lenka_i_piotr 31.10.2009 17:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2009 Witam formumowiczow szanownych:)Od dzis jestem posiadaczem studni. Wykonanie: URGOTPOLECAM ze wszechmiar.Fantastyczna robota. Dobry kontakt, wyczerpujace informacje. Studnia w ciagu jednego dnia. Profesjonalny montaz, rachunek, objasnienia, dobre porady. Studnia ma 14 m. Najpierw wycena, cena dotrzymana, wykonanie z MMSem z placu budowy. Zapraszam na prv - chetnie dam referencje:)Dziekuje i polecamy Piotr i Lenka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Vyper 02.11.2009 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2009 Urgot, a ja we wtorek tydzień temu wyslalam prosbe o wycene na [email protected]. Ne dostalam jeszcze zadnej odpowiedzi. Sprawa nie jest jakas bardzo pilna, ale chcialam sie dopytac czy wiadomosc dotarla, bo widze, ze na forum jestes obecny . Dotyczy działki w okolicach ul. karczunkwoskiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
urgot 02.11.2009 17:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2009 Witam, prosze wysłać jeszcze raz. Poczte czytam regularnie, musiało nie dojść. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Vyper 03.11.2009 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2009 Przeslalam, prosze dac znac gdyby nie doszlo. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cooba16 16.12.2009 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2009 Witam, Mam pytanie do szanownych forumowiczów.Robię głębinową studnię wierconą, odległosc od granicy działki to 7m, od mojego szamba będzie docelowo koło 20 m.W rejonie będzie budowana kanalizacja przez gminę - czy przepisy mówią coś o odległości studni od sieci kanalizacyjnej (na pweno o szambie, idywidualnej oczyszczalni scieków i lokalnego rozsączenia).Drugie pytanie - sąsiad na działce obok jeszcze nie rozpoczął budowy, co jeśli będzie chciał miec przydomową oczyszczalnię ścieków z rozsączaniem blisko granicy z moją działką. Czy fakt, że za płotem ma studnię uniemożliwi mu zrobienie oczyszczalni ścieków bliżej niż 30 metrów od mojej studni? Z góry dzięki z odpowiedzi, Pozdrawiam, Cooba16 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
urgot 21.12.2009 11:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2009 Odległości muszą być zachowane. Kanalizacja nie wpływa na lokalizacje studni. Dużo zależy od lokalnych warunków geologicznych. Jeżeli jest warstwa izolująca poziom wodonośny to oczyszczalnie nie powinna zagrażać studni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
urgot 07.02.2010 09:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2010 kontakt email: [email protected] w zapytaniu prosze podać miejscowość, zapotrzebowanie na wode, termin realizacji http://images36.fotosik.pl/133/966c3efefa5336femed.jpgstudnia artezyjska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Novatino 07.02.2010 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2010 Witam zapytanie poszlo na maila N Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 13.03.2010 13:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2010 witam, zapytanie poszlo na maila, prosze o oferte. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatacze 10.05.2010 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2010 Witam. Wysyłam maile na podany adres i od razu mi wracają. Jestem zainteresowana wierceniem studni w miejscowości Gołków, najchętniej teraz w maju. Proszę o informację jak mogę skontaktować inaczej niż mailowo. Czekam na odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
urgot 13.05.2010 18:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2010 Witam,adres aktualny [email protected]preferuje email kontakt telefoniczny w godzinach pracy mam utrudniony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
urgot 19.05.2010 18:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2010 w zapytaniach proszę podawać miejscowość oraz ulice (jeśli widnieje na mapach) [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
urgot 06.06.2010 16:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2010 Telefon do studniarza (Pan Kamil) wysyłam na priv. U mnie woda była na ok 30 m Wiercili, wiercili, aż się dowiercili (rozpoznajecie rejestrację? tak, to nasz dyżurny forumowy studniarz urgot - polecam!) Polecam ze wszech miar obiema rekami sie podpisujac. Facet przyjechal na czas. wszystko zrobil b.starannie. Wyjasnił, MMS zdjecie studni, gwarancja, porada. jeszcze pompe taniej kupil.. jestesmy bardzo zadowoleni:) [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Strażnik 23.08.2010 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2010 Witam. Choć zadam pytanie odnośnie studni, ale z innej beczki. Mam studnię z kręgów na głębokość około 10 metrów. Woda jest używana sezonowo. Woda jest zażelaziona - to widać bo rurki w domu są koloru rdzy. To mi jednak nie przeszkadza !!!Większym problemem jest zapach tej wody - pak przyjadę po 1-2 tygodniach nieużywania woda w domu śmierdzi jajkiem i przy spuszczaniu jej w domu jest nie do wytrzymania. FETOR !!!!!!!!!!!Co jest ?????Woda jest czysta i ładnie wygląda, choć czasami biała a czasami żółta. Studnia jest przykryta betonową klapą - możne to ma wpływ ???Podłoże w jakim była kopana to glina - tak zwana "siwucha" miała różne kolory przy kopaniu. Wodę mam na 6 -7 kręgów na 10 w ziemi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Strażnik 23.08.2010 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2010 Dodam jeszcze, że przez ponad 4 lata jak jest ta studnia - myjemy się w niej i pijemy po przegotowaniu. Po myciu na skórze zostaje nieprzyjemny zapach. Po ugotowaniu ma taki metaliczny posmak, ale w czajniku ma tyle osadu, że szkoda gadać. Od tylu tal nie było problemów żołądkowych ani problemów dermatologicznych (u dzieci też ich nie było) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Novatino 30.08.2010 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2010 Witam no to odwrocmy kierunek plyniecia wody pytanie: miejscowosc Grochowa - wykonywales tam odwierty. woda na glebokosci okolo 30m. czy pomiedzy powierzchnia a tymi 30 metrami jest moze jakas warstwa chłonna? pytam bo wode gruntowa to mam 3,5 cm pod powierzchnia a jak z rynien poleci to Noe normalnie N Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
urgot 01.09.2010 15:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2010 bez badania wody nic nie mozna powiedziec. co do grochowy to do 20kilku metrow nie ma tam warstwy nadajacej sie na studnie chlonna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gannia 16.09.2010 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2010 Struktura ziemi była naprawde wyjątkowa Pod trzeciorzędowymi iłami trafiliśmy w czwartorzędowe piaski czyli młodsze osady pod starszymi. Mało tego że woda jest to jeszcze ma niską zawartość żelaza co w tej okolicy jest również sytuacją naprawde naprawde ale naprawde wyjątkową. Pozdrawiam Wydaje mi się, że u mnie jest to samo ( w końcu jesteśmy sąsiadkami ) mam studnię na cele budowlane na głebokości 4,5 metra.. Panowie, którzy wiercili, zarzekali się, że pod iłami nie ma na pewno już wody, no i tak zostało.. Wodociągu mieć na razie nie będę, więc tylko "czarodzieja" mi trzeba, który mi studnię wykopie i tą wodę znajdzie.. Mogę dostać ofertę wstępną i terminy wolne na pw? Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
urgot 17.09.2010 14:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2010 Sąsiadka naprawdę miała szczęście. Już wysyłam ofertę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gannia 17.09.2010 15:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2010 o a ja właśnie maila też wysłałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts