Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Dziennika B&S

Recommended Posts

• Odpowiedzi 325
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

GosiaIAdam :D

Postaram się, aby moje opisy były dokładne, a czy będą fachowe to już nie mogę zaręczyć. Prace ruszyły to fakt, niestety wszystko idzie jak dla mnie za wolno. Plany mieliśmy ambitne, jednak nie wzięliśmy pod uwagę pogody i niesolidności niektórych fachowców.

B&S

• 2 weeks później...

Odzywam sie ponownie.

U mnie prace sa na etapie deskowania dachu. Jutro postaram sie podesłać Wam aktualne zdjęcia domku.

generalnie, teraz po zdjęciu szalunków wydaje się dużwo wiekszy niż na etapie

fundamentów. Każdy kto wchodzi do środka i oglada domek wewnatrz jest zaskoczony, bo niepozorny z zewnatrz a zaskakująco duży wewnatrz.

Co zrobilibyśmy inaczej : może pokój dzienny jest za wąski, piszą o tym chyba wszyscy uzytkownicy tego domu.

Poza tym chyba wszystko jest OK.

Mam jedno pytanie do Was : macie pomysł na daszek nad wejściem ? Nie chceny tego z projektu, a pomysłow brak.

Dzieki z góry za pomoc.

Witaj, Maja68 :D

Miło mi Cię gościć, chociaż mam wrażenie, że chciałaś wpisać się w komentarzach Gosi i Adama.

Widzę, że daszek nad wejściem to problem wielu osób,my już na etapie adaptacji przeprojektowaliśmy go.

Chętnie obejrzałabym zdjęcia Waszego domu. Może założycie dziennik i zdacie relację z Waszych poczynań.

Pozdrawiam :D

B&s

Witaj April 13!

Widzę, że tak samo jak ja nie możesz spać, własnie weszłam na Twój dziennik i chociaż go czytałam kilka razy, to dopiero teraz przeczytałam, ze macie w gminie już przydzielony numer domu.

Przyznam , że bardzo sie zdziwiłam, bo zawsze myslałam, że o numer mozna sie starać dopiero wtedy, kiedy stoi ten dom. Właśnie zastanawaiłam się, na jaki adres bedą przychodzić rachunki z elektrowni, bo my tak samo jak Wy , mamy prowizorkę z prądem. Dosyć długo te rachunki nie przychodziły, myslałam, ze Enion zapomniał o mnie, ale skąd, wkońcu przyszły i wyobraź sobie, ze adres na blankietach to: od góry nazwisko i imię a pod spodem działka 126. Teraz to pewnie powinnam załatwiać sobie ten numer w gminie a potem z elektrownią, a może jednak zostawaić do wykończenia domu, sama nie wiem.

Pozdrawaim

Witaj April

Widzę, że idziecie z budową ostro. Interesuje mnie ten wjazd, na zdjęciach widać, ze zasypaliście wjazd żwirem, ja też coś muszę zrobić z wjazdem na naszej działce bo straszne błoto. Powiedz ile tego żwiru weszło na tę waszą drogę. Z góry dziękuję

basiah2, jk69, pati25, YreQ :D

Bardzo Wam dziękuję za trzymanie kciuków i wspieranie mnie tak miłymi wpisami :D Przyznam się, ze ostatnie deszczowe dni i to, że musieliśmy odwołać akcję pt. "fundament" wywołały u mnie gigantyczną chandrę :(

A zimę, chociaż lubię jeździć na nartach i co roku na nią czekam, to teraz chętnie przełożyłabym na luty... :wink:

B&S

Przyznam się, ze ostatnie deszczowe dni i to, że musieliśmy odwołać akcję pt. "fundament" wywołały u mnie gigantyczną chandrę :(

A zimę, chociaż lubię jeździć na nartach i co roku na nią czekam, to teraz chętnie przełożyłabym na luty... :wink:

B&S

No, na luty to może nie, ale na koniec grudnia ewentualnie, co? :wink: A ja się przyznam, że jeszcze nigdy w życiu nie oglądałam z takim wyczekiwaniem codziennych prognoz pogody, jak w ostatnich tygodniach :roll: I najbardziej wkurzające jest to, że jakoś się te prognozy nie pokrywają :roll: Co innego w jednym programie, co innego w drugim, a pogoda okazuje się jeszcze inna :o

April, musimy myśleć pozytywnie, nie ma rady. U mnie zalewanie stropu nad piwnicą odbyło się w mżawce przechodzącej w dość silny deszcz (wg prognoz miało świecić słońce w tym dniu :evil: ) ale jakoś się udało. I Tobie też z tymi fundamentami musi się udać! Pozdrawiam i trzymam oczywiście kciuki :) :) :)

Agata :D

Przepraszam, że dopiero dzisiaj odpisuję na Twoje pytanie związane z wjazdem, ale ciągle brakuje mi czasu.

Powierzchnia naszego wjazdu to około 60 m2. Materiał, który został wykorzystany do jego budowy to: 2 betonowe rury przepustowe o średnicy 40 cm i o dł.2,5 m każda, 1 samochód grubego kamienia czy też tłucznia, 1 samochód granulatu asfaltowego, każdy z tych samochodów miał pojemność kilkunastu ton. Czas wykonania to około 10 godzin a koszt (robocizna,materiał i transport) 3 tys.zł. Według nas wjazd jest zrobiony bardzo solidnie i porządnie. Chcieliśmy aby był wygodny dla samochodów osobowych a jednocześnie wytrzymały gdy na działkę wjedzie cięższy sprzęt budowlany. Jeżeli masz jeszcze jakieś pytania to pisz, odpowiem w miarę możliwości :D

B&S

...

April, musimy myśleć pozytywnie, nie ma rady. U mnie zalewanie stropu nad piwnicą odbyło się w mżawce przechodzącej w dość silny deszcz (wg prognoz miało świecić słońce w tym dniu :evil: ) ale jakoś się udało. I Tobie też z tymi fundamentami musi się udać! Pozdrawiam i trzymam oczywiście kciuki :) :) :)

Stokrotne dzięki za podtrzymywanie mnie na duchu, za zaciskanie kciuków i przesyłanie w moim kierunku pozytywnej energii :D :D :D

B&S