faflusniak 27.04.2007 12:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2007 No właśnie, to jak jest z tym przewodem do kuchenki. Po lekturze postów na forum sam już nie wiem, bo są 2 różne wersje. Czy należy podciągnąć kabel 5x2,5mm2, czy grubszy 5x4mm2? Załóżmy, że przy długości kabla 15 mb. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jabko 27.04.2007 12:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2007 15m to jeszcze nie tragedia (niektóre chopaki z forum mierzą R obwodów to pewnie podadzą z pamieci)A 2,5mm2 ma obciążalnosc prądową koło 19A (ciągłą)Tak wiec spokojnie wystarcza 2,5mm2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LuizaD 02.05.2013 17:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2013 Chciałabym się dowiedzieć czy serwis nie chce mnie oszukać. Kupiłam ten piekarnik używany, ale tak naprawdę jest jak nowy, był podłączony do prądu 400V, ja w domu mam 230V i na tylnej ścianie piekarnika jest ta tabliczka Pan z serwisu napisałm mi maila że muszę wymienić grzałki, bo wg. niego, są one na 400V Dlaczego więc jest możliwość podłączenia na 230V Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts