Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

MASZ DWOREK?

an-bud

Recommended Posts

A w czym to przeszkadza??? Przecież w tej chwili i tak dałam pod oknami niższe szafki wys. 70cm. Niewiele się zmieni, pod oknami dajesz jeszcze niższe szafki z jedną głęboką szufladą lub dwoma płytkimi, a między oknami normalnej wysokości. O przewodzie kominowym nic nie wspomniałaś :evil: więc za to mogę Cię ubić, ale jest jak jest. Albo zostajemy przy wyspie i dajemy pochłaniacz wyspowy ... no ja nie wiem, ale chyba pochłaniacze to coś innego niż wyciągi????? Jeśli się mylę, to mnie wyprostujcie!!! Albo przenosimy ją w róg, a wyjście na taras robimy pośrodku, co już przysporzy trochę pracy, ale jest do zrobienia. Wysokością pod oknami to bym się nie przejmowała, szafki nie będą co prawda stały w równym rzędzie jak na mustrze, ale może to wyglądać naprawdę fajnie.

Zostawię wyspę i zrobię na niej zlewozmywak ze zmywarką. Kuchenkę przeniesiemy w ten nieszczęsny prawy róg, ale reszta może zostać.

Pomyślę :D (eeeeeżżżżż TYyyyyyyyy .... :wink: )

• Odpowiedzi 3,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ty mi jeszcze powiedz, w którym rogu po której prawej jest ten przewód, bo ja rozumiem, że on jest tam, gdzie teraz stół stoi. Czy dobrze rozumiem???? Po drugiej stronie w salonie jest piec, więc chyba jednak tam, ale wole zapytać... :wink:

Zostawię wyspę i zrobię na niej zlewozmywak ze zmywarką. Kuchenkę przeniesiemy w ten nieszczęsny prawy róg, ale reszta może zostać

o to to :lol: to jednak chyba bardziej do mnie przemawia :lol:

po lewej stronie jadalnia po prawej kuchnia "oddzielone" wyspą - patrząc od strony salonu

:oops: :oops: :oops: po wejściu do salonu nie będzie widać "zabałaganionej" kuchni :oops: :oops: a mam talent :lol: 8)

a jeżeli chodzi o komin to Jurek planował zrobić okap na kuchenką taki z belką ala czopuch od kominka :oops: nie wiem czy dobrze tłumacze :roll:

wydaje mi się, że to chyba bardziej rustykalne ale siem nie znam, choć do bardziej nowoczesnej kuchni to chyba nie teges??

o rany!!! nie znoszę już tej kuchni :cry: :cry: chyba wszystko pokręcone?

No to wymyślajcie dalej, żna zdrowie :-? :wink:

Czepiłam sie tej wyspy, ale trudno, będzie i już. Jeno przodem do okien ustawiłam (wyspę). Czopucha nad kuchenką nie zrobię, tego w PRO100 nie przewidzieli, że An-Budy sobie wymyślą :wink: Dałam ten standardowy rustykalny, ale taki okrągły może wymyślę, tylko mi bardziej przystępnie wytłumacz gdzie miałaby byc ta belka???

Narazie to idę spać, bo jeszcze trochę i też znielubię tę kuchnię :wink: :D

Dobranocka :D

a mnie się tam u was widziało coś na kształt mebli w takim jakimś stylu

http://www.antykwariusz.com.pl/kredens-stylu-secesji-pi-842.html?osCsid=56dc6845501473aa1460ec39129f4d25

lub coś w takim guście z wyspą w podobnej formie

http://www.allegro.pl/item443961843_witryna_komoda_kredens_kuchenny_dab.html

ps to nie moja aukcja, ale to by było chyba to :-?

Kuchnia po prawej, jadalnia po lewej - jak przystało na szanujący się dworek

Brazula jesteśmy zachwyceni!!!!!!!

Kocham Cię bardzo mocno za Twoją cierpliwość do mnie :oops: :oops:

Gosia

Też Cię kocham :D

Idę spać. Dobranoc :D

P.S. Ten kredens rewelka :D

Przelać z papieru na rzeczywistość :D Kobitki se tu kombinują a ja mam tyyylko to zrobić :o co do życzeń to może ja też coś napiszę :-? telewizor we wnęce za obrazkiem :wink: baaaardzo mało gratów ( lubię wolną przestrzeń) ale ze trzy kanapy. Czy program ma coś takiego, aby belkę w części kuchennej zamienić na pólłkę i obniżyć o jakieś 30cm?

dzięki i pozdrawiam Jurek

ps. 1950 się czepił :wink: byliśmy parę lat temu na Podlasiu, piękne gospodarstwa do przeniesienia znależliśmy (dom, stajnia, i inne gospodarcze za grosze, miałem ochotę na coś takiego :wink: i jesze mam :wink: )

Ło matko bosko, sam An-Bud siem odezwał :o Ja Ci An-Budku tę wnękę wybuduję, nie ma sprawy, tylko powiedz za którym obrazkiem :roll: :wink:

Dobra, a poważnie, która belka w kuchni??? Ta nad kuchenką???

Mebli będzie mało, nie lubię graciarni, ale kanapy trzy to raczej nie wlezą, chociaż ...

Jakieś wymagania kolorystyczne??? Bo mi tak z lekka odrobina ciemnej zieleni by pasowała i koniakowej czerwieni... :roll: Zrobiłam kredens inspirowany tym, którego zdjęcie wkleił KSERO ale nie śmiać się, bo za podobny to nie jest. Meble dałam narazie w kolorze właśnie mniej więcej takim, jak ów rzeczony kredens - z lekka koniakowy.

Jak do przeniesienia??? Bo ja nie bardzo kumam ... rozbierasz, przewozisz i stawiasz w innym miejscu????

No, nareszcie odpowiedź na moje pukanie :-? :wink:

Ja zamienię tę deskę na półkę, a Ty powiesz czy o to chodziło. Mało kumata w pewnych sprawach jestem :-?

Pic polega na tym, że my się za bardzo to przenosić stąd nie chcemy.... no, ale "Nigdy nie mów nigdy ..." :D

Gosiaaaaaaa, jakie kolory w salonie chcesz????!!!!!