Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Nasza Iskierka - szulu - komentarze :)

szulu

Recommended Posts

• Odpowiedzi 143
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Mam pytanie? Czy taki dom jest funkcjonalny? Nie za mały? Tak patrze na metraż tego co widzę na dołączonych fotkach i wcale to nie jest większe niż moje mieszkanie w bloku.

Dom jest bardzo funkcjonalny ;) Układ pomieszczeń jest super, mała kuchnia wcale nie jet mała a pozostałe pomieszczenia są takie jakie powinny być ;) Co do mieszkania w bloku to nie wiem ile masz m2, 150? 200? ;) W projekcie podają, że Iskierki jest (chyba) 105m2 użytkowej powierzchni, do tego doliczając nieużytkowe pomieszczenia i powierzchnie pod skosami i robi się baaaardzo dużo metrów. Poza tym wybierając projekt szukaliśmy właśnie małego domku i ten jest akurat, może nawet ciut za duży ;)

Piszesz ze metrów jest baaardzo dużo. Oglądałem wcześniejsze wasze fotki i widziałem tam kominek. Pytanie moje gdzie będziecie trzymac drzewo? A co do mojego metrażu w bloku to mam 76 m2.

Cóż, drewno jak to drewno trzymane będzie na zewnątrz pod zadaszeniem, zresztą pewnie i tak nie będzie tego drzewa dużo, ponieważ kominka używam jedynie rekreacyjnie i jak większe mrozy złapały żeby licznik gazu zadyszki nie dostał :D Poza tym bardzo podobało mi się palenie brykietem przywożonym w workach i trzymanym w kotłowni ;) Co do metrów w bloku, 76m2 to naprawdę fajne mieszkanko, ale ma 1 dużą wadę - to tylko mieszkanie ;) Pisałem, że metrów jest dużo i jest (jak dla nas), 105 powierzchni użytkowej, do tego hall, korytarz u góry, wiatrołap, kotłownia, garderoba, powierzchnie pod skosami, nie chce mi się naprawdę liczyć, ale na pewno dochodzi z 30 m2 ;) To się naprawdę wydaje mały dom dopóki nie zacznie się go wykańczać a później sprzątać :D