Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

MASZ DWOREK?

an-bud

Recommended Posts

To ja jeszcze mogę coś pisać ? :wink: i gdzie ? :-? :lol: Może se jakiś spokojny temacik otworzę :-? :wink: :lol: Wracając do moich "głupich pomysłów" to mam w głowie temacik z nową starą ruinką za grosze 8) tylko musżę najpierw 1.wymyśleć za co? 2. zdecydować po co? :lol: 2. zależne od 1. :roll:

Jurek, zmiłuj się, może ktoś inny to kupi, Braza jakaś na ten przykład albo coś takiego? :lol:

taaak i postawi se to na balkonie :wink: :wink: :wink: jak ma (balkon oczywiście) a Ty przecież wiesz co chodzi mi po głowie :wink: to trzeba gdzieś przewieźć :roll: i zajebardzo mi się podoba :o a mam alergię na schody, a w tym cztery albo pięć kondygnacji :-? :wink: :lol:

Wiesz co? Kup se ten wiatrak i przywieź, ale najpierw zrób dwór. Potem postawisz wiatrak i czworaki. :lol: Potem dojdzie stajnia i psiarnia i będę mogła się chwalić, że z panem Hrabią i panią Hrabiną na Ty jestem. :lol:

Jeśli wtedy jeszcze będziecie się do mnie przyznawać. :lol:

• Odpowiedzi 3,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Frosiu ja to bardszo chętnie bym wlazła jeno w robocie nie mam gadulca bo nam nie wolno :( ja dopiero wieczorkiem mogę :(

to wlez wieczorem , obgadamy znow kogos 8) :wink: :wink:

poznalam dzis na forum pewna ...goske 8)

ciekawe co to za jedna :roll: :lol: :lol:

A Skype masz? Dzwonić nie dam rady, ale czatować tak. :D

Moje gg nijak nie chce działać. :-?

no jak nie jak tak

mamy skype , mamy 8)

To ja jeszcze mogę coś pisać ? :wink: i gdzie ? :-? :lol: Może se jakiś spokojny temacik otworzę :-? :wink: :lol: Wracając do moich "głupich pomysłów" to mam w głowie temacik z nową starą ruinką za grosze 8) tylko musżę najpierw 1.wymyśleć za co? 2. zdecydować po co? :lol: 2. zależne od 1. :roll:

Jurek, zmiłuj się, może ktoś inny to kupi, Braza jakaś na ten przykład albo coś takiego? :lol:

taaak i postawi se to na balkonie :wink: :wink: :wink: jak ma (balkon oczywiście) a Ty przecież wiesz co chodzi mi po głowie :wink: to trzeba gdzieś przewieźć :roll: i zajebardzo mi się podoba :o a mam alergię na schody, a w tym cztery albo pięć kondygnacji :-? :wink: :lol:

Wiesz co? Kup se ten wiatrak i przywieź, ale najpierw zrób dwór. Potem postawisz wiatrak i czworaki. :lol: Potem dojdzie stajnia i psiarnia i będę mogła się chwalić, że z panem Hrabią i panią Hrabiną na Ty jestem. :lol:

Jeśli wtedy jeszcze będziecie się do mnie przyznawać. :lol:

W tym stanie ruinki to raczej bardzo upadłe hrabiostwo :D o czworakach już pare lat temu myślałem :lol: byliśmy na Podllasiu oglądać domki drewniane w prawie opuszczonych wsiach ( za kilka tyś do wyrwamia ) PIĘKNE. Gospodarcze budynki były też zajefajne, do teraz mam ochotę np: na przewiezienie stajni :wink: a wiatraczek trzeba brać teraz, bo ucieknie :-?

nio anbudy pospali siem cy cóś..?witam :wink: 8)

Witaj :D Jak jesteś to Cię wykorzystam :wink: Gosia twierdzi że się pytała :-? ale ma sklerozę :wink: Wymyśliłem łazienkę w drewnie (prysznic też) i mam dwa pytania: 1. jakie drewno? 2. jakie środki zabezpieczające i dodatkowe :wink: jak gorsze 1. można poprawić lepszym 2. ???

Wiatrak - zgoda! Psiarnia - zgoda! Czworaki - zgoda!

Od stajni wara :evil: :wink: :D

Jakby co balkon mam :D

Masz już 2 minusy :wink:

pierwszy za wybieranie się do nas od roku !!! :wink:

drugi za stajnie :wink: :lol:

Uważaj jeszcze jeden i wp... :lol: :lol: :lol:

Ad.1 minusa - przyajdę pewnie w lutym, ale z obstawą :D

Ad.2 minusa - stajnie możesz sobie ewentualnie postawić, ale trzymać to w niej możesz zebry albo inne koniowate :wink:

Jak mogę zapracować na 3 minusa ... ciekawi mnie ten wpier..... :wink:

hmm polecałbym teaka badź merbau bądź bangikirai..olejowałbym na 2x..jakimś olejem syntetycznym..

nnie zabezpiueczysz niczym od wilgoci całkowicie drewna ..wiec bierz sie drewna stabilne o małym skurcz i jak najmniejszych elementach..taki number..hehe

witanko

Teak też olejować? :o

Na jachtach mamy wiele elementów, przede wszystkim pokłady, często właśnie z teaku. Narażony na ciągłe działanie wody, palącego słońca, soli z wody - nawet nie drgnie. I nigdy go niczym nie traktujemy, chyba, że środkami czyszczącymi. :roll:

Są w ogóle jakies oleje odpowiednie do teaku?

U żeglarzy mówi się, że nie powinno się wykonywać żadnych elementów wnętrza jachtu z teaku, ponieważ ma tak wysoką naturalną zawartość olejów, że niektórzy mogłiby się nawet źle czuć we wnętrzu jachtu. :roll:

Nie, żebym się sprzeczała, nie, tylko mnie zaciekawiłeś, Duchu. :D

ale to jakies herezje są..zapytaj kogo chcesz kto ma np 100 metrów kwadrat olejowanego teaku w domostwie??..układa sie nie mało i ..słynie ze stabilności ..olejuje sie go i lakieruje dowolnie ..nie robi to wiekszej róznicy a to o czym piszesz to raczej chodzi o olejki eteryczne z teaku..olej teakowy jest nieszkodliwuy ( zreszta olejki tez chyba ze ktos alergie ma..)( nie sprzeczasz sie przecie tylko dzielisz sie wieda co jest bardzo cenne...

Dziękuję..

hmm polecałbym teaka badź merbau bądź bangikirai..olejowałbym na 2x..jakimś olejem syntetycznym..

nnie zabezpiueczysz niczym od wilgoci całkowicie drewna ..wiec bierz sie drewna stabilne o małym skurcz i jak najmniejszych elementach..taki number..hehe

witanko

Wielkie dzięki http://www.cosgan.de/images/more/bigs/i070.gif