Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Dziennika B&S

Recommended Posts

pati25, basiah2 i amonitka - jesteście kochane :oops:

Dziękuję za słowa otuchy, już mi lepiej. Pokonałam kryzys i zwątpienie, pokonam i "niedoczas". Wybudowałam domek, teraz go urzadzę i... będę sobie w nim szczęśliwie mieszkać :D Banalne? Ale jakże wytęsknione i bliskie realizacji :wink: Pozdrawiam Was serdecznie :D

B&S

• Odpowiedzi 325
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

aaaaaaaaaaaaaaaaaapsik - kichająco witam i o zdrowie też pytam :)

Ależ dawno nie było mnie i tu i tam :roll: A u Ciebie tyle nowości :o - zgadnij co podoba mi się najbardziej ??????????/ 8) DRZWI - są śliczne () też takie chcę :oops: ); Poza tym ładnie wszystko idzie do przodu, że już nie wspomnę o porządku na stryszku - bo mnie zatkało.

Więcej zdjęć proszę. Pozdrowionka.

YreQ cieszę się, że zawitałaś do mnie mimo choroby, zdrowiej szybciutko i zacznij się znowu udzielać na forum :D

U mnie wykończeniówka gna do przodu tak, że już powoli nie ogarniam wszystkiego. Dobrze, że mam do pomocy dwóch cierpliwych i wytrzymałych na moje humory panów, a mianowicie męża i brata. Trzeci pomocnik - mój dzielny synuś niestety chory. Marudzi, bo jego wyjazd na narty stanął pod wielkim znakiem zapytania. Mam nadzieję, że już niedługo będę mogła powiedzieć " Parapetówki nadszedł czas" :wink:

B&S

A dałbym sobie głowę uciąć, że to seria Kuba z Tubądzina! Bo nad taką się zastanawiamy i musimy zrobić zakupy lada chwila. Ale widzę że są baaaardzo zbliżone, więc przyjrzymy się jeszcze tym Classica.

A my jesteśmy dalej w tyle :-) Myślimy że jest szansa wprowadzić się na wakacje. Mamy już tynki, posadzki, pełne CO, elektryka częściowo (ale sam robię i jest to, co na razie niezbędne). Właśnie kładzą się gładzie na tynki C-W, po nich od razu będzie glazura. Powoli powoli do przodu ;-) A potem mebelki, drzwi wew, malowanie, parkiet, armatura... i wzium, do domu :-)

• 2 weeks później...

Witaj basiah2 :D

Fugi w kuchni na chwilę obecną zostają :oops: , za to w pomieszczeniu gospodarczym na podłodze zostały poprawione. Kuchnia gotowa, wyszła świetnie, jestem bardzo zadowaolona, chociaż bez drobnych poprawek się nie obejdzie. Oprócz tego mamy pomalowane wszystkie pomieszczenia w domku a w dwóch pokojach ułożone są już panele. Jak posprzątam obiecuję zrobić i wkleić zdjęcia :D

Pozdrawiam serdecznie.

B&S

Witaj Beatko :)

Bardzo sie cieszę ze u Was wszystko ok .Czyli Wielkanoc w nowym domu ?!

Czekamy na zdjęcia :)Bardzo interesuje mnie Wasza kuchnia .Więc z niecierpliwością czekam na nowe zdjęcia .Domek z daleka jak go widzę wygląda bardzo ładnie .Rolety świetnie dopasowałaś a elewacja jak by zbladła :)

U nas powoli robi sie elektryka i zaczniemy tynkować .Dostaliśmy pozytywne decyzje kredytowe ale.....jakoś nachodzą nas myśli by jeszcze otynkować ,porobić instalacje i wylewki i za 4-6 miesięcy rozglądnąć się jeszcze raz za kredytem .Czasy nie ciekawa i marże kredytowe są nie fajne tylko fakt tego ze kwalifikujemy się do programu „rodzina na swoim „ze państwo płaci połowę odsetek jest optymistyczny .A to kwota przy kredycie 13o tyś 300zł miesięcznie dopłaty co miesiąc to tez jakieś pocieszenie ..

Cześć Magda :D

Jeżeli wszystko pójdzie zgodnie z planem to przeprowadzka ma nastąpić trzeciego kwietnia. Tak więc, najbliższa Wielkanoc już w domku :D Wkleiłam do dziennika kilka zdjęć. Zdjęcia kuchni obiecuję, jednak muszę jeszcze ją posprzątać na błysk :oops: Poczekaj więc cierpliwie, bo chcialabym zasłużyć na pochwały :wink:

B&S

basiah2 musieliśmy gdzieś poupychać niektóre rzeczy i padło akurat na kuchnię, zrobił się w niej bałagan nie do opisania :roll: Wybacz więc, ale zdjęć nadal nie ma. Jak już wszystko ogarnę to zrobię prawdziwą sesję fotograficzną i mebelkom i sprzętom :wink:

Agata dzięki za ciepłe słowa i zaglądaj częściej na forum :D

B&S

basiah2 pytasz o kolorki :D a więc:

Dulux, seria "Kolory Świata"

wiatrołap - "biała czekolada"

przedpokój/klatka schodowa - "złoto Egiptu"

salon - "gorączka złota"

kuchnia - "magnolia"

mała łazienka, pokój syna i sufity - biała "super matt" również Dulux

pokój wypoczynkowy - "trawa morska"

nasza sypialnia - "brzoskwiniowy jogurt"

łazienka górna - "pastelowa orchidea"

i najmniejszy pokoik na górze - "mus morelowy" oczywiście Dulux, ale seria "Once", jednak nakładana dwukrotnie.

Według mnie wszystkie korlory łagodne, ciepłe i miłe dla oka :D :D

B&S

Aprilka - i nie znikaj na tak długo tylko sprzataj kuchnię :p :p :p

Zniknęłam bo... sprzątam i to nie tylko kuchnię, ale cały, calusieńki domek :roll: Wybieramy i kupujemy meble i... ciągle liczymy kasę. Boże, czy to wszystko musi być takie drogie :o Jednak, już za chwileczkę, już za momencik... przeprowadzka :wink:

B&S

Witam jesteśmy następnymi miłosnikami tego domku. Wybralismy wersje bez garażu.Jestem pełna podziwu całemu dziennikowi. Napewno niektóre posty będą dla nas pewną podpowiedzią. Jestem bardzo ciekawa umeblowanie tego otóż domku. Mam dziwne obawy. Rzuty rysunkowe wraz z mebelkami nie są zabardzo realne. Czekam z niecierpliwoscią na zdjęcia z umeblowanego domku, może rozwieja one moje wątpliwości. My jesteśmy dopiero na etapie kupionego projektu. Dłuuuggaa droga przed nami. Pozdrawiam serdecznie

• 2 weeks później...