Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Dziennika B&S

Recommended Posts

cześc

Zaglądnęłam, przeczytałam to i ślad obecności zostawiam.

A tak na serio to zazdroszczę budowy w okolicach Krakowa - my będziemy budowac w Rzeszowie (rodzinne miejscowoścI mojego małża).

Z jednej strony to się cieszę, że domek, trawka i takie tam, ale smutno mi, że będę musiała wyprowadzic się z Krakowa:cry:

A my czekamy - papierologia trwa!

• Odpowiedzi 325
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

basiah2 :D

Dzięki za odwiedziny w dzienniku, zapraszam częściej.

Widzę, że masz duży sentyment do Krakowa :D :D i trudno Ci znieść myśl o przeprowadzce.

Jednak czasem trzeba podążać za swoim szczęściem w inne strony.

Zostaną Ci wspomnienia i znajomi, których pewnie odwiedzisz od czasu do czasu.

Papierologia może człowieka wykończyć, ale jestem pewna, że dasz radę.

Pozdrawiam :D

B&S

April, co słychać? :D Napisz coś w swoim dzienniczku, bo ja czekam z niecierpliwością na wiadomości. Pozdrawiam serdecznie całą rodzinkę! :D :D :D

Anetko! Obiecuję, że dzisiaj wieczorem zmobilizuję się i uzupełnię dziennik.

Jutro rano do kawy poczytasz sobie gazetkę i moje sprawozdanie.

Nie wiem tylko czy będzie to ciekawa lektura, bo mój talent literacki jest raczej mizerny :oops:

B&S

Hej :D

Napisz mi na priva dokąłdnie gdzie bedziesz sie budowac :)

Bo coś pokręciłam :)

Posłałam Ci na P.W. dokładny (mam nadzieję) opis dojazdu do mojej działki.

Jeżeli dasz znać wcześniej, że zaglądniesz do nas, to zorganizujemy ognisko i kiełbaski albo tzw. prażonki.

Pozdrawiam i zapraszam :D

B&S

Hej!

Pozdrowienia z wakacji :-) Widzę prace wkrótce się zaczną na serio. Dokumentujcie proszę dokładnie stan zero:D - bo być może my (prawie) całkiem sami będziemy go wykonywać w tym roku. Stal na zbrojenie już mamy... :)

U nas także dla Energii Pro wystarczył numer działki, ale to była umowa o wykonanie przyłącza, a Ty piszesz że przyłącze już macie i chodzi o umowę o prąd... Ale poczytaj na muratorze - ponoć w wielu regionach polski nie musi nawet stać fundament, aby nadali numer domu dla działki.

Ah, bym zapomniał... tu na wakacjach w pensjonacie mają mnóstwo Oleandrów - takich duuużych :D Zdjęcia wkrótce.

April, numer do podpisania umowy o dostarczenie prądu?

U nas z EnergiaPro wystarczył numer ewidencyjny działki..... a Ty piszesz o numerze domu już? :o

Oto dokładny cytat z wytycznych Enionu w sprawie załączników wymaganych do podpisania umowy: "zaświadczenie nadania numeru administracyjnego dla nowych obiektów (wydawane na podstawie prawomocnego pozwolenia na budowę)"

Zupełnie nieistotny jest fakt, że budynku jeszcze nie ma :lol:

Ale spokojnie, wymagany dokument już mamy, więcej o tym napiszę w dzienniku.

B&S

GosiaIAdam :D

Obiecuję dokładną relację i sporo zdjęć z przebiegu prac, które powinny rozpocząć się pod koniec września, jeżeli dopisze pogoda.

Wypoczywajcie, relaksujcie się i zbierajcie siły, bo przed Wami też dużo pracy.

Czekam niecierpliwie na zdjęcia oleandrów.

B&S

• 3 weeks później...

pati25 :D

O fundamentach to ja mogę sobie obecnie tylko pomarzyć, chociaż ostatnio u nas na działce coś się ruszyło :D Jutro uzupełnię dziennik i wkleję zdjęcia, więc będziesz mogła ocenić stan zaawansowania naszych prac budowlanych.

Wszyscy straszą deszczami i śniegiem, ale ja wierzę, że jesień będzie ładna i zrealizujemy nasze plany :D

pati25 :D

O fundamentach to ja mogę sobie obecnie tylko pomarzyć, chociaż ostatnio u nas na działce coś się ruszyło :D Jutro uzupełnię dziennik i wkleję zdjęcia, więc będziesz mogła ocenić stan zaawansowania naszych prac budowlanych.

Wszyscy straszą deszczami i śniegiem, ale ja wierzę, że jesień będzie ładna i zrealizujemy nasze plany :D

to trzymam kciuki mocno od jutra, bo...........hmmmm chyba muszę dac w ryja naszemu majstrowi wcześniej. :evil:

A poza tym wszystkiego dobrego April :D