Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Dziennika B&S

Recommended Posts

Nono, robota wre! Zastanawiam się tylko, dlaczego ułożyliście kanalizację przed zasypaniem środka piaskiem? Przecież teraz albo w tych miejscach nie ubijecie dobrze piasku, albo uszkodzą się rury... Z tego co wiem, to wpierw się mechanicznie ubija całość, a potem dopiero odkopuje się miejsce na kanalizację.

Poza tym widzę błąd. W Oleandrach łazienka będzie obniżona prawie o pół metra, pod schodami, a u was widzę że kanalizacja jest dociągnięta równo do poziomu tego co pozostałe pomieszczenia... Zmienialiście tam coś?

A poza tym to wygląda bardzo ładnie, dom rośnie w oczach :D

• 2 weeks później...
  • Odpowiedzi 325
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Bardzo dobrze - niech trzymanie ręki na pulsie wejdzie Ci w krew - możesz być uznana za "zołzę budowlaną" ale pamiętaj to Twój dom i Twoje pieniądze............jeżdżę po budowach i wiem co się dzieje, jeżeli inwestor podchodzi do tematu"płacę więc nic mnie nie interesuje, ma być dobrze" - nic bardziej mylnego............

Powodzenia.

• 2 weeks później...
Bardzo dobrze - niech trzymanie ręki na pulsie wejdzie Ci w krew - możesz być uznana za "zołzę budowlaną" ale pamiętaj to Twój dom i Twoje pieniądze.....

Zołzowatość nie leży w mojej naturze, ale... wyrabiam się :D niestety :wink:

Przepraszam, że nie mogło mnie być wczoraj :oops:

No problemo, chociaż liczyłam na liczne towarzystwo :wink: :D

Witaj April. :D Skorzystałam że jesteś i przyszłam się przywitać.Budujemy w gm. Mogilany.Czytam Twój dziennik i kibicuję Ci od początku.Pozdrawiam :D :D . Jeszcze jedno; storczyki są piękne i zasługują na ogród zimowy. U mnie mąż coś przebąkiwał o ogrodzie zimowym, ale jak usłyszał cenę to mu trochę przeszło. :lol:

magdalena Witaj :D Cieszę się, że odwiedzasz mój dziennik, zapraszam częściej :D

Jeszcze jedno; storczyki są piękne i zasługują na ogród zimowy. U mnie mąż coś przebąkiwał o ogrodzie zimowym, ale jak usłyszał cenę to mu trochę przeszło. :lol:

Dziękuję za pochwałę i dodam, że niestety i mój mąż (jako silniej stąpający po ziemi racjonalista) po przeanalizowaniu kosztów ogrodu zimowego - wyraził zdecydowany sprzeciw. Ja jednak się nie poddaję i ciągle wierzę w to, że uda mi się zrealizować to marzenie :D :D

B&S

Beatko, szkoda, że nie słyszałaś mojego westchnienia na widok tych storczyków :oops: Piękneeeeee.....

No teraz już wiem, że musisz mieć oranżerię, nie ma wyjścia :lol:

Gratuluję postępów w budowie - fundamenty dopieszczone, aż zazdrość bierze :wink: Oby tak dalej :D

Ciągle zastanawiam się jak przeforsować budowę, mojego wymarzonego ogrodu zimowego.

Mąż cały czas stawia opór Muszę użyć naprawdę silnych argumentów

no... wiem cos o tym :lol:

u mnie co prawda przy domu nie mam miejsca na ogrod zimowy ale ale ale.... mysle nad maleńką szklarenką, wiesz, jakaś miniaturkowa :roll: :wink: :D dla tych samych pięknych powodów co Ty...

czy możesz wrzucić jakies rzuty swojego domku?

• 2 weeks później...

Cudownie………

Nadal jestem pod wrażeniem tego wspaniałego domu ,który budujecie .

Bardzo fajnie było wszystko oglądnąć na żywo !

Naprawdę domek wygląda wspaniale !Działka piękna !

Uważam ze projekt który wybraliście jest naprawdę świetny .Wnętrza będą naprawdę bardzo przytulne i ustawne . Oleander to piękny dom .

Bardzo serdecznie dziękujemy za gościnę i poświęcony czas

Gratuluję postępu prac ,brygada spisuje się na medal !

Jesteśmy pod wrażeniem... Nie wiedzieć czemu przestało działać nam śledzenie waszego dziennika, a maile z powiadomieniami dostawiliśmy tylko z komentarzy... :(

A dziś... patrzymy... i nas zatkało! Tak niewiele nas różniło, a Wy macie już strop !

Opiszcie zatem ile wam poszło desek, stali i betonu. My rozważamy by położyć terrvę, ale może taniej byłoby jednak monolit...

Gratulujemy raz jeszcze!

Cudownie………

Nadal jestem pod wrażeniem tego wspaniałego domu ,który budujecie .

Bardzo fajnie było wszystko oglądnąć na żywo !

Naprawdę domek wygląda wspaniale !Działka piękna !

Uważam ze projekt który wybraliście jest naprawdę świetny .Wnętrza będą naprawdę bardzo przytulne i ustawne . Oleander to piękny dom .

Bardzo serdecznie dziękujemy za gościnę i poświęcony czas

Gratuluję postępu prac ,brygada spisuje się na medal !

Magda, nie wiem co odpisać na tyle miłych słów :oops: Jest nam ogromnie miło, że takie macie odczucia. Dziękujemy :D i zapraszamy na kolejne "inspekcje" :wink: Acha, muszę jeszcze dodać, że drenaż przy dzisiejszej deszczowej pogodzie dzaiała doskonale.

B&S

...

A dziś... patrzymy... i nas zatkało! Tak niewiele nas różniło, a Wy macie już strop !

Opiszcie zatem ile wam poszło desek, stali i betonu. My rozważamy by położyć terrvę, ale może taniej byłoby jednak monolit...

Na chwilę obecną wszystko układa się po naszej myśli :D i oby tak dalej... :oops:

Podam teraz orientacyjnie ilości materiałów:

- deski - ciężko jest mi określić ile poszło na deskowanie stropu, bo na początku budowy zakupiliśmy 8 kubików i wykorzystujemy w miarę potrzeb

- stal - na strop mąż zamówił 1330 kg. - trochę zostało

- beton - na strop weszło 18 kubików

Myślę, że u Was wyjdzie jednak troszeczkę mniej wszystkiego, bo macie wersję bez garażu.

B&S

No i działo się wczoraj? 8) U mnie też się działo :wink: Teraz chodzę i polewam strop, bo ciepło bardzo :)

Szybko nadrabiacie to, co jesienią się nie udało, jestem pod wrażeniem :D

... idziecie teraz jak burza

a tak się martwiłaś, że nie zdążyliście fundamentów w zeszłym roku zrobic...

Dziewczyny, dzięki, że zaglądacie do mojego dziennika. Jestem na ciągłym niedoczasie :oops: , więc odpisuję dopiero teraz. Fakt budowa ruszyła i to w zawrotnym tempie… cały czas jestem w szoku i powolutku wyglądam tak jak ta emotka :o - czyli wytrzeszcz oczu gwarantowany. Jak na razie ekipa sprawuje się dobrze, obym tylko nie zapeszyła :roll:

B&S

GosiaIAdam

Deski mamy 25 mm, natomiast co do betonu, to tak dla ścisłości z tych zamówionych 18 kubikow zostało około 3 taczki. A strop taki jak w projekcie. I powiem szczerze, że nie wiem czy dużo czy mało betonu wylaliśmy. Weszło tyle ile zostało wyliczone (liczył mąż, mój brat i kierownik budowy), dobrze, że strop już jest, a kierownik twierdzi, że wszystko jest w jak najlepszym porządku :D :D

Pozdrawiam serdecznie i czekam z niecierpliwością na nowinki z Waszej budowy :D

B&S