Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Budujemy sobie domek

Recommended Posts

• Odpowiedzi 241
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Mags

242

A to już kaloryfer w sypialni. Nie podoba mi się, że taki mały, nieproporcjonalny do okna.

http://img167.imageshack.us/img167/1660/008ab6.jpg

:evil:

Grzejniki mamy tylko w sypilniach i jeden drabinkowy w łazience. Reszta pomieszczeń będzie ogrzewana podłogówką. Jednak nie zdecydowaliśmy się na samą podłogówkę, oczywiście ze względu na koszty.

Dostaliśmy kolejną ofertę na rekuperator i zdecydowaliśmy się na nią. Będzie to mistral duo 300. Kwota do zapłacenia to lekko ponad 11 tys. , nie pamiętam dokładnie.

Nie dotarły stelaże do łazienek :evil: ale chłopaki i tak mieli zajęcie.

Tata i Tadek walczą dzielnie z sufitami.

Elektryk Marcin zajrzał na budowę. Trzeba przerobić nieco instalację i zabrać się wreszcie za osadzanie gniazdek.

Oj dzieje się , dzieje.

Zima wróciła :o :evil:

Pomimo złej pogody prace trwają. Z kanalizacją kończą dziś, stelaże zamontowane. Trzeba kupić kibelki i bidet.

Stelaże pod sufity nie wszystkie jeszcze gotowe, ale dobrze im idzie.

Podłogówka jutro i w sobotę.

Wylewki w poniedziałek lub wtorek.

A potem się wprowadzamy.

Żartowałam

Próba ciśnieniowa instalacji wypadła pomyślnie :D

Jest problem z płytkami Opoczna do łazienki. Nie wiadomo kiedy przyjadą :o

Mieliśmy czekać 2 tygodnie. Termin właśnie minął. Potrzebne nam za kolejne 2 tygodnie. Wolałabym jednak już mieć je w domu co by się nie denerwować.

Pewnie bym nawet nie panikowała, ale pan powiedział, że się nie wyrabiają z dostawami. No , ale kto się nie wyrabia? Opoczno czy skład? :roll:

Wczoraj i dziś czas poświęcony został rozkładaniu podłogówki. Jutro niedziela, ale niestety chłopaki się nie wyrobili i jutro będą kończyć.

Ruszyło wreszcie z oczyszczalnią. W przyszłym tygodniu będą montować. Rekupator - no cóż, czekamy.

Przesilenie wiosenne chyba mnie dosięgło :cry: Nie chce mi się, normalnie mi się już nic nie chce.

Hostowanie zdjęć dzisiaj tragiczne. Spędzam już drugą godzinę na ładowaniu kilku zdjęć, koszmar.

No to jeszcze korytarz, :o jaki on długi się teraz wydaje

http://img374.imageshack.us/img374/6117/podogwkawkorytarzufc3.jpg

Jeszcze raz łazienka

http://img374.imageshack.us/img374/1833/stelaewaziencehr1.jpg

Czas na kuchnię. Widać już gdzie będą stały szafki kuchenne

http://img354.imageshack.us/img354/8249/podogwkawkuchniha5.jpg

Pod półwyspem zdecydowaliśmy się też dać podłogówkię, bo może coś kiedyś będziemy zmieniać, różnie to bywa :roll: :wink:

A że wszystkie drogi prowadzą do Rzymu...

http://img354.imageshack.us/img354/833/rozdzielaczdopodogwkiti2.jpg

Rozdzielacz umiejscowiony w kotłowni

No, ale się zmęczyłamm tyle czasu, a tu raptem tylko kilka zdjęć.

Czas na małe podsumowanie kosztów, bo kilka faktur rozliczyliśmy

- 700,- ostatnia wypłata dla dekarzy za daszek

- 106,- pierdołki do dachu(taśma kalenicowa i inne)

Razem

116.738,-

Przypominam, że koszty ciągle związane są z samym budynkiem, mogą ulec zmianie ze względu na zwroty :D

Mamy wylewki :D

Przyjechało czterech facetów, uwinęli się bardzo szybko. Do południa było skończone. Tata mówi, że jest super. U niego to wielka pochwała :roll:

Teraz sobie wszystko przeschnie i za 3-4 dni wkraczają z płytami g-k na sufity. To też pochłonie mnóstwo czasu.

Kolejna dobra wiadomość - przyjechały pomarańczowe płytki. Kremowe będą w czwartek :D a już mnie przestraszyli, że będę musiała zmieniać koncepcję.

To był udany dzień, satysfakcja pełna. Tyle tylko, że jestem zmęczona :cry:

Zapowiedziane na dziś płytki - przyjechały do sklepu :D Można je odebrać.

Mam nadzieję, że za te 2 tygodnie to już zaczną je układać :roll:

Niestety sufity to żmudna robota i zabiera mnóstwo czasu, no ale trzeba je skończyć tak czy inaczej. Po nich łazienki i kotłownia.

Do małej łazienki płytki też były wybrane, ale narazie nigdzie ich nie widziałam na żywo. Jak nie znajdę ich do końca maja, to się poddaję i biorę to co będzie w sklepie i to na promocji :lol: Więcej czasu niet :cry:

Ciągle mam nadzieję na przeprowadzkę w ostatni weekend czerwca.

Zostało 10 tygodni. Starczy

Rozwój wypadków w zeszłym tygodniu spowodował ciszę w eterze, ale to nie znaczy, że nic się nie działo. Wręcz przeciwnie. Prace trwają. Salon już ma docelowe sufity. Oczyszczalnia ścieków dopiero dziś będzie montowana, bo ciągle były jakieś problemy z kruszywem albo koparką. Dziś już wszystko gra. Za dużo na budowie nie pomogę, zresztą jest tam pełno ludzi teraz. Nawet mój brat od kilku dni pomaga :D

Ja muszę wreszcie wziąść się za mieszkanie i zacząć wywalać rupcie :lol:

Do przeprowadzki 60 dni, trzeba mieszkanie opróżnić. Na pierwszy ogień poszła piwnica 8) Zejdzie mi chyba tam tydzień :cry:

No właśnie, idę pakować worki :-?

Intensywnie poszukuję drzwi wejściowych. Białe? Nie mam nic przeciwko białym, ale jakie? MS ma nawet ładne, ale wszystkie się wydają takie trochę nowoczesne.

Prace nad oczyszczalnią trwają, znowu są problemy z kruszywem, a już myślałam, że to załatwione.

Koparkowy rozrzucił humus po działce, nie wiem czy to dobry pomysł. Same chwasty teraz będę miała zapewne, nie znam się na tym.

Tata zaczął wczoraj układać płytki w kotłowni :D

Piec nareszcie wybrany :lol: , a już myślałam, że Bogdan się nigdy nie zdecyduje. Piec na eko groszek z podajnikiem z Buderusa, ale szczegóły są mi obce. Wiem tylko, że to bardzo dobry piec.

Pogoda piękna, w takich warunkach miło się pracuje :D i urlopuje :lol: :wink: