GosiaIAdam 06.10.2007 07:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2007 Zazdrościmy i pilnie się przyglądamy ;D A humus macie zdjęty idealnie - równiutko... Pozdrawiamy i czekamy na fachowy opis stanu zero Co z czym jak i dlaczego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
April 13 06.10.2007 22:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2007 YreQ i amonite Dziękuję za wszystkie miłe słowa. Chociaż często nie mam na pisanie czasu, to dla tak miłych czytelników łatwiej mi się zmobilizować B&S Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
April 13 06.10.2007 22:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2007 GosiaIAdam Postaram się, aby moje opisy były dokładne, a czy będą fachowe to już nie mogę zaręczyć. Prace ruszyły to fakt, niestety wszystko idzie jak dla mnie za wolno. Plany mieliśmy ambitne, jednak nie wzięliśmy pod uwagę pogody i niesolidności niektórych fachowców. B&S Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agata z małopolski 16.10.2007 18:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2007 cześć April, własnie dzisiaj przeczytałmTtwój dziennik, gratuluję rozpoczęcia budowy, czy zaglądasz czasami do mojego dziennika ? Jak ci sie podoba nasz domek?Pozdarwiam i życzę ci pogody do zakończenia stanu zero. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maja68 16.10.2007 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2007 Odzywam sie ponownie.U mnie prace sa na etapie deskowania dachu. Jutro postaram sie podesłać Wam aktualne zdjęcia domku.generalnie, teraz po zdjęciu szalunków wydaje się dużwo wiekszy niż na etapiefundamentów. Każdy kto wchodzi do środka i oglada domek wewnatrz jest zaskoczony, bo niepozorny z zewnatrz a zaskakująco duży wewnatrz.Co zrobilibyśmy inaczej : może pokój dzienny jest za wąski, piszą o tym chyba wszyscy uzytkownicy tego domu.Poza tym chyba wszystko jest OK.Mam jedno pytanie do Was : macie pomysł na daszek nad wejściem ? Nie chceny tego z projektu, a pomysłow brak.Dzieki z góry za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
April 13 20.10.2007 19:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2007 Agatko dziękuję za odwiedziny Ja Twój dziennik czytam regularnie i ciągle nie mogę wyjść z podziwu, że tak świetnie sobie radzisz z budową. Jesteś bardzo dzielna. Pozdrawiam Cię serdecznie B&S Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
April 13 20.10.2007 20:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2007 Witaj, Maja68 Miło mi Cię gościć, chociaż mam wrażenie, że chciałaś wpisać się w komentarzach Gosi i Adama. Widzę, że daszek nad wejściem to problem wielu osób,my już na etapie adaptacji przeprojektowaliśmy go. Chętnie obejrzałabym zdjęcia Waszego domu. Może założycie dziennik i zdacie relację z Waszych poczynań. Pozdrawiam B&s Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agata z małopolski 20.10.2007 22:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2007 Witaj April 13!Widzę, że tak samo jak ja nie możesz spać, własnie weszłam na Twój dziennik i chociaż go czytałam kilka razy, to dopiero teraz przeczytałam, ze macie w gminie już przydzielony numer domu.Przyznam , że bardzo sie zdziwiłam, bo zawsze myslałam, że o numer mozna sie starać dopiero wtedy, kiedy stoi ten dom. Właśnie zastanawaiłam się, na jaki adres bedą przychodzić rachunki z elektrowni, bo my tak samo jak Wy , mamy prowizorkę z prądem. Dosyć długo te rachunki nie przychodziły, myslałam, ze Enion zapomniał o mnie, ale skąd, wkońcu przyszły i wyobraź sobie, ze adres na blankietach to: od góry nazwisko i imię a pod spodem działka 126. Teraz to pewnie powinnam załatwiać sobie ten numer w gminie a potem z elektrownią, a może jednak zostawaić do wykończenia domu, sama nie wiem.Pozdrawaim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amonite 21.10.2007 16:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2007 Jesień juz w pełni, jeżeli będzie słoneczna i ciepła to powinniśmy zrealizować stan zero przed zimą. Mamy szanse, mamy szanse Jutro w Małopolsce ma być 15 stopni! Tylko te przymrozki nocne coś mnie niepokoją Kiedy wkracza ekipa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
April 13 21.10.2007 17:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2007 ...Kiedy wkracza ekipa? Ekipa, hmm... Nie powiem, bo nie chcę zapeszyć Jednak obiecuję, że relacja z pierwszego dnia ich pracy będzie i to ze zdjęciami B&S Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
basiah2 22.10.2007 08:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2007 ...Kiedy wkracza ekipa? Ekipa, hmm... Nie powiem, bo nie chcę zapeszyć Jednak obiecuję, że relacja z pierwszego dnia ich pracy będzie i to ze zdjęciami B&S czyżby dzisiaj???? czekam na relację... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jk69 22.10.2007 12:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2007 Hej, hej!Jak tam godzina "0"? Ja również dołączam się do grupy trzymającej kciuki za pogodę!!! Wprawdzie u mnie to ze względu na ocieplenia zewnętrzne, ale jak się nas zbierze większa grupka, to może zimę przełożymy na grudzień? Pozdrawiam serdecznie! PS: widoki jesienne piękne! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pati25 24.10.2007 21:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2007 To ja sie dołączm do grupy przekładającej zimę na grudzien Ej moze jakieś zaklęcia czy co ? Pozdarwiam sąsiadkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
YreQ 25.10.2007 11:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2007 Hej kobieto z pomysłem ci co będą budować domek....też mięśnie mają? Trzymam kciuki za stopę domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agata z małopolski 26.10.2007 17:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2007 Witaj AprilWidzę, że idziecie z budową ostro. Interesuje mnie ten wjazd, na zdjęciach widać, ze zasypaliście wjazd żwirem, ja też coś muszę zrobić z wjazdem na naszej działce bo straszne błoto. Powiedz ile tego żwiru weszło na tę waszą drogę. Z góry dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
April 13 28.10.2007 19:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2007 basiah2, jk69, pati25, YreQ Bardzo Wam dziękuję za trzymanie kciuków i wspieranie mnie tak miłymi wpisami Przyznam się, ze ostatnie deszczowe dni i to, że musieliśmy odwołać akcję pt. "fundament" wywołały u mnie gigantyczną chandrę A zimę, chociaż lubię jeździć na nartach i co roku na nią czekam, to teraz chętnie przełożyłabym na luty... B&S Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
April 13 28.10.2007 22:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2007 Agata Miałam już pięknego posta w sprawie wjazdu, ale niestety wyleciał w powietrze. Dlaczego? Nie wiem, pierwszy raz mi się to zdarzyło Jutro opiszę wszystko ponownie i mam nadzieję, że tym razem będzie OK B&S Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amonite 29.10.2007 17:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2007 Przyznam się, ze ostatnie deszczowe dni i to, że musieliśmy odwołać akcję pt. "fundament" wywołały u mnie gigantyczną chandrę A zimę, chociaż lubię jeździć na nartach i co roku na nią czekam, to teraz chętnie przełożyłabym na luty... B&S No, na luty to może nie, ale na koniec grudnia ewentualnie, co? A ja się przyznam, że jeszcze nigdy w życiu nie oglądałam z takim wyczekiwaniem codziennych prognoz pogody, jak w ostatnich tygodniach I najbardziej wkurzające jest to, że jakoś się te prognozy nie pokrywają Co innego w jednym programie, co innego w drugim, a pogoda okazuje się jeszcze inna April, musimy myśleć pozytywnie, nie ma rady. U mnie zalewanie stropu nad piwnicą odbyło się w mżawce przechodzącej w dość silny deszcz (wg prognoz miało świecić słońce w tym dniu ) ale jakoś się udało. I Tobie też z tymi fundamentami musi się udać! Pozdrawiam i trzymam oczywiście kciuki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
April 13 02.11.2007 19:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2007 Agata Przepraszam, że dopiero dzisiaj odpisuję na Twoje pytanie związane z wjazdem, ale ciągle brakuje mi czasu. Powierzchnia naszego wjazdu to około 60 m2. Materiał, który został wykorzystany do jego budowy to: 2 betonowe rury przepustowe o średnicy 40 cm i o dł.2,5 m każda, 1 samochód grubego kamienia czy też tłucznia, 1 samochód granulatu asfaltowego, każdy z tych samochodów miał pojemność kilkunastu ton. Czas wykonania to około 10 godzin a koszt (robocizna,materiał i transport) 3 tys.zł. Według nas wjazd jest zrobiony bardzo solidnie i porządnie. Chcieliśmy aby był wygodny dla samochodów osobowych a jednocześnie wytrzymały gdy na działkę wjedzie cięższy sprzęt budowlany. Jeżeli masz jeszcze jakieś pytania to pisz, odpowiem w miarę możliwości B&S Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
April 13 02.11.2007 19:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2007 ... April, musimy myśleć pozytywnie, nie ma rady. U mnie zalewanie stropu nad piwnicą odbyło się w mżawce przechodzącej w dość silny deszcz (wg prognoz miało świecić słońce w tym dniu ) ale jakoś się udało. I Tobie też z tymi fundamentami musi się udać! Pozdrawiam i trzymam oczywiście kciuki Stokrotne dzięki za podtrzymywanie mnie na duchu, za zaciskanie kciuków i przesyłanie w moim kierunku pozytywnej energii B&S Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts