GosiaIAdam 20.07.2007 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2007 Pozazdrościć PnB... U nas w poniedziałek jeszcze nikt nie był przydzielony do naszej sprawy:( Ale dziś (44 dzień czekania!) dowiedzieliśmy się, że sprawa ruszyła i czekają na opinię konserwatora zabytków... ponoć w następnym tygodniu ma być wiadomo coś więcej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
April 13 21.07.2007 18:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2007 GosiaIAdam Po otrzymaniu PnB trochę odetchnęliśmy. Pierwszy etap za nami Myślę jednak, że dopiero teraz zacznie się jazda. Bieganie po składach budowlanych, ustalanie terminów, liczenie kosztów, pilnowanie ekipy i niestety wydawanie kasy. Ogrom pracy do wykonania i pewnie sporo stresu, ale damy radę Pozdrawiam i trzymam kciuki za Wasze PnB. B&S Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
johnboro 03.08.2007 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2007 to fakt zacznie się wielka pardobicka ale dla zapewnienia komfortu psychicznego wiadomość z ostatniej chwili MATERIAŁY TANIEJĄ!! 3mam kciuki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
April 13 13.08.2007 18:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2007 Wiadomość bardzo dobra, a czy prawdziwa przekonamy się za tydzień lub dwa kiedy zakupimy pierwsze materiały na nasz dom Już niedługo startujemy, więc kciuki trzymajcie mocno!!! Ale będzie jazda, strach się bać B&S Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amonite 15.08.2007 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2007 Wiadomość bardzo dobra, a czy prawdziwa przekonamy się za tydzień lub dwa kiedy zakupimy pierwsze materiały na nasz dom Już niedługo startujemy, więc kciuki trzymajcie mocno!!! Ale będzie jazda, strach się bać B&S No właśnie z tymi materiałami to tak sobie... Niektóre rzeczywiście odrobinę staniały - i to też różnie w różnych częciach kraju, ale to, czego jeszcze nie kupiłam - jakoś nie tanieje Jazda w każdym razie będzie Trzymajmy SIĘ więc mocno, kciuki też... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jacek1204 16.08.2007 10:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2007 Budujemy domek "Grześ" z Archetonu. Jest on prawie identyczny jak wasz projekt. Szukam rad i pomysłów dotyczących funkcjonalnego urzadzeniawąskiego i długiego salonu.Chcemy w nim mieć kanapę (najlepiej narożną), bibliotekę ( regał w sumie ok. 3,5 m ) oraz sprzęt TV i AUDIO. Jestesmy na etapie stropu. Będę wdzęczny za wszelkie podpowiedzi , pomysły i wskazówki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
April 13 17.08.2007 12:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2007 Budujemy domek "Grześ" z Archetonu. Jest on prawie identyczny jak wasz projekt Obejrzałam "Grzesia" na stronach Archetonu. Fakt, projekt bardzo podobny do naszego. Naprawdę ładny i funkcjonalny domek. Szukam rad i pomysłów dotyczących funkcjonalnego urzadzenia wąskiego i długiego salonu. Chcemy w nim mieć kanapę (najlepiej narożną), bibliotekę ( regał w sumie ok. 3,5 m ) oraz sprzęt TV i AUDIO. U nas wymiary salonu i jego ustawność również nie są zadowalające, ale będzie w nim niewiele sprzętów i mebli. Funkcję pokoju komputerowego i telewizyjnego, sali ćwiczeń, biblioteki i gabinetu w jednym przejmie pokój nad garażem. I właśnie przy urządzaniu tego pokoju będę miala najwięcej problemów Garaż poszerzyliśmy o 0,5 m i automatycznie pokój nad nim też. Jednak to tylko 22,5 m2 powierzchni, a ile trzeba będzie tam zmieścić Ale od początku tak właśnie chcieliśmy ten pokój wykorzystać. Sypialnie to strefa w pełni prywatna bez telewizora, komputera, rowerka treningowego i innych tego typu rzeczy. A salon ma być jasny, przytulny, z rozkładanym stołem oraz wygodnymi fotelami przy kominku, no i jeszcze jakieś kwiatki, bibeloty, obrazki Będę wdzęczny za wszelkie podpowiedzi , pomysły i wskazówki. Jeżeli wymyślę coś naprawdę fajnego, chętnie się tym podzielę. Liczę też na to, że i Wy z czasem pokażecie swoje wnętrza, bo jak piszesz jesteście już na etapie stropu a ja dopiero zaczynam budowę Pozdrawiam B&S Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 18.08.2007 07:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2007 Wiadomość bardzo dobra, a czy prawdziwa przekonamy się za tydzień lub dwa kiedy zakupimy pierwsze materiały na nasz dom Już niedługo startujemy, więc kciuki trzymajcie mocno!!! Ale będzie jazda, strach się bać B&S Beatko, jeszcze raz powiem - było bardzo miło Was gościć u siebie, szkoda, że tak krótko. Jesteście wspaniałymi ludźmi i bardzo się cieszę, że mogłam Was poznać osobiście. A działkę macie piękną - taka sielska okolica, a blisko do wszystkiego. Oby Wam tylko za mocno okolicy nie zabudowali. Trzymam kciuki za Waszą budowę i pozdrów serdecznie swoich chłopaków od nas! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jadwiga_w 18.08.2007 13:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2007 Będę bacznie śledzić Wasze poczynania budowlane Trzymam kciuki i czekam na pierwsze fotki z "placu boju" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
April 13 18.08.2007 16:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2007 dompodsosnami Wielkie dzięki za wszystkie pochwały Cieszę się, że odwiedziłaś mój dziennik i komentarzyk wpisałaś. Chłopaków pozdrowiłam - dziękują i przesyłają Ci, taki oto prezent: http://farm2.static.flickr.com/1236/1161125032_81ff0e6885.jpg http://farm2.static.flickr.com/1261/1161125080_e933d4998e.jpg Chyba domyślasz się, gdzie zrobiliśmy te zdjęcia B&S Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
April 13 18.08.2007 17:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2007 Będę bacznie śledzić Wasze poczynania budowlane Trzymam kciuki i czekam na pierwsze fotki z "placu boju" Witaj, zapraszam serdecznie do kibicowania i trzymania kciuków Ja też chciałabym zamieścić już zdjęcia rozkopanej działki i pracującej ekipy. Jeszcze trochę cierpliwości Za miesiąc coś powinno się ruszyć i wtedy poszaleję ze zdjęciami, tym bardziej, że coraz lepiej idzie mi ich wstawianie Pozdrawiam B&S Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 18.08.2007 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2007 Ha, trudno byłoby się pomylić. Ale teraz już myśl o budowie - będzie na pewno ciekawie, zobaczysz, parę razy szlag Was trafi, parę razy będziecie tańczyć i śmiać się z radości... Na budowie fajnie jest... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
April 13 19.08.2007 21:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2007 Ale teraz już myśl o budowie - będzie na pewno ciekawie, zobaczysz, parę razy szlag Was trafi, parę razy będziecie tańczyć i śmiać się z radości... Na budowie fajnie jest... Ja o niczym innym nie potrafię już myśleć Chyba masz rację, że na budowie fajnie jest, to znaczy, będzie u nas za miesiąc. Już nie mogę się doczekać, chociaż myślę, że wiele razy dopadnie mnie chandra budowlana. Proszę wtedy o wsparcie i słowa pocieszenia B&S Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amonite 20.08.2007 15:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2007 Przygotowałam już wszystkie dokumenty do PINB więc jadę jutro zgłosić rozpoczęcie budowy i według przepisów po siedmiu dniach od zgłoszenia możemy ruszać z robotą. Ale fajnie!!! Ciśnienie mi skacze, ręce drżą, myślę tylko o... budowie Tak czułam się ostatnio tuż przed ślubem Dziwne, mąż takich objawów nie ma, ale i wtedy ich nie miał. Po prostu niespotykanie spokojny człowiek Ja mam podobne objawy I prawdopodobnie będę zaczynać niedługo po Tobie, bo chyba pod koniec tego tygodnia, albo na początku następnego będę mieć prawomocną decyzję o PnB ( minał właśnie miesiąc od złożenia wniosku). Naprawdę serce mi mocniej zabiło, jak to dzis usłyszałam od pani w Starostwie Teraz to już szybko muszę wyszukać kierownika budowy... A możesz napisać, jakie dokumenty są potrzebne przy zgłaszaniu rozpoczęcia budowy w PINB, oprócz oświadczenia kierownika? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
April 13 20.08.2007 18:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2007 Witaj amonite Tak jak pisałam w dzienniku, zawiozłam dzisiaj dokumenty do PINB. Składałam je w Krakowie na al. Słowackiego 20 Znowu trzeba było zgromadzić stos papierków. A mianowicie: 1.Zgłoszenie rozpoczęcia budowy 2.Oświadczenie o podjęciu obowiązków kierownika budowy 3.Decyzja o stwierdzeniu przygotowania zawodowego do pełnienia samodzielnych funkcji technicznych w budownictwie 4.Zaświadczenie o członkostwie w Małopolskiej Okręgowej Izbie Inżynierów Budownictwa 5.Oświadczenie kierownika o planie bezpieczeństwa i ochronie zdrowia 6.Oświadczenie inwestora o powiadomieniu projektanta o rozpoczęciu budowy 7.Kopia okładki dziennika budowy (wypełniona i ostemplowana w starostwie) 8.Kopia prawomocnej decyzji o pozwoleniu na budowę Papierki z punktów od 1do 5 dostarczył nam nasz kierbud (pkt. 2-5 to jego obowiązek). Punkt 6 wypełniłam w urzędzie, bo nie wiedziałam wcześniej nic o tym druku. 7 i 8 miałam przygotowane wcześniej. Oryginał pozwolenia i dziennik budowy trzeba mieć ze sobą do okazania Ja nic o tym nie wiedziałam, jednak przezornie wzięłam. Niektóre z tych druków można ściągnąć ze stron krakowskiego PINB. I to chyba już wszystko w temacie zgłoszenia rozpoczęcia budowy. Pozdrawiam B&S Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amonite 21.08.2007 11:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2007 Witaj amonite Tak jak pisałam w dzienniku, zawiozłam dzisiaj dokumenty do PINB. (.......................) Papierki z punktów od 1do 5 dostarczył nam nasz kierbud (pkt. 2-5 to jego obowiązek). Punkt 6 wypełniłam w urzędzie, bo nie wiedziałam wcześniej nic o tym druku. 7 i 8 miałam przygotowane wcześniej. Oryginał pozwolenia i dziennik budowy trzeba mieć ze sobą do okazania Ja nic o tym nie wiedziałam, jednak przezornie wzięłam. Niektóre z tych druków można ściągnąć ze stron krakowskiego PINB. I to chyba już wszystko w temacie zgłoszenia rozpoczęcia budowy. Pozdrawiam B&S Dzięki serdeczne! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 21.08.2007 16:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2007 Ale teraz już myśl o budowie - będzie na pewno ciekawie, zobaczysz, parę razy szlag Was trafi, parę razy będziecie tańczyć i śmiać się z radości... Na budowie fajnie jest... Ja o niczym innym nie potrafię już myśleć Chyba masz rację, że na budowie fajnie jest, to znaczy, będzie u nas za miesiąc. Już nie mogę się doczekać, chociaż myślę, że wiele razy dopadnie mnie chandra budowlana. Proszę wtedy o wsparcie i słowa pocieszenia B&S No, jakby co, to proszę liczyć - będziemy i pomożemy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
April 13 22.08.2007 20:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2007 Dzięki serdeczne! Zawsze do usług No, jakby co, to proszę liczyć - będziemy i pomożemy! Zapamiętam i chętnie skorzystam B&S Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pati25 25.08.2007 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2007 Hej dziś szukałam twojej działki i nie znalazłam Fundament monolityczny bedzie? Pozdarwiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
April 13 27.08.2007 10:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2007 pati25 Wielka szkoda, że nas nie znalazłaś. Byliśmy w sobotę przed południem na działce. Droga do nas prosta, spróbuj jeszcze kiedyś nas namierzyć. Zapraszamy B&S Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts