mclear 14.04.2007 11:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2007 Mam problem, otóż przy granicy z moją działką stoją dwa słupy energetyczne. Bardzo mi zależy na tym ażeby podłączyć się do słupa pierwszego (z przyczyn ekonomicznych jak i zagospoidarowania terenu działki). Dla ścisłości dodam że nie chodzi o zasilenie placu budowy tylko o przyłaczenie na stałe). Zakład energeryczny twierdzi że jest zmuszony przyłączyć mnie do słupa drugiego ponieważ tak ma w projekcie gdyż architekt projektując inwestycje na tym terenie związne z postawieniem nowych słupów wrysował w mapki przyszłe przyłącza dla konkretnych działek. Teraz twierdzą że potrzebny byłby nowy projekt tylko do tego by przyłączyć mnie do słupa pierwszego. Miał ktoś może tego typu problemu albo jakąś wiedzę na ten temat? Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/76675-zapytanie-o-przy%C5%82%C4%85cze/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
I.W. 14.04.2007 13:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2007 Mam problem, otóż przy granicy z moją działką stoją dwa słupy energetyczne. Bardzo mi zależy na tym ażeby podłączyć się do słupa pierwszego (z przyczyn ekonomicznych jak i zagospoidarowania terenu działki). Dla ścisłości dodam że nie chodzi o zasilenie placu budowy tylko o przyłaczenie na stałe). Zakład energeryczny twierdzi że jest zmuszony przyłączyć mnie do słupa drugiego ponieważ tak ma w projekcie gdyż architekt projektując inwestycje na tym terenie związne z postawieniem nowych słupów wrysował w mapki przyszłe przyłącza dla konkretnych działek. Teraz twierdzą że potrzebny byłby nowy projekt tylko do tego by przyłączyć mnie do słupa pierwszego. Miał ktoś może tego typu problemu albo jakąś wiedzę na ten temat? Wychodzi z tego że na własny koszt musiałbyś zrobić projekt przyłącza. Zwykle robi to ZE (lub projektant który wygrał przetarg u nich). Poszli pewnie na łatwiznę i przy rozbudowie sieci zaprojektowali przyłącza bo pewnie razem wyszło taniej. Ale w większości ZE samodzielne wykonanie projektu (tzn przez twojego projektanta) daje zniżkę w opłacie przyłączeniowej ( za kW).No ale oni juz zapłacili ... Sprawdź jakie są opcje umowy przyłączeniowej. I raczej nie projektuje tego architekt tylko elektryk. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/76675-zapytanie-o-przy%C5%82%C4%85cze/#findComment-1728461 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts