Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

MASZ DWOREK?

an-bud

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

• 1 month później...
cisza, nic się nie dzieje :( a miało być tak pięknie :( no prawie nic, zalałem płytę betonową pod garaż,materiał przygotowany 3 dni wolnego i będzie gotowy. ściany tarasu zamkniętego prawie skończone. może się uda dokończyć w tym roku, trzeba brnąć dalej, jak pomyślę ile jeszcze roboty do końca to ręce opadają i przychodzą do głowy głupie myśli sprzedać i stawiać mały domek na małej działce (projekt jest od lat w szufladzie)

cisza, nic się nie dzieje :( a miało być tak pięknie :( no prawie nic, zalałem płytę betonową pod garaż,materiał przygotowany 3 dni wolnego i będzie gotowy. ściany tarasu zamkniętego prawie skończone. może się uda dokończyć w tym roku, trzeba brnąć dalej, jak pomyślę ile jeszcze roboty do końca to ręce opadają i przychodzą do głowy głupie myśli sprzedać i stawiać mały domek na małej działce (projekt jest od lat w szufladzie)
Badz twardy a nie mietki :D dasz rade !! lepiej niech sprzedadza dzieciaki -wezma wiecej kasy pozdrawiam Waldi

A tak ma wyglądać za 3 lata

http://images30.fotosik.pl/58/5f752f339d8961f4m.jpg.

Będzie jak w Żelazowej Woli :D

Trzymamy kciuki :D

Identyczny dwor stoi w Ciechanowcu w skansenie,piekny:)

Witaj!! gdzie lezy Ciechanowiec???? Pojade obejze :D

Ciechanowiec lezy w woj podlaskiem nad rzeką Nurzec.

Ładne miasteczko.

Ładny dworek widziałem w Tarnowie,ruina teraz,szkoła w nim była zdaje się,gmina Miastkowo,powiat Łomża,tez na Podlasiu.

Pozdrawiam

3 lata temu na mazurach oglądałem dwór,jakie cudne sklepienia w piwnicy były głowa mała:)

Tez PGR tym sie "opiekował",fundament byl pierwotnie z kamienia,ale "ulepszono" go i zalano betonem dookoła:P

Nie licze juz przybudówek które dolepiono nie wiadomo po co?

Sytuacja z lokalizacja podobna,dookoła popegerowski majątek.

Silosy,obory,chlewnie,szopy,wiaty,etc.

A było to w gminie lidzbark Welski

Pozdrawiam

• 4 weeks później...
Małe podsumowanie. wpadł mi w ręce kosztorys ofertowy na co(na pelets) i cw ze wspomaganiem kominkiem wodnym. prawie 60 tyś zł ( z przed 2 lat) zrezygnwaliśmy z tego rozwiązania. A jak do tej pory właśnie tyle wydaliśmy na kupno, remont połowy ruinki,taras 63m2 (połowa oszklona i zadaszona)+ garaż 24m2. ciekawe porównanie?

Małe podsumowanie. wpadł mi w ręce kosztorys ofertowy na co(na pelets) i cw ze wspomaganiem kominkiem wodnym. prawie 60 tyś zł ( z przed 2 lat) zrezygnwaliśmy z tego rozwiązania. A jak do tej pory właśnie tyle wydaliśmy na kupno, remont połowy ruinki,taras 63m2 (połowa oszklona i zadaszona)+ garaż 24m2. ciekawe porównanie?
Czym ogrzewasz dotej pory????????????????????????// Pozdrawiam Waldi P.S przedchwila przyszedl meil z firmy oferujacej ogrzewanie elektryczne koszt grzejnikow el. ok 40 tys pln koszt ogrzewania mojego dworku ok 12tys pln rocznie

Chyba jednak ekogroszek

Czym ogrzewasz dotej pory????????????????????????// Pozdrawiam Waldi P.S przedchwila przyszedl meil z firmy oferujacej ogrzewanie elektryczne koszt grzejnikow el. ok 40 tys pln koszt ogrzewania mojego dworku ok 12tys pln rocznie

Chyba jednak ekogroszek

kominkiem (palenisko własnej roboty) poszło ostatniej zimy 4mp drewna, to jest 3mp grabu po 70 zł za mp + ok 1 mp odpadów z budowy