szulu 22.04.2007 18:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2007 Mam pytanko Dlaczego zdecydowaliście sie na tak wysoki szalunek ? Czy nie lepiej było na fundament położyć bloczki betonowe? Na to jeszcze pójdą z 2-3 warstwy bloczków Miała być wylana całość ale form zabrakło budowlańcom A dlaczego wylewane a nie z bloczków? Szczerze mówiąc to nie wiem, tak jakoś wyszło po rozmowach z szefem firmy i z osoba nadzorującą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ula1719501037 24.04.2007 07:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2007 Hej! czy zmiany jakieś wprowadzasz? jakie planujesz okna i z czego strop?. pozdro.u. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szulu 24.04.2007 21:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2007 Hej! czy zmiany jakieś wprowadzasz? jakie planujesz okna i z czego strop?. pozdro.u. Ja zmiany? Już pisałem wyżej, że prawie żadnych Co do stropu to miała być Teriva ale będzie chyba Leier. Jutro będę wiedział jak zajedzie strop na budowę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ula1719501037 24.04.2007 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2007 ...też nam się wydawało że zmian zbyt wiele nie wprowadzamy...ale wyszło inaczej wciąż kombinujemy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szulu 24.04.2007 21:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2007 ...też nam się wydawało że zmian zbyt wiele nie wprowadzamy...ale wyszło inaczej wciąż kombinujemy My naprawdę nie mamy zmian Jedynie zamiana drzwi z oknem w kotłowni, ścianka kolankowa wyższa o 1 pustaka i koniec aaa, jeszcze to: wyrównany poziom nad garażem, garaż na równym poziomie z resztą domu. Więcej nic nie zmienialiśmy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ula1719501037 24.04.2007 21:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2007 My wszystko to co Wy i jeszcze trochę ...z wydłużeniem łazienki na dole o 45 cm np. i zrobirnirm na poddaszu kosztem pok nr 2 kącika komputerowego do tego strych z oknem wyłazowym...itp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anusik 24.04.2007 21:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2007 Witam Widzę, ze jesteśmy na podobnym etapie... W dodatku budujemy bardzo podobne domki... z tego samego - HB studio... Pozdrawiamy i życzymy Powodzenia - tanich materiałów, niezawodnych wykonawców i dobrej pogody... - chyba na nia ostatnio najbardziej można liczyć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szulu 25.04.2007 06:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2007 My wszystko to co Wy i jeszcze trochę ...z wydłużeniem łazienki na dole o 45 cm np. i zrobirnirm na poddaszu kosztem pok nr 2 kącika komputerowego do tego strych z oknem wyłazowym...itp Ten pomysł z pokojem komputerowym też może wykorzystam najwyżej będzie ciemny Zresztą na razie i tak pokoi jest więcej niż nas więc będzie gdzie przez najbliższe kilka lat z komputerem się ukryć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fidlos_Diablos 28.04.2007 05:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2007 Hmm, coś zdjęć nie widzę a tak mam oczy wytrzeszczone. Zróbcie coś z tym bo się denerwuję, że nie widzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szulu 28.04.2007 08:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2007 Hmm, coś zdjęć nie widzę a tak mam oczy wytrzeszczone. Zróbcie coś z tym bo się denerwuję, że nie widzę Mówisz o naszym dzienniku? Przeciez zdjęcia sa jak byk Nawet nie trzeba tak oczu wytrzeszczać żeby je dostrzec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ula1719501037 28.04.2007 14:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2007 Szulu, gonicie nas jak cholera... u nas jutro strop, mam nadzieję że nie będzie deszczu generalnie domek w realu coraz bardziej nam się podoba...a salon jaki duuuży w porównaniu z moim obecnym pozdro.u. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szulu 28.04.2007 19:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2007 No teraz będzie długi weekend i przerwa :/ Ale od 7.05 ostro do roboty się chłopaki biorą. W okolicach 10.05 powinien już byc strop Najgorsze wrażenie robią na wszystkich mury Bure, szare... Nie to co zwykły biały pustak No ale i tak na to przyjdzie styropian i tynk, więc szybko sie o szarzyźnie zapomni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ula1719501037 29.04.2007 08:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2007 ...my się zastanawiamy czy ocieplać na zew. odrazu czy jesienią...Szulu wierzysz, że wprowadzimy się do jesieni? ja powoli wymiękam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fidlos_Diablos 29.04.2007 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2007 JUż teraz zdjęcia są. Widocznie była "CHWILOWA PRZERWA W DOSTAWIE ZDJĘĆ" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szulu 29.04.2007 14:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2007 ...my się zastanawiamy czy ocieplać na zew. odrazu czy jesienią...Szulu wierzysz, że wprowadzimy się do jesieni? ja powoli wymiękam... No my wstępnie ustaliliśmy ekipę od osciepleń na sierpień, ale jak w lipcu przyjdą to nie będę wybrzydzał Co do wprowadzenia się do jesieni... Ja wprowadzę się jak tylko elektryk zacznie instalację robić, żeby nóg w nocy nie dostała Mam nadzieję, że we wrześniu, październiku będziemy mogli już prawie normalnie mieszkać w naszej Iskierce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asia_st 29.04.2007 18:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2007 WitamJestem na etapie wyboru projektu i bardzo podoba mi się właśnie Iskierka. CZy możecie napisac ile taki domek was wyniesie? Jestem zielona w temacie ale jakiś kosztorys pewnie macie?Z góry dziękuję za odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szulu 29.04.2007 19:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2007 Witam Jestem na etapie wyboru projektu i bardzo podoba mi się właśnie Iskierka. CZy możecie napisac ile taki domek was wyniesie? Jestem zielona w temacie ale jakiś kosztorys pewnie macie? Z góry dziękuję za odpowiedź Cóż, kosztorys przy takich zmianach cen jak aktualnie ma to miejsce to raczej mało wiarygodne info Musisz się zastanowić z czego będziesz budować i jak wykończysz. My za robociznę pod dach płacimy 26k zł, materiały jak na razie to ok. 40k, dojdzie jeszcze troszkę bo jeszcze nie mamy blachodachówki. Ważne też jest co będziecie robić sami a co zlecicie. W zeszłym roku gdy oglądaliśmy kosztorys Iskierki to podawane 120k wydawało się wiarygodne (w naszych stronach przelicznik za m2 budowlańcy i architekci podawali ok. 1200-1500 za m2 z wykończeniem). Teraz jest sporo drożej Mamy jednak nadzieję, że uda nam się (musi się udać ) zmieścić z całym wykończeniem, ociepleniem, ogrzewaniem, ogrodzeniem poniżej 170k, ale dużo rzeczy będziemy robić sami przy wykończeniówce. Po długim weekendzie będę się częściowo rozliczał z wykonawcą to postaram się podać ile już i za co zapłaciliśmy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asia_st 30.04.2007 06:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2007 Szulu bardzo dziękuję za odpowiedź. Zdaję sobie sprawę że ceny zmieniają się z dnia na dzień dlatego chodziło mi o cenę w przybliżeniu a dokładnie czy zmieszczę się w 200 tys. Ciekawa byłam jak ma się faktyczna wycena do tej umieszczonej na stronie biura projektowego. Nie wiem jeszcze z czego będę budować, nie wiem nawet czy akurat iskierkę (chociaż bardzo mi się podoba z wyjątkiem tego że nie ma na dole pokoju) ale przy wykończeniu też sobie poradzimy z jakimiś kafelkami czy panelami. Pozwolę sobie zadać jeszcze jedno pytanie. Czy jest możliwość zrobienia pokoju na dole w miejscu pomieszczenia gospodarczego. Oczywiście wtedy piec itp. musiałabym przenieść do garażu (bo gdzieś to musi być) Czy jest on na tyle duzy?Zyczę miłego weekendu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szulu 30.04.2007 07:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2007 Hmmm, pomieszczenie gospodarcze ma niecałe 8m2. Garaż tez nie jest super wielki. W dodatku pokój w pomieszczeniu gospodarczym - a gdzie drzwi do tego pokoju? Pooglądaj może inne projekty z pracowni hbstudio. Może będzie coś w stylu iskierki z pokojem na dole Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia888 30.04.2007 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2007 Szulu lecisz jak burza. Mam takie pytanie skąd wiedziałes ile czego kupic? Sam liczyles? Czy szedles z projektem a moze z kosztorysem do firm? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts