Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

MASZ DWOREK?

an-bud

Recommended Posts

Olorobal, gratuluję Martysieńki. Kawał dziewczyny :D

Mój najmłodszy wnuczek (26.07.2007) to "tylko" 3900g i 56 cm.

Jeśli chodzi o remont, to nawet w stanie spoczynku jesteś fachowcem. :D

Wrzuć jakieś zdjęcia swojej ruinkina forum.

Eee tam fachowcem..... Ale od 20 sierpnia zaczynam pracę i tam sie "wyrobię". No i przy remoncie naszej posesji 8)

Fotki wrzuciłam wstępne w fotografii naszych siedlisk....

A co do Martyśki to dzięki wielkie. Było (i nadal jest) co dźwigać...... Właśnie biedaczka jest zakstarzona strasznie ;(

I gratuluję kolejnego członka rodziny. My będziemy się pomnażać jak już wyremontujemy naszą chałupę :)

• Odpowiedzi 3,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

łoo witam, właśnie wpadłem na ten wątek i ja powiem że an-bud zazdroszcze ci jak chol... bardzzo zazdroszcze, obok mnie jest też dworek z XVIII w. mieszkają w nim 3 rodziny i jedyne co ich interesuje to taniec z gwiazdami i najbliższy posiłek ( powiedziałbym żarcie ), sam mieszkam w czworakach w jakich mieszkała służba dworku i wyglądają lepiej niż obecne pałacowe pokoje

:roll:

niech ich piorun trafi za to ze sam właże na ich stodołe a wysoka jessssst że hej :D i ściągam dachówki bo sie poluzowały i w końcu kogoś zabiją.

niech sie smażą w ogniach piekielnych że mieli zlewy w oborach nawet ! i je wypierniczyli na złom :cry:

a jak chce kupić od nich meble jakieś żeby odnowić i uratowac bo to historia przecież to wolą żeby staly w stodole i gniły, zamiast uczciwie sprzedać za uczciwą cenę bo jak sami mówią " za dużo zarobie" phy !

aż żal bierze jak człowiek patrzy jak to wszystko sie niszczy....

a jak chciałem kupić od nich kawałek działki to sie mało nie posr*** żeby tylko więcej i więcej dostać a w efekcie nikt nie kupił bo chcieli za dużo

:evil:

a pałacyk nad stawem, obok własnie w czynie społecznym robimy park i same 60 letnie wzwyż olchy mmmm i dupa za pzreproszeniem :D

Grzesiu, ktoś tu na forum pisał, jak chciał kupić stary kredens wywalony do stodoły. Miał przyjechać następnego dnia. Kiedy przyjechał, na podwórku piętrzyła się kupa pociętych piłą łańcuchową i porąbanych desek...

Właściciel myślał, że to na opał... chciał być uprzejmy...

A jak w komturii zakładano wodociąg, to do wyboru były dwie opcje. Kran w domu lub w oborze. Ja wybrałem dom. Niektórzy oborę.

Pozdrawiam

aaa bo dziadek to sie kurcze bał co lepszego zająć bo "niemce i tak wróco i zabioro wszystko, to po co ? "

i w ten sposób nie zostałem wielkim właścicielem ziemskim z własnym pałacykiem hehe ale wszystko jeszcze możliwe :)

oooo tam go w rogu widać nad stawem a na prawo od niego za laskiem moje czworaki :wink:

http://images30.fotosik.pl/54/54b4b4211364b5e2med.jpg

:D :D :D :D :D

Miej nadzieję, że wysiedlisz llokatorów i kupisz pałacyk. :D

Szczerze Ci tego życzę.

A ze zdjęć widać, że warto powalczyć..

Witajcie !!!! mamy dworek z 1875r.Wlasnie zabralismy sie za remont.Do koszenia 3ha hihi Dorka i Waldi

:D Witajcie w zakręconym gronie remontujących ruinki. Ja swą "komturię" już wykańczam. To znaczy się wykańczam. :wink: :)

A jeśli chodzi o zdjęcia to też nie jestem z tego komputerowego pokolenia i często mam kłopoty :D

Waldi, musisz umiescić to zdjęcie ze swojego komputera umieścić na jakimś serwerze fotograficznym np. fotosiku.

Tak wygląda dworek Waldiegobmw dziś.

http://images23.fotosik.pl/57/59798e011a4a2ab3m.jpg

A tak ma wyglądać za 3 lata

http://images30.fotosik.pl/58/5f752f339d8961f4m.jpg.

Będzie jak w Żelazowej Woli :D

Trzymamy kciuki :D

Chyba troche przecholowałem!! moze to bedzie za 4 lata ! ale bedzie napewno.

Waldi spoko, poczekamy i wpadniemy na parapetówkę :D

ja się na razie tak z cicha podpinam, bom wielbicielka starych dworków, zwłaszcza przerabianych z chałup wiekowych... co to trzeba mnóstwo mrówczej pracy a efekt przechodzi później wszystko ;)

na razie jednak dopiero zaczynam swoją przygodę ze starą chałupą... najpierw trzeba by ją mieć na własność... ale już sobie wizualizuje herbatę poranną pod śliwką ;)

pozdrawiam

No ja parapetówę robię we wrześniu najprawdopodobniej. Bo szef męża mego już się zapowiedział, więc coś zrobić trzeba. A że chłop fajny i żona jego też to z przyjemnością z tej okazji coś zrobimy.

I powinno nam się to też opłacić, bo on kierownikiem budowy jest w dobrej firmie i znajomości ma, więc sprawy projektowo-materiałowo-wykonawcze mogą znacznie tańsze być za jego sprawą 8) 8) 8) 8) 8)

To gdzie :oops: i którego dnia przyjechać?

Bo ja bardzo chętnie :wink: :oops: