Slawek 1719499182 18.06.2003 11:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2003 Hey,właśnie planuję remont podłóg na parterze podpiwniczonego domku. Piwnice są sklepione a podłogi parteru drewniane, jakieś 50 cm powyżej. Przestrzeń pomiędzy jest wypełniona wilgotnym piachem, który zamierzam w najbliższym czasie wybrać i nasypać keramzytu (w miedzyczasie wykonana została izolacja przeciwwilgociowa). Ponieważ w kuchni chciałbym mieć podłogę wyłożoną glazurą muszę zdjąć drewnianą podłogę i zastanawiam się, czy na nasypanym keramzycie mógłbym zrobić zwykłą wylewkę betonową (pewnie jakaś folia musi przyjść pomiędzy).Czy to w ogóle jest możliwe, a jeśli tak to na co musiałbym zwrócić uwagę?Sławek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drozdek 19.06.2003 12:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2003 Może wydawać ci się to trochę dziwne, ale powinno się keramzyt zagęścić, choć jego zagęszczanie to straszna mordęga, a efekt i tak mizerny Na ocieplenie granulacja 8-20, na górę folia budowlana, najlepiej na fórę jeszcze siatka, taka 10*10 cm fi 4, żebyś mógł po tym chodzić (trochę się będziesz zapadał) Jeśli Ci się to uda, będzisz mógł zrobić na tym możesz zrobić wylewkę (o ile można tak obciążać ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tom soyer 19.06.2003 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2003 technologia posadzki keramzytowej jest poisana w ostatnim "Ladnym domu" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawek 1719499182 20.06.2003 07:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2003 Tom, czy "ostatni" oznacza czerwcowy (podłogi na gruncie?) Pytam, bo chwilowo nie mam bezpośredniego dostępu do rynku polskich czasopism i muszę wiedzieć, który numer musi mi rodzina kupić. Sławek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tom soyer 20.06.2003 08:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2003 Tom, czy "ostatni" oznacza czerwcowy (podłogi na gruncie?) Pytam, bo chwilowo nie mam bezpośredniego dostępu do rynku polskich czasopism i muszę wiedzieć, który numer musi mi rodzina kupić. Sławek tak, zgadza sie. nie jest tego duzo ale konkretnie. i porownanie z technologia "styropianowa" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts