Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

MASZ DWOREK?

an-bud

Recommended Posts

• 2 weeks później...
  • Odpowiedzi 3,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

• 2 weeks później...
Widzę że ja bym się Tobie przydał trzeba zrobić dach a inny nie pasuje tylko łupek i może trochę zdobionych tynków

W okolicy panuje dachówka i pierwotnie ruinka była nią kryta ;) zdobienia dworkowe to raczej proste bonie, a te zrobię starymi metodami ;)

• 1 month później...

Hej An- bud ,od jakiegoś czasu przeglądam forum i trafiłam na Waszą ruinkę - bardzooo nam się podoba:wave:

My również zmagamy się z podobnym remontem naszej Wichury,

tylko trochę mniejszej i też wszystkie prace spoczęły na naszych barkach , a raczej dłoniach. Będę podglądać i powodzenia .

• 3 weeks później...
  • 2 weeks później...
  • 3 weeks później...
An-bud, masz wspaniały dworek! Cudo!

Wiem, że jeszcze dużo pracy trzeba włożyc, aby osiągnąc oczekiwany efekt.

Trzymam kciuki za pomyślny i szybki koniec remontu.

Pozdrawiam, Joanna

Może dokończy ktoś inny, znaczy nowy właściciel, mam czasem dość tak wielkiego domu, przed kupnem ruinki chciałem stawiać domek około 80m2,( mam dopracowany ekstra projekt ) Kasa za ruinkę by starczyła na otworzenie produkcji takich domków i na własny pokazowy:)

Hop, hop.......pozdrowienia z Grudziądza :)

co tam u Was nowego słychac???

Dziękujemy. A jak z wizytacją ? Daleko macie na kawę;)

U nas zmieniło się troszkę, doszedłem do wniosku że zbliża się do widocznego końca remontu, znaczy się jakiś rok roboczego urlopu i bym się nudził ;)

Więc szukam nowego wyzwania :rolleyes: Mam zamiar stawiać domek około 100m2 + garaż i pom. gosp. około 50m2 prawie samowystarczalny, aby było to trudniejsze ma wyjść w kosztach o 50% mniejszych od dzisiejszych domów pasywnych, mam go już prawie opracowany technicznie i konstrukcyjnie ;)

Czyli dworek poszedl w odstawke? A ja tak po cichutku sledzilam Wasz remoncik ....

Nie, prawie się kończy, tylko trzeba na zdjęcia czas znaleźć, ganek jeszcze wygląda jak po przejściu tornada (częściowo rozebrany)

nowe wyzwanie potrzebuje czasu na przygotowanie, papiery, działka czeka na uzbrojenie.

Dziękujemy. A jak z wizytacją ? Daleko macie na kawę;)

U nas zmieniło się troszkę, doszedłem do wniosku że zbliża się do widocznego końca remontu, znaczy się jakiś rok roboczego urlopu i bym się nudził ;)

Więc szukam nowego wyzwania :rolleyes: Mam zamiar stawiać domek około 100m2 + garaż i pom. gosp. około 50m2 prawie samowystarczalny, aby było to trudniejsze ma wyjść w kosztach o 50% mniejszych od dzisiejszych domów pasywnych, mam go już prawie opracowany technicznie i konstrukcyjnie ;)

Wizytacje Wam zrobimy, zrobimy :):):)

.......tylko przez tą cholerną budowe człowiek na nic czasu nie ma:(

i mąz nie chce się od roboty oderwać;) teraz u nas akcja dach i podłogi....

ale jak tylko będzie troche luźniejszy to wpadniemy z wizytką;)

pozdrawienia dla WAS!!:)

• 4 weeks później...