscowości Gołków, najchętniej teraz w maju. Proszę o informację jak mogę skontaktować inaczej niż mailowo.

Czekam na odpowiedź.

• 3 weeks później...
Telefon do studniarza (Pan Kamil) wysyłam na priv. U mnie woda była na ok 30 m

Wiercili, wiercili, aż się dowiercili (rozpoznajecie rejestrację? tak, to nasz dyżurny forumowy studniarz urgot - polecam!)

Polecam ze wszech miar obiema rekami sie podpisujac. Facet przyjechal na czas. wszystko zrobil b.starannie. Wyjasnił, MMS zdjecie studni, gwarancja, porada. jeszcze pompe taniej kupil.. jestesmy bardzo zadowoleni:)

[email protected]

• 2 months później...

Witam.

Choć zadam pytanie odnośnie studni, ale z innej beczki.

Mam studnię z kręgów na głębokość około 10 metrów.

Woda jest używana sezonowo.

Woda jest zażelaziona - to widać bo rurki w domu są koloru rdzy.

To mi jednak nie przeszkadza !!!

Większym problemem jest zapach tej wody - pak przyjadę po 1-2 tygodniach nieużywania woda w domu śmierdzi jajkiem i przy spuszczaniu jej w domu jest nie do wytrzymania. FETOR !!!!!!!!!!!

Co jest ?????

Woda jest czysta i ładnie wygląda, choć czasami biała a czasami żółta.

Studnia jest przykryta betonową klapą - możne to ma wpływ ???

Podłoże w jakim była kopana to glina - tak zwana "siwucha" miała różne kolory przy kopaniu.

Wodę mam na 6 -7 kręgów na 10 w ziemi.

Dodam jeszcze, że przez ponad 4 lata jak jest ta studnia - myjemy się w niej i pijemy po przegotowaniu.

Po myciu na skórze zostaje nieprzyjemny zapach. Po ugotowaniu ma taki metaliczny posmak, ale w czajniku ma tyle osadu, że szkoda gadać.

Od tylu tal nie było problemów żołądkowych ani problemów dermatologicznych (u dzieci też ich nie było)

Witam

no to odwrocmy kierunek plyniecia wody ;)

pytanie: miejscowosc Grochowa - wykonywales tam odwierty.

woda na glebokosci okolo 30m.

czy pomiedzy powierzchnia a tymi 30 metrami jest moze jakas warstwa chłonna?

pytam bo wode gruntowa to mam 3,5 cm pod powierzchnia a jak z rynien poleci to Noe normalnie

N

• 3 weeks później...
:)

Struktura ziemi była naprawde wyjątkowa Pod trzeciorzędowymi iłami trafiliśmy w czwartorzędowe piaski czyli młodsze osady pod starszymi. Mało tego że woda jest to jeszcze ma niską zawartość żelaza co w tej okolicy jest również sytuacją naprawde naprawde ale naprawde wyjątkową. Pozdrawiam

Wydaje mi się, że u mnie jest to samo ( w końcu jesteśmy sąsiadkami :) ) mam studnię na cele budowlane na głebokości 4,5 metra.. Panowie, którzy wiercili, zarzekali się, że pod iłami nie ma na pewno już wody, no i tak zostało..

Wodociągu mieć na razie nie będę, więc tylko "czarodzieja" mi trzeba, który mi studnię wykopie i tą wodę znajdzie..

Mogę dostać ofertę wstępną i terminy wolne na pw?

Dzięki :)