Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

MASZ DWOREK?

an-bud

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Proszę nie szkalować dziedzica. :D Był bardzo grzeczny. To, że w nocy skopał własna matkę to nie wiedział co czyni. ...qui dormit non peccat, qui non peccat sanctus est. Święte dziecko macie. :D

Tomku kochany. dziecko owszem bywa święte :D jak śpi :D :D :D

Lubię piwnice - w tej waszej to dopiero będzie klimat.... Planujecie zostawić odkryte cegły?

Piękna klamka - ta z lwem. To stal czy pomalowany mosiądz?

Ten komin na poddaszu to tak krzywo był postawiony czy pochylił się z czasem? :o

Pozdrawiam :wink:

Dziękujemy za wizytę i Jesteś mile widzianym gościem w naszym wątku :D :D :D

Piękny to on był pewnie 100 lub 150 lat temy ale mamy nadzieję, że za "jakieś 20-30 lat" będzie jak nowy :D :wink:

Cegły obowiązkowo będą odkryte, klamka to żeliwny odlew - znaleziona na naszym strychu. Komin w takim stanie zastaliśmy. Jurek uważa, że był tak specjalnie skrzywiony żeby wyjść w kalenicy dachu. co prawda ja nie bardzo to rozumiem ale co tam :oops:

No właśnie... A poza tym moi goście niejednokrotnie obarczeni są własnymi dziećmi i doskonale wiedzą o co chodzi z takimi malcami. :D

jak tak to już namawiam Jurka do odwiedzenia Ciebie :lol: :D

lubię takie wojaże :D :D

Będzie mi BARDZO MIŁO Was gościć! Jak ustalicie jakiś termin, to dajcie znać na priva, maila, czy inny telefon. :D

widzę Gosiu ze wróciłaś :D obejrzałem sobie dokładniej wasz dworek... ładny kawałek chatki :D na pewno was odwiedzę w nie tak odległym czasie

pozdrawiam

m.

ps. jeśli to nie był by problem to mogę prosić mailem o zdjęcia które zrobiliście u mnie?

No właśnie... A poza tym moi goście niejednokrotnie obarczeni są własnymi dziećmi i doskonale wiedzą o co chodzi z takimi malcami. :D

Będzie mi BARDZO MIŁO Was gościć! Jak ustalicie jakiś termin, to dajcie znać na priva, maila, czy inny telefon. :D

Domku kochany ja to nawet juz jutro albo dziś jeszcze ale... Jurek zawalony na razie robotą. (no i dobrze, że robota jest :lol: )Jak tylko wydrukuje dość kaski na eskapadę to wtedy na bank pojawimy się u Ciebie. :D :D :D

pozdrawiam Gosia.

widzę Gosiu ze wróciłaś :D obejrzałem sobie dokładniej wasz dworek... ładny kawałek chatki :D na pewno was odwiedzę w nie tak odległym czasie

pozdrawiam

m.

ps. jeśli to nie był by problem to mogę prosić mailem o zdjęcia które zrobiliście u mnie?

Maksiu zaraz usiądę i zrobię te zdjęcia :oops: :oops: :oops:

na swoje usprawiedliwienie mam tylko to, że od kiedy wróciliśmy to nie miałam czasu zabrać się do tego.sorki :oops: :oops: :lol:

cieszymy się, że wybierasz się do nas, byle szybko!! :lol: :lol: :lol: :wink:

Domku kochany ja to nawet juz jutro albo dziś jeszcze ale... Jurek zawalony na razie robotą. (no i dobrze, że robota jest :lol: )Jak tylko wydrukuje dość kaski na eskapadę to wtedy na bank pojawimy się u Ciebie. :D :D :D

pozdrawiam Gosia.

Cieszę się ogromnie i czekam na wiadomość, niech tam Jurek walczy z robotą i z remontem dworku... http://www.cosgan.de/images/more/bigs/c013.gif

an-bud,

Mnie też zamurowało jak komtura...

Ale zakres robót ogromny...

Sam mam ponad 4000m2 do obrobienia, a tu wokół domu będzie tyle co w Lusławicach, a może więcej.

Gratuluję podjęcia decyzji, ale roboty huk przed Wami, ale skoro w dwa lata już cześć się udało to wróży dobrze na przyszłość, tak trzymajcie. Pracy Wam nigdy niezabranie.

Gosia, Jurek!!! Gdzieście przepadli, kurna?! :roll: :D

Jesteśmy, jesteśmy. :oops: Jurek zarabia kaskę a i mnie udało się załapać robótkę :lol: Sprzedaliśmy dziedzica dziadkom i do roboty :lol:

Dzisiaj wróciliśmy do ruinki :lol: i Jurek zabrał się za budowanie tarasu :lol:

zalał fundamenty. tak wogóle to był dziś bardzo pracowity :D

ustawił basen, umył i nalewa wodę a do tego jeszcze skosił połowę "hektarów"

ja zajmowałam się "tylko" chorym Olkiem :cry: :cry: Pani doktor stwierdziła, że temperatura to może z tęsknoty :o ale od niedzieli Olek znowu będzie tęsknił :cry: i my też ale kaska....pocieszam się tylko, że moja "robota" to na chwilę :lol: bo chyba Olek jeszcze za mały i ja też nie odcięłam "pępowiny" :D

an-bud,

Mnie też zamurowało jak komtura...

Ale zakres robót ogromny...

Sam mam ponad 4000m2 do obrobienia, a tu wokół domu będzie tyle co w Lusławicach, a może więcej.

Gratuluję podjęcia decyzji, ale roboty huk przed Wami, ale skoro w dwa lata już cześć się udało to wróży dobrze na przyszłość, tak trzymajcie. Pracy Wam nigdy niezabranie.

ZYGMOR. bardzo cieszymy się, że obejżałeś naszą ruinkę :D

dziękujemy bardzo :D Pracy huk to fakt. wystarczy roboty dla wnuków Olka :lol: :lol:

Gosia, Jurek!!! Gdzieście przepadli, kurna?! :roll: :D

Jesteśmy, jesteśmy. :oops: Jurek zarabia kaskę a i mnie udało się załapać robótkę :lol: Sprzedaliśmy dziedzica dziadkom i do roboty :lol:

Dzisiaj wróciliśmy do ruinki :lol: i Jurek zabrał się za budowanie tarasu :lol:

zalał fundamenty. tak wogóle to był dziś bardzo pracowity :D

ustawił basen, umył i nalewa wodę a do tego jeszcze skosił połowę "hektarów"

ja zajmowałam się "tylko" chorym Olkiem :cry: :cry: Pani doktor stwierdziła, że temperatura to może z tęsknoty :o ale od niedzieli Olek znowu będzie tęsknił :cry: i my też ale kaska....pocieszam się tylko, że moja "robota" to na chwilę :lol: bo chyba Olek jeszcze za mały i ja też nie odcięłam "pępowiny" :D

Aaaaa, jak tak, to dobrze, bo już się martwiłam, że nas porzuciliście. :wink: :D Wobec tego pracujcie dalej. My wczoraj też pracowaliśmy - rozłożyliśmy basen (a jest spory, 6 x 3,5 m), dzisiaj będziemy napełniać, kosiliśmy i zbieraliśmy sianko, kontynuowaliśmy prace remontowe... Dlaczego to wszystko nie chce się samo robić...? http://www.cosgan.de/images/more/bigs/c024.gif

Przygarnę większą ilość krasnoludków do pomocy :D ! :lol: oddam gratis stado kretów. Pszczoły dzielą się chatką z nami dalej, jakiś dziwny bocian parę metrów od ruinki buduje gniazdo, a kiedyś latał nam w salonie nietoperz. GORĄCO !!! woda w basenie 27 stopni, a w lolka 33. Nawet leżenie i picie piwa jest wyczerpujące :lol:

Do pszczół to najlepiej zawołajcie jakiegoś pszczelarza, u nas też jakiś tydzień temu tuż przy domku dla gości znalazł się cały rój, ale został w ciągu godziny spacyfikowany i zapakowany do ula przez znajomego pszczelarza. :D

A z tymi kretami to ja bym pomyślała - one mogą być bardzo pożyteczne. Jeśli nie macie jeszcze trawniczka cacy - cacy, to pozwólcie kretom wyczyścić teren. Jeśli jest ich dużo, to znaczy, że mają dużo pożywienia. A t5o z kolei oznacza, że zapewne w Waszej glebie jest dużo pędraków, które wyrządzają naprawdę wielkie szkody w drzewkach owocowych i ozdobnych, bo żrą korzenie i liście. Można o nich poczytać Tutaj