Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Dziennika B&S

Recommended Posts

• Odpowiedzi 325
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 4 weeks później...

Gdzie się podziałaś wiosenna kobieto ?

Tak dzisiaj przeleciałam sobie - hihihi- raz jeszcze Twój dziennik i co widzę ? anioła na kominku mieć będziesz :o ja też - tylko na razie jeżdżę i odpowiedniego szukam - no cóż inni w tym czasie kupują kafelki - ale moja budowa krzyczy - MASZ CZAS :lol: :wink:

• 2 weeks później...
  • 1 month później...
Hej APRILOWY DETERMINATORZE! 8)

Coś mi się zdaje, że w tym roku nadrobisz zaległości budowlane z nawiązką! I będziemy Ci zazdrościć 8)

Oby to były prorocze słowa :D

B&S

No i chyba będą prorocze, co? :wink: 8)

April, trzymam oczywiście kciuki i cieszę się razem z tobą!

Hej Betako :D

Gatuluję :D Bardzo sie cieszę ze sasiadka zaczeła budowe domku .Juz nie mogę sie doczekac aż oglądne wszysko na zywo :)A wiesz ze projekt Twojego domku bardzo mnie interesuje :) :D

Pozdrawiam i życze udanych postępów prac .

Zazdroszczę płaskiej działeczki -->mniejszych kosztów wykonania funadamntów :D :D :D :D

No ale widzę ze ekipa też miała trochę szalowania .Wiadć ze zrobiła to bardzo starannie :)Super!

Czekamy na nowe zdjecia

Pozdarwiam

Madzior

Hej hej!

No to ruszyliście z wielką pompą:) Trochę przed nami, co nas bardzo cieszy, bo będziecie mogli uprzedzić o potencjalnych problemach :) Wygląda to imponująco!

Pytanie 1 - ile kosztowały Was ściany fundamentowe? W projekcie jest monolit, ale my myślimy jednak o bloczkach fundamentowych. Rozważaliście taką wersję?

Pytanie 2 - Z czego zrobiliście przepust na wodę? Bo domyślam się, że to to niebieskie :) A macie przepusty na kanalizację, bo nie widzę...?

Pytanie 3 - Czy zrobiliście w fundamentach uziom elektryczny?

Pytanie 4 - wykopy pod ławy bardzo proste - kopane ręcznie czy koparką?

• 2 weeks później...

Oby zdrówko dopisało

By jajeczko smakowało

By babeczka nie tuczyła

Atmosfera była miła

By zajączek uśmiechnięty

Przyniósł radość w ten dzień święty

http://www.twojezyczenia.pl/kartki_zyczenia/wielkanoc_kompozycja.jpg

GosiaIAdam

Przepraszam, że dopiero teraz Wam odpisuję, ale zabiegani jesteśmy strasznie :(

Odp.1 - trzymamy się projektu, więc fundament monolityczny. Koszt to około 18 tys. (stal, drewno na szalunki, gwoździe, przepusty, beton, koparka, robocizna)

Odp.2 - tak, ta niebieska rurka to przepust na wodę. Na kanalizę też zrobiliśmy, ale niestety tylko w dwóch miejscach a miało być w trzech - trzeba będzie kuć. Tak więc zaliczyliśmy pierwszą wpadkę :oops:

Odp.3 - uziomu nie zrobiliśmy, brakło czasu. A przecież, tak dokładnie analizowałam temat, na dowód ten oto link: http://forum.muratordom.pl/bednarka-rady-opinie-sugestie,t106805.htm

Odp.4 - wykopy robione koparką. Koparkowy po prostu rewelacja :D

Ciesze się, że i Wy rozpoczęliście budowę :D Wymiana informacji zapewniona :D

B&S