DPS 27.05.2007 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2007 No właśnie... A poza tym moi goście niejednokrotnie obarczeni są własnymi dziećmi i doskonale wiedzą o co chodzi z takimi malcami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
an-bud 27.05.2007 11:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2007 mamy dziś "gości" chyba chcą zamieszkać na stałe!!! małe pszczoły, chyba kilanaście tysięcy!!! Gosia z Lolkiem uciekła do dziadków, a ja mam z nimi się dogadać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 27.05.2007 12:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2007 Wiesz co, leć do forum na "ogrody" tam gdzieś był wątek co robić w takim przypadku... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jurand79 27.05.2007 17:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2007 Piękny dworek - właśnie zabieram się za fotki. Podpinam się do wątku cobym mógł obserwować Wasze postępy. POWODZENIA ŻYCZĘ I POZDRAWIAM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jurand79 27.05.2007 18:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2007 Lubię piwnice - w tej waszej to dopiero będzie klimat.... Planujecie zostawić odkryte cegły? Piękna klamka - ta z lwem. To stal czy pomalowany mosiądz? Ten komin na poddaszu to tak krzywo był postawiony czy pochylił się z czasem? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
an-bud 27.05.2007 20:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2007 Proszę nie szkalować dziedzica. Był bardzo grzeczny. To, że w nocy skopał własna matkę to nie wiedział co czyni. ...qui dormit non peccat, qui non peccat sanctus est. Święte dziecko macie. Tomku kochany. dziecko owszem bywa święte jak śpi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
an-bud 27.05.2007 20:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2007 No właśnie... A poza tym moi goście niejednokrotnie obarczeni są własnymi dziećmi i doskonale wiedzą o co chodzi z takimi malcami. jak tak to już namawiam Jurka do odwiedzenia Ciebie lubię takie wojaże Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
an-bud 27.05.2007 21:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2007 Lubię piwnice - w tej waszej to dopiero będzie klimat.... Planujecie zostawić odkryte cegły? Piękna klamka - ta z lwem. To stal czy pomalowany mosiądz? Ten komin na poddaszu to tak krzywo był postawiony czy pochylił się z czasem? Pozdrawiam Dziękujemy za wizytę i Jesteś mile widzianym gościem w naszym wątku Piękny to on był pewnie 100 lub 150 lat temy ale mamy nadzieję, że za "jakieś 20-30 lat" będzie jak nowy Cegły obowiązkowo będą odkryte, klamka to żeliwny odlew - znaleziona na naszym strychu. Komin w takim stanie zastaliśmy. Jurek uważa, że był tak specjalnie skrzywiony żeby wyjść w kalenicy dachu. co prawda ja nie bardzo to rozumiem ale co tam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 27.05.2007 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2007 No właśnie... A poza tym moi goście niejednokrotnie obarczeni są własnymi dziećmi i doskonale wiedzą o co chodzi z takimi malcami. jak tak to już namawiam Jurka do odwiedzenia Ciebie lubię takie wojaże Będzie mi BARDZO MIŁO Was gościć! Jak ustalicie jakiś termin, to dajcie znać na priva, maila, czy inny telefon. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maksiu 27.05.2007 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2007 widzę Gosiu ze wróciłaś obejrzałem sobie dokładniej wasz dworek... ładny kawałek chatki na pewno was odwiedzę w nie tak odległym czasie pozdrawiam m. ps. jeśli to nie był by problem to mogę prosić mailem o zdjęcia które zrobiliście u mnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
an-bud 27.05.2007 21:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2007 No właśnie... A poza tym moi goście niejednokrotnie obarczeni są własnymi dziećmi i doskonale wiedzą o co chodzi z takimi malcami. jak tak to już namawiam Jurka do odwiedzenia Ciebie lubię takie wojaże Będzie mi BARDZO MIŁO Was gościć! Jak ustalicie jakiś termin, to dajcie znać na priva, maila, czy inny telefon. Domku kochany ja to nawet juz jutro albo dziś jeszcze ale... Jurek zawalony na razie robotą. (no i dobrze, że robota jest )Jak tylko wydrukuje dość kaski na eskapadę to wtedy na bank pojawimy się u Ciebie. pozdrawiam Gosia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
an-bud 27.05.2007 21:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2007 widzę Gosiu ze wróciłaś obejrzałem sobie dokładniej wasz dworek... ładny kawałek chatki na pewno was odwiedzę w nie tak odległym czasie pozdrawiam m. ps. jeśli to nie był by problem to mogę prosić mailem o zdjęcia które zrobiliście u mnie? Maksiu zaraz usiądę i zrobię te zdjęcia na swoje usprawiedliwienie mam tylko to, że od kiedy wróciliśmy to nie miałam czasu zabrać się do tego.sorki cieszymy się, że wybierasz się do nas, byle szybko!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 28.05.2007 06:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2007 No właśnie... A poza tym moi goście niejednokrotnie obarczeni są własnymi dziećmi i doskonale wiedzą o co chodzi z takimi malcami. jak tak to już namawiam Jurka do odwiedzenia Ciebie lubię takie wojaże Będzie mi BARDZO MIŁO Was gościć! Jak ustalicie jakiś termin, to dajcie znać na priva, maila, czy inny telefon. Domku kochany ja to nawet juz jutro albo dziś jeszcze ale... Jurek zawalony na razie robotą. (no i dobrze, że robota jest )Jak tylko wydrukuje dość kaski na eskapadę to wtedy na bank pojawimy się u Ciebie. pozdrawiam Gosia. Cieszę się ogromnie i czekam na wiadomość, niech tam Jurek walczy z robotą i z remontem dworku... http://www.cosgan.de/images/more/bigs/c013.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zygmor 28.05.2007 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2007 an-bud,Mnie też zamurowało jak komtura...Ale zakres robót ogromny...Sam mam ponad 4000m2 do obrobienia, a tu wokół domu będzie tyle co w Lusławicach, a może więcej.Gratuluję podjęcia decyzji, ale roboty huk przed Wami, ale skoro w dwa lata już cześć się udało to wróży dobrze na przyszłość, tak trzymajcie. Pracy Wam nigdy niezabranie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 01.06.2007 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2007 Gosia, Jurek!!! Gdzieście przepadli, kurna?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
an-bud 01.06.2007 21:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2007 Gosia, Jurek!!! Gdzieście przepadli, kurna?! Jesteśmy, jesteśmy. Jurek zarabia kaskę a i mnie udało się załapać robótkę Sprzedaliśmy dziedzica dziadkom i do roboty Dzisiaj wróciliśmy do ruinki i Jurek zabrał się za budowanie tarasu zalał fundamenty. tak wogóle to był dziś bardzo pracowity ustawił basen, umył i nalewa wodę a do tego jeszcze skosił połowę "hektarów" ja zajmowałam się "tylko" chorym Olkiem Pani doktor stwierdziła, że temperatura to może z tęsknoty ale od niedzieli Olek znowu będzie tęsknił i my też ale kaska....pocieszam się tylko, że moja "robota" to na chwilę bo chyba Olek jeszcze za mały i ja też nie odcięłam "pępowiny" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
an-bud 01.06.2007 21:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2007 an-bud, Mnie też zamurowało jak komtura... Ale zakres robót ogromny... Sam mam ponad 4000m2 do obrobienia, a tu wokół domu będzie tyle co w Lusławicach, a może więcej. Gratuluję podjęcia decyzji, ale roboty huk przed Wami, ale skoro w dwa lata już cześć się udało to wróży dobrze na przyszłość, tak trzymajcie. Pracy Wam nigdy niezabranie. ZYGMOR. bardzo cieszymy się, że obejżałeś naszą ruinkę dziękujemy bardzo Pracy huk to fakt. wystarczy roboty dla wnuków Olka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 02.06.2007 06:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2007 Gosia, Jurek!!! Gdzieście przepadli, kurna?! Jesteśmy, jesteśmy. Jurek zarabia kaskę a i mnie udało się załapać robótkę Sprzedaliśmy dziedzica dziadkom i do roboty Dzisiaj wróciliśmy do ruinki i Jurek zabrał się za budowanie tarasu zalał fundamenty. tak wogóle to był dziś bardzo pracowity ustawił basen, umył i nalewa wodę a do tego jeszcze skosił połowę "hektarów" ja zajmowałam się "tylko" chorym Olkiem Pani doktor stwierdziła, że temperatura to może z tęsknoty ale od niedzieli Olek znowu będzie tęsknił i my też ale kaska....pocieszam się tylko, że moja "robota" to na chwilę bo chyba Olek jeszcze za mały i ja też nie odcięłam "pępowiny" Aaaaa, jak tak, to dobrze, bo już się martwiłam, że nas porzuciliście. Wobec tego pracujcie dalej. My wczoraj też pracowaliśmy - rozłożyliśmy basen (a jest spory, 6 x 3,5 m), dzisiaj będziemy napełniać, kosiliśmy i zbieraliśmy sianko, kontynuowaliśmy prace remontowe... Dlaczego to wszystko nie chce się samo robić...? http://www.cosgan.de/images/more/bigs/c024.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
an-bud 09.06.2007 13:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2007 Przygarnę większą ilość krasnoludków do pomocy ! oddam gratis stado kretów. Pszczoły dzielą się chatką z nami dalej, jakiś dziwny bocian parę metrów od ruinki buduje gniazdo, a kiedyś latał nam w salonie nietoperz. GORĄCO !!! woda w basenie 27 stopni, a w lolka 33. Nawet leżenie i picie piwa jest wyczerpujące Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 09.06.2007 17:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2007 Do pszczół to najlepiej zawołajcie jakiegoś pszczelarza, u nas też jakiś tydzień temu tuż przy domku dla gości znalazł się cały rój, ale został w ciągu godziny spacyfikowany i zapakowany do ula przez znajomego pszczelarza. A z tymi kretami to ja bym pomyślała - one mogą być bardzo pożyteczne. Jeśli nie macie jeszcze trawniczka cacy - cacy, to pozwólcie kretom wyczyścić teren. Jeśli jest ich dużo, to znaczy, że mają dużo pożywienia. A t5o z kolei oznacza, że zapewne w Waszej glebie jest dużo pędraków, które wyrządzają naprawdę wielkie szkody w drzewkach owocowych i ozdobnych, bo żrą korzenie i liście. Można o nich poczytać Tutaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts