joannaj75 15.04.2007 13:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2007 Zaczęcam do wyrażania swoich myśli i komentarzy na temat naszego Dziennika J&J Z a cz y n a m y : ................................ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Talbot 16.04.2007 06:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2007 Pozdrawiam i życzę powodzenia. Projekt wybraliście bardzo zgrabny, w moim guście Trzymajcie się! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katarek 17.04.2007 14:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2007 Witam! I życzę powodzenia w budowaniu. Na pewno się przyda! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katarek 18.04.2007 14:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2007 Joanno! Nie denerwuj sie na to, że sąsiedzi muszą zostać poinformowani o tym co się będzie w ich sąsiedztwie budować. Moim zdaniem jest to dosyć mądry przepis, który pozwala w przyszłości uniknąć wielu nieporozumień i kłótni. No bo jeżeli ktos przyjął do wiadomości, że za jego płotem będzie budowa, nie wniósł protestów co do projektu, itp. itd., to potem może sobie co najwyżej.... A w przypadku gdyby o niczym nie wiedział, a był bardzo upierdliwy to mógłby Ci bardzo zaszkodzić... Oczywiście w większości jest to niepotrzebne (a przynajmniej ja mam takie optymistyczne podejście ), ale zawsze zdarzają się wyjątki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PedroJ 24.04.2007 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2007 Witam,Widzę, że będzie nas więcej w tym roku. Jestem właśnie po wizycie w Turawie i oglądałem budowy na Śląsku. 3 ruszyły tej wiosny. Jestem niemal zdecydowany na budowę w tej technologii na Śląsku. Też jestem po polibudzie, ale jednak cały czas mam małe wątpliwości czy zrobią to tak jak trzeba i czy będzie taka wydajność systemu, ale to zdrowe uczucie jak dotąd w życiu się przekonałem. Działkę powinienem mieć za tydzień i wtedy ruszam już pełną parą. Zobaczymy jak skalkulują mi budowę. Może też założę dziennik-zobaczymy. Pozdrawiam i będę wymieniał się spostrzeżeniami w miarę upływu czasu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joannaj75 24.04.2007 10:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2007 Witam ślązaka i witam w rodzinie isomax , b.dobry wybór i super ,że już na tym etapie zaoszczedzisz na problemach;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
acca5 25.04.2007 18:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2007 O rany robi się ciekawie, bedę czytać i spróbuję zrozumieć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
HenoK 27.04.2007 05:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2007 Jeżeli chcesz zastosować system ŽISOMAX, to musisz przeprojektować nie tylko fundament na płytowy. Zmienia się również konstrukcja ścian zewnętrznych i prawdopodobnie konstrukcja dachu (wiązary dwuteowe).O tym wszystkim warto rozmawiać z jednym konstrutorem (obciążenia fundamentu zależą przecież od rodzaju dachu oraz ciężaru ścian).Ponieważ zmienia się również system ogrzewania powinnaś rozmawiać z projektantami, którzy znają ten system i wezmą za całość odpowiedzialność. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joannaj75 27.04.2007 11:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2007 No właśnie dziękuję jak zwykle Heniu Twoja rada jest na wagę złota PozdRawiaM. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
j-j 05.05.2007 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2007 HJeżeli chcesz zastosować system ŽISOMAX, to musisz przeprojektować nie tylko fundament na płytowy. Zmienia się również konstrukcja ścian zewnętrznych i prawdopodobnie konstrukcja dachu (wiązary dwuteowe). O tym wszystkim warto rozmawiać z jednym konstrutorem (obciążenia fundamentu zależą przecież od rodzaju dachu oraz ciężaru ścian). Ponieważ zmienia się również system ogrzewania powinnaś rozmawiać z projektantami, którzy znają ten system i wezmą za całość odpowiedzialność. HenoK ale w zasadzie tylko płyta wymaga zmiany PnB, reszta na szczęście nie . A co do konstrukcji ścian nosnych, przecież to tylko domek jednorodzinny myślisz że jeśli ktoś zaprojektuje ściany z BK 24 cm to mu fundament nie wytrzyma betonu wylewanego o gr. ok. 18 cm z rurami wewnątrz? Różnica jest gdy zmieniasz chatę o konstukcji lekkiej na ciężką a tu wg mnie masz w technologi tradycyjnej (cieżkiej) i zmieniasz na jakiś probeton po chłopsku- beton czyli też ciężką. I wg mnie tu myślę że konstruktor nie potrzebny. Natomiast przy dachu zgadzam się trzeba będzie pogadać czy się zgodzi i wpisze do dziennika to odstapienie. Ale i tak nie jestem do końca przekonany czy faktycznie koniecznie trezba zmieniać konstrukcje dachu. Isomax pisze że dach składa się z krokwi w ksztalcie dwuteownika, konstruktorem nie jestem- jak to wygląda? pzdr i pzdr Asiu Ciebie , jak postęp? Ja czekam, w przyszlym tyg. mam dostać PnB. Wariantowo fundamentu mi chyba nie puszczą, rozmawiałem i po dyskusji przyznałem im rację że w sumie to za duża różnica aby dawać wariantowo fundament, ostatecznie przed wydaniem PnB skreślę po prostu ławy z projektów i zostanie płyta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 05.05.2007 22:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2007 I po co mi było czytać o Isomaxie ? No i po co ? I teraz mi się to spodobało i też tak chce mieć :) Joasiu Znienawidzisz mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
HenoK 06.05.2007 06:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2007 I po co mi było czytać o Isomaxie ? No i po co ? I teraz mi się to spodobało i też tak chce mieć :) Joasiu Znienawidzisz mnie Mi się też idea tego systemu od razu podobała . Jest tak dobry, że początkowo nie wierzyłem w skuteczność niektórych zastosowanych w nim rozwiązań (np. bariery termicznej w ścianie). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joannaj75 06.05.2007 10:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2007 Helo Kochani zainteresowani Isomaxowcy;) Codziennie dowiaduję się, że coraz więcej osób zaczyna analizowac Isomaxa i zaczyna się zastanawiac ,czy tak nie wybudowac swojego domku.Ja czekam teraz na reakcje mojego nowego architekta i na przeróbki jakie beda konieczne,żeby dopasowac projekt do tej technologii. Nefer z tego co widzę to ty już jesteś w zaawansowanej budowie a szkoda ....ale może ten wybudowany sprzedaż a zbudujesz nowy w isomaxie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 06.05.2007 10:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2007 Helo Kochani zainteresowani Isomaxowcy;) Codziennie dowiaduję się, że coraz więcej osób zaczyna analizowac Isomaxa i zaczyna się zastanawiac ,czy tak nie wybudowac swojego domku. Ja czekam teraz na reakcje mojego nowego architekta i na przeróbki jakie beda konieczne,żeby dopasowac projekt do tej technologii. Nefer z tego co widzę to ty już jesteś w zaawansowanej budowie a szkoda .... ale może ten wybudowany sprzedaż a zbudujesz nowy w isomaxie:) Ja w zaawansowanej walce z urzędem jestem :) Luzik - jeszcze do odkręcenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joannaj75 06.05.2007 16:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2007 No to Nefer zapraszam na priva , napisałam Ci coś ......generalnie jeśli możesz jeszcze zmienic na tę technologię; to napewno musisz się zapoznac z isomaxem ,żeby potem nie żałowac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matam 09.05.2007 18:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2007 Witam Twoj wpis http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?p=1803682#1803682 napewno bedzie mobilizujacy dla innych. Sadze ze jest szczery. Gratuluje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 09.05.2007 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2007 tu głownie tacy co to chcą się wypisać. Ale gdyby nie to Forum dawno temu bym odpuściła :) A jak Twój architek z płytą ? Oczywiście chciałabym sie do niego podłączyć jakby co :) Może za 2 taniej policzy , co ? W końcu to hurt Oczywiście jak nie masz nic przeciwko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
an-bud 14.05.2007 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2007 a po co kominek z płaszczem? jak zero to zero. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joannaj75 14.05.2007 19:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2007 1- kominek miał byc od zawsze , bo tak się nam marzyło z meżem ,żeby pofiglowac przed nim 2-można wykorzystac ciepło do dogrzewania wody , ja lubię bardzo gorące kąpiele .....nie mam już dziś ochoty nic pisac....jeżeli mam spotykac się z wyśmieawniem z moich uczuc i zwierzeń Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
an-bud 14.05.2007 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2007 nie wyśmiewam się. Punkt pierwszy jest ok. punkt drugi też jest fajny. sam planuję w domu dużo kominków tzn.7... pisz dalej i nie przejmuj się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts