an-bud 01.11.2008 16:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2008 cze Moniu ale to zdjęcie powyżej to nie nasz dworek to janrenowate wklejał ale nie wyświetlało się więc pozwoliłam sobie na poprawkę no chyba, że byłaś na onecie my jesteśmy zakochani A i ja zakochany:) Dzieki za pomoc:) witamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
an-bud 01.11.2008 16:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2008 To dlatego tak Wam ładnie idzie renowacja tego dworku Udało Wam się coś nowego ostatnio podziałać? Moniu kiedy kupowaliśmy nasza ruinkę, Jurek obiecał, że w ciągu 30 lat zakończy remont a zakupu dokonaliśmy 23.04.2004r no więc prace rozłożył sobie na baaaaaardzo długi czas mówi, że jak uda mu sie oddać wszystko wcześniej to będę chwalić budowlańca, który wykonał pracę przed terminem na razie mamy zrobioną (nie do końca) prawą stronę. i zadaszony taras (prawie zrobiony). No ja wiem, PRAWIE robi wielką różnicę a tak naprawdę, Jurek robi właściwie wszystko sam w wolnych chwilach, w mniej wolnych "drukuje" kasę na remoncik i "waciki" dla mnie buziaki gosia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magi 01.11.2008 16:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2008 An-budki no wnętrza to u Was super się szykują zazdraszczam tego dworku pozdrawiam bardzo serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
an-bud 01.11.2008 17:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2008 cze kochaniutka noooo tylko kiedy ja je bedem mniała buziaki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magi 01.11.2008 17:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2008 To dlatego tak Wam ładnie idzie renowacja tego dworku Udało Wam się coś nowego ostatnio podziałać? Moniu kiedy kupowaliśmy nasza ruinkę, Jurek obiecał, że w ciągu 30 lat zakończy remont a zakupu dokonaliśmy 23.04.2004r no więc prace rozłożył sobie na baaaaaardzo długi czas mówi, że jak uda mu sie oddać wszystko wcześniej to będę chwalić budowlańca, który wykonał pracę przed terminem na razie mamy zrobioną (nie do końca) prawą stronę. i zadaszony taras (prawie zrobiony). No ja wiem, PRAWIE robi wielką różnicę a tak naprawdę, Jurek robi właściwie wszystko sam w wolnych chwilach, w mniej wolnych "drukuje" kasę na remoncik i "waciki" dla mnie buziaki gosia przynajmniej na waciki masz a dworek też będzie soon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
an-bud 01.11.2008 17:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2008 no tak ale na fryzjera brak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janrenovate 01.11.2008 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2008 An-budki no wnętrza to u Was super się szykują zazdraszczam tego dworku pozdrawiam bardzo serdecznie Wszyscy zazdroszcza dworu,a ciekawe czy zazdroszcza charówki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 01.11.2008 22:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2008 Piękny ten dworek od Janrenovate'a!!! Problem polega na tym, że ja nie mam budowlańca w domu (w rodzinie też) i wyremontowanie tego pewnie nie leży w moich możliwościach finansowych Cześc wszystkim Prova dostała, a jakże i odpisała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 01.11.2008 22:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2008 Czy okno w gabinecie też jest tak nisko, jak w kuchnio-jadalni?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janrenovate 02.11.2008 05:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2008 Czy okno w gabinecie też jest tak nisko, jak w kuchnio-jadalni?? Chyba wyzej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 02.11.2008 07:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2008 No dobra, koniec tych opowieści. Gosia, kiedy na weekend do mnie przyjedziesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia i marek 02.11.2008 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2008 To dlatego tak Wam ładnie idzie renowacja tego dworku Udało Wam się coś nowego ostatnio podziałać? Moniu kiedy kupowaliśmy nasza ruinkę, Jurek obiecał, że w ciągu 30 lat zakończy remont a zakupu dokonaliśmy 23.04.2004r no więc prace rozłożył sobie na baaaaaardzo długi czas mówi, że jak uda mu sie oddać wszystko wcześniej to będę chwalić budowlańca, który wykonał pracę przed terminem na razie mamy zrobioną (nie do końca) prawą stronę. i zadaszony taras (prawie zrobiony). No ja wiem, PRAWIE robi wielką różnicę a tak naprawdę, Jurek robi właściwie wszystko sam w wolnych chwilach, w mniej wolnych "drukuje" kasę na remoncik i "waciki" dla mnie buziaki gosia Gosiu, oglądam już chyba setny raz ten Wasz albumik ruinki i nie mogę wyjść z podziwu Przepięknie jest, a za te ... lat dopiero będzie Niestety takie remonty są bardzo kosztowne, podobnie jak i budowa, ale warto, na pewno warto odremontować takie cudo Poza tym te tereny wkoło - ilekroć patrzę to zazdraszczam (w pozytywnym znaczeniu tego słowa ). A tak w ogóle to dzien dobry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
an-bud 02.11.2008 10:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2008 że się wetnę... (Jurek ) Wcześniej byłem przeciwnikiem remontowania, widziałem same minusy. Kilkanaście lat temu moi rodzice wynieśli się na wieś, jak zobaczyłem ten "domek" to @#$%^%$# tylko spychacz i ...... by było troszkę gruzu, opału Dworek to cóś innego ma "duszę" podziwiam starą robotę ( zauważyłem że też byli papudrakami , ale stare technologie...) W pierwszej chwili, taki remont może przerazić ( znajomym kończyła się wyobraznia po pierwszej inspekcji ) Ale... daliśmy za te prawie 200-letnie mury z duszą i ziemią, kilkadziesiąt starych drzew, itd. "psie" pieniądze (dwadzieściapięć tyś. zł.) Roboty i kosztów jest raczej mniej, oczywiście w porównaniu do budowanego domu podobnej powierzchni (po co komu prawie 500m2 ???) Teoretycznie aby wbić pierwszą łopatę w ziemię na własnej działce trzeba wydać Ok 10tyś zł. a nawet często i więcej (projekt, zezwolenia itp.) STOI prawie stan surowy otwarty ( troszkę rozebrać, poprawić, a z potrzebnych materiałow to piasek, cement i WODA ) mamy dach nad głową od saamego początku i też wprowadziliśmy się zaraz po zakupie ruinki było wesoło, bez prądu (lampy naftowe), wody ( do picia woziłem z Tounia 40km) do mycia woda z własnej studni na korbę 20 m głębokośći największym problemem był brak zmywarki tzn. brak możliwości jej podłączenia dopiero po paru miesiącach udręki, w grudniu mieliśmy wodę z wodociągu ( prymitywnie, częściowo połączone wężem ogrodowym) ale leciała "normalnie" zdążyłem przed ważną imprezą ( dwa dni przed naszym weselem ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
an-bud 02.11.2008 10:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2008 Czy okno w gabinecie też jest tak nisko, jak w kuchnio-jadalni?? tak kochana, okna są na tej samej wysokości ale siem mojny rozgadał Dzień doberek wszystkim gościom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
an-bud 02.11.2008 10:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2008 No dobra, koniec tych opowieści. Gosia, kiedy na weekend do mnie przyjedziesz? o kochaniutka czekamy na rewizytę to kiedy przyjedziecie? ucałowania dla Karusia i sołtysa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 02.11.2008 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2008 Wiesz An-Budku, za 20tysiaków to i ja bym kupiła, bo później to żaden problem nawet kredyt wziąć na podratowanie ruinki. Ale niektóre (czyt.: te ze strony) to i pół miliona kosztują, a roboty jeszcze jest że ho ho!!! I co wtedy??? Dobrze, że się rozgadałeś, ale mnie przeraża te 30 lat Cześć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
an-bud 02.11.2008 12:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2008 Dobrze, że się rozgadałeś, ale mnie przeraża te 30 lat przeca se jaja robiłem aby przed terminem do użytku całość oddać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 02.11.2008 15:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2008 A ile przed terminem oddasz????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
an-bud 02.11.2008 15:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2008 Brazulko to się jeszcze okaże Jurek mówi, że może z 20 lat przed terminem hmmm... a jeżeli weźmiesz pod uwagę remont Twojej ruinki, stajni i nnych no i pola do tego, to ta kaska wygląda nie tak źle jeżeli kupisz samą ziemię i będziesz musiała to wszystko zbudować od podstaw to też tanio nie będzie no i klimat takich starych dworków i zabudowań, bezcenny buziaki gosia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 02.11.2008 15:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2008 Gosiu, ja to wszystko wiem, szukam po prostu dziury w całym... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts