monia i marek 07.12.2008 07:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2008 Ja tez dziękuję - jest mi tym bardziej miło, że sama nie zawsze mam na to czas A dzisiaj witam się niedzielnie - dzień pochmurny, szary i smutny, ale ja się cieszę, bo wreszcie nasz domek ma czapeczkę na głowie (wprawdzie nie jest jeszcze jak trzeba, ale zawsze coś ). Pozdrawiam cieplutko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 07.12.2008 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2008 Dzień dobry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ghost34 07.12.2008 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2008 ciissszzzaa jak makiem zasiał... bry wiecer.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 07.12.2008 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2008 dobry wieczór Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 08.12.2008 08:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2008 Gosiu, czy Ty lądowanie awaryjne zaliczyłaś po oblatywaniu mietły, że Cię jeszcze nie ma? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 08.12.2008 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2008 dzień dobry Gosię cheba Mikołaj za mocno prezentami przycisnął i Jej nie ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalfi 08.12.2008 09:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2008 Od czasu do czasu grywam w totka w nadziei, że wygram na zakup takiego zabytkowego cuda. Dla miłośników tematu polecam stronę, na którą zaglądam śliniąc się okropnie: http://www.dolana.pl Pozdrawiam autorów wątku i życzę powodzenia. Wasz dworek jest piękny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
an-bud 08.12.2008 10:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2008 Witam wszystkich Byliśmy u szfagra na urodzinach ma on barek wielkości szafy pełen wynalazków (taki kolekcjoner ), Gosia jeszcze śpi, ja miałem problem z zaśnięciem i nad ranem trafiłem do "psychola" Wkleiłem gdzieś tam moje wypociny tu też się chyba nadają witam To może moje podejście do budowy, raczej remontu w kilku zdaniach opiszę. Jestem normany inaczej, troszkę budowlaniec więc mam małą przewagę. Zawsze byłem przeciwny remontowaniu takich ruin,(niby drożej, dłużej itd.) ale wpakowaliśmy się w to, i zamieszkaliśmy na budowie Początek to lampy naftowe, woda w baniakach jeździła 40km (bo po drodze do pracy) żadnych analiz czasu czy kosztów remontu, chyba na odczepne znajomym powiedziałem że za 30 lat skończę, i tak zostało przynajmniej jako poważny budowlaniec oddam przed terminem Do rozbierania wziełem "dziadka" ze wsi, potem jeszcze jego brata (emeryta) zarobili ok pięć tyś zł. osobiście byłem z nimi przy wieńcach i przemurowywaniu ścian (50% ścian do przemurowania). Stan surowy to ich robocizna+ piasek, cement, wapno (cegła odzyskana) Nowe kominy zrobiłem sam z odłożonej cegły, i też koszt to tylko zaprawa. Z ociepleniem troszkę poszalałem- ponad dzisięć tyś. zł. materiał + robocizna własna bo dokładniej Ludzie od roboty uciekli (takie czasy) więc tynki, szkielet ocieplenia, szkielet ścianek działowch, sufitów z drewna rozbiórkowego (miałem zapas w cenie opału) instalacje elektryczne, wodne i kanalizacyjne też sam (koszt minimalny: wkrety, gwoździe i wspomniany "opał" pare metrów rur troszkę kolanek , podgrzewcz przepływowy 18kw za 200 zł i inne pierdoły do elektryki) miałem czasem dość Do przykręcenia płyt stg na dwa dni znalazłem 2 pomocników Po podliczeniu remontu (połowa parteru ok 100m2) wyszło prawie 30 tyś zł. Dachówkę karpiówkę z rozbiórki kupiłem za dwa tyś zł na około 370m2 dachu,(czeka na lepsze czasy) wszystkie drzwi do renowacji powoli się "robią" okna zrobię nowe. Do ogrzewania zrobiłem kominek tzn. pospawałem wkład i z rozprowadzeniem ciepła wyszło około tysiąc zł. Miało być kilka zdań jak się podejdzie "inaczej" może być taniej i przed terminem ps. postawił się jeszcze "sam" garaż w kosztach marnej bramy, i taras za 1/20 wyceny, muszę robić oszczędnie, jeszcze 400m2 do końca remontu Taki dziennik budowy w pigułce pozdrawiam Jurek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 08.12.2008 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2008 Znamy to "inne" podejście - z autopsji. Jak człowieka nie stać na inne rozwiązania to zakasuje rękawy i bierze się do roboty. U Was i tak ładniej, bo zawodowiec jesteś i to czynny cały czas, a Mojny to jakby od zera sie uczył. Kiedyś na pewno do Was się wybierzemy obejrzec to cudeńko! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
an-bud 08.12.2008 22:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2008 no ledwo człeka ni ma kilka chwil a chop zara doope obrobi nocnie witam kochani zalatana jezdem i ciut na "odwyk" siem wysłałam zaległosci domowe i inne nadrobić musiałam dzięki za odwiedzinki lecem do dzienniczków gosia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 08.12.2008 23:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2008 Tak na wsi słuczaj, gdybym znowu nie miała czasu zajrzeć, to: http://www9l.incredimail.com/scache/im//gallery/content/200806181240/content_11919_prev.gif Buziaki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 09.12.2008 08:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2008 Dzień dobry! Miłego i słonecznego dnia życzę! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 09.12.2008 11:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2008 dzień dobry Gosia no tak kobieta przed świętami roboty po łokcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ghost34 09.12.2008 16:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2008 a facet to nie?? witam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
an-bud 10.12.2008 01:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2008 ciężko jednocześnie dwie rzeczy robić leżeć i ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ghost34 10.12.2008 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2008 oooooooooooo koooffanaa...tloszkem moasz ten tego nie teges wis... hihi doberek.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 10.12.2008 09:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2008 dzień dobry zapracowanym kobietom i udajacym zapracowanych panom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 10.12.2008 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2008 ciężko jednocześnie dwie rzeczy robić leżeć i ... Aha - teraz rozumiem czego wcale do mnie nie zaglądasz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 10.12.2008 15:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2008 ciężko jednocześnie dwie rzeczy robić leżeć i ... Straszliwa harówa Buziaki zostawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
an-bud 10.12.2008 18:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2008 ciężko jednocześnie dwie rzeczy robić leżeć i ... łosz to nie moje to Jurkowe podejście a co tyż poobrabiam mojnego wieczorne bry gosia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts