Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

GE Bank Mieszkaniowy - co o tym sądzicie?

pik33

Recommended Posts

Witam wszystkich

Nie chce nikogo pograzac, ale my mamy w tym banku kredyt i niestety nie jest az tak pozytywnie. Sporo opisalam w moim dzienniku budowy, a tu pare informacji:

-zalatwialismy kredyt przez doradce kredytowego i jako jeden z nielicznych bankow odpowiedzial nam na naszego maila;

-nawiazanie kontaktu nie bylo trudne i raczej sprawne, sprawdzenie zdolnosci kredytowej tez (jak juz ktos wspomnial, mozna nawet w internecie), ale rozpatrzenie kredytu, wcale nie takie szybkie

mimo zdolnosci kredytowej, zostala obcieta kwota kredytu o spora kase! chociaz pani z banku wczesniej sie martwila, czy nie bedziemy miec problemow biorac "tylko" tyle;

-kwota kredytu jest obcieta ze wzgledu na mozliwosc ewentualnej sprzedazy nieruchomosci w razie koniecznosci (zdolnosc kredytowa jest spora i nie ma to zadnego znaczenia)

-brak mozliwosci podniesienia kwoty kredytu, raz powiedzieli nie to nie!

-wycena!!! doliczana do kwoty kredytu (suma x lata x procent, glowa boli)

-gwarant, w wysokosci ok. 5100 zl zablokowany na extra koncie na czas splaty kredytu

-osobiste (lub jak w naszym przypadku przez notarialnego posrednika) dostarczanie wszelakich papierkow, bez wzgledu na to, jak daleko znajduje sie bank!

-tylko zdjecia, zadne rachunki ich nie przekonuja i z tego powodu bylismy zmuszeni np. wstawic okna, chociaz jeszcze nie bylo tynkow

-itp

Przy tym bynku mam wrazenie, ze im nie zalezy na kliencie. Mam w planach refinansowanie, nie mam cierpliwosci ani ochoty byc traktowanym jak kiedys w sklepach "nie ma i nie bedzie" czyli po co czlowieku tu w ogole przyszedles.