Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Dziennika B&S

Recommended Posts

• Odpowiedzi 325
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

GosiaIAdam

Nareszcie mam wolną chwilę żeby zdać relację z naszych poczynań. Wniosek złożony, czekamy na PnB. Mamy kilka namiarów na ekipy i kierowników budowy, więc prowadzimy już negocjacje. Materiały też będziemy niedługo kupować. Jednk w tym roku zrobimy chyba tylko fundamenty. Nie musimy się spieszyć a wiele rzeczy trzeba jeszcze przemyśleć i skalkulować.

B&S

Fajniusi domek i fajna działeczka :D

Malutko zabrakło a też bym budowała domek koło Kraka,ale losy zawiodły mnie dużo dalej :roll:

Super,że działkę macie już ogrodzoną --nie trzeba będzie dodatkowych wykopów i całej tej burzy-ja nie miałam tyle szczęścia i ogrodzenie muszę sama zrobić :( już się boję.

A tak w ogóle to życzę szybkiego zakończenia papierologii i do DZIEŁA rodacy :roll:

• 2 weeks później...

pati25

Co to za tekst "odechciewa mi się". Głowa do góry :D

Dobrze, że wykonawca chce zobaczyć teren. Pokaż mu działkę, badania gruntu i projekt, dopiero wtedy niech zrobi wycenę. Zapoznaj się z niektórymi nazwami np. chudziak, dysperbit, stopa fundamentowa i pytaj o wszystko co budzi Twoje wątpliwości. Dobrze jeżeli wykonawca da namiary na inne swoje realizacje.

My jutro będziemy testować kolejną ekipę :roll:, jeżeli oczywiście będą mieli czas na spotkanie, bo podobno zarobieni są strasznie :o

Jest ciężko, ale odreagujemy stres kosząc trawę na działce i robiąc kolejnego smacznego grilla.

B&S

• 4 weeks później...

nie dziwcie sie moje mile Panie temu,ze wykonawcy chca miejsce ewentualnej pracy zobaczyc ;)

ja spotkalam lepszy egzemplarz :-?

kiedy szukalismy tynkarza,jeden z oferentow nie chcial budowy obejrzec a co lepsze ceny nie chcial podac :o powiedzial,ze to wszystko zobaczy i kwestie finansowe z nami uzgodni jak juz prace zacznie :o bo...jemu to sie nie oplaca i nie chce na budowy jezdzic! bo to i czas Pani i paliwo kosztuje :-? w koncu laskawie zgodzil sie z nami na budowie spotkac,w koncu przed samym spotkaniem zatelefonowal,ze nie przyjedzie bo cwiartke obalil

dla nas i naszego domu Dzieki Bogu :wink:

Oleander urody przecudnej :)

pozdrawiam :)

Po miesiącu grzecznego czekania zadzwoniliśmy do starostwa, aby wybadać co w naszej sprawie zrobili.Okazało się, że pisemko w sprawie dokumentacji już wysłane i na dniach je dostaniemy, ale przez telefon też nam udzielą informacji :)

Tak więc pismo przyszło za dwa dni, ale my już znaliśmy jego treść i daliśmy znać szybko naszej pani Architekt, że chcą poprawki w projekcie zjazdu. Niestety potrzebna jest też nowa opinia w tej sprawie z Gminy, a tam albo urlopy albo jak pisałam w dzienniku mało sympatyczny urzędnik :evil:

Myślę, że też dostaniecie niedługo pismo, bo urząd ma około trzy do czterech tygodni na zapoznanie się z dokumentacją dostarczoną przez inwestora i na zawiadomienie go o dalszym postępowaniu.

B&S

Witaj pati25 :D

Ekipę wybraliśmy już tydzień temu, a wczoraj dogadaliśmy się z kierownikiem budowy.

Jesteśmy zadowoleni ze wstępnych ustaleń.

Więcej szczegółów wysyłam na priva.

B&S

Witam

Przeglądałem dziennik i widzę, że jesteśmy na podobnym etapie tylko, że Wy już patrzycie za wykonawcami a ja nie. Czekam tez na pozwolenie na budowę wczoraj jak dzwoniłem to moje jest na kupce jako 8 w kolejce.

Proszę jeśli możecie to podeślijcie jak liczy sobie ekipa, bo widzę że już macie umówionych i jesteście po rozmowach. Ja chciałbym w tym roku zrobić fundament i tyle chyba a reszta w przysżłym roku.

pozdrawiam i życzę miłego wypoczynku

Łukasz

Witaj Ibryndal :D

Ja też czytuję Twój dziennik. W tym tygodniu dostaliśmy informację, że nasze PnB powinno być gotowe na 20 lipca. Pożyjemy - zobaczymy. Fakt, że ekipa i kierownik budowy wybrani, ceny oraz terminy ustalone, jednak jakiś niepokój we mnie siedzi :o

Pewnie jak to kobieta mam tendencję do marudzenia i "gdybania"

Szczególy w sprawie ekipy wysyłam na P.W.

A co do wypoczynku, to wyjeżdzamy dopiero pod koniec lipca i już nie mogę się doczekać ciszy, spokoju i słodkiego lenistwa :D

Pozdrawiam i życzę powodzenia w załatwianiu przyłączy.

B&S

amonite

Wielkie dzięki za to, że nam kibicujesz :D

Chcemy zacząć we wrześniu, ale czas pokaże co wyjdzie z naszych ambitnych planów.

Teraz czas na urlop i błogie lenistwo gdzieś nad wodą.

Cierpliwości, Twoje potyczki z urzędami i urzędnikami będą już niedługo odległym wspomnieniem.

Najlepiej na poprawę humoru robią zakupy, więc na pocieszenie umieszczam coś ciekawego w Twoich komentarzach :wink:

Serdecznie pozdrawiam :D

B&S